interviuri rock

Rupeti lanturile impreuna cu Fenriz!

Rupeti lanturile impreuna cu Fenriz!
TRUPE : Darkthrone

In urma cu ceva vreme am avut ocazia de a discuta Fenriz, bateristul unei trupe care nu mai are nevoie de nicio introducere. Va invit sa vedeti mai jos cum a decurs discutia cu acesta.

 

Darkthrone: Fenriz si Nocturno Culto

 

 

Metalfan: Salut Fenriz! Bun venit la Metalfan! Cum merg lucrurile in ultima vreme cu Darkthrone?
Fenriz: Suntem foarte ocupati, datorita celor doua materiale pe care le vom lansa anul acesta. Primul este box setul Frost Land Tapes care contine materiale demo/live, si apoi noul album - Dark Thrones And Black Flags - care va urma aceeasi directie precum The Cult Is Alive si Fuck off And Die. De asemenea este o perioada propice excursiilor cu cortul (Aprilie-Septembrie/Octombrie), deci am mainile ocupate ca de obicei.

Metalfan: Anul trecut ati lansat un nou album intitulat F.O.A.D., care este conceptul din spatele acestui album?
Fenriz: Dupa ce ne-am facut studioul nostru portabil Necrohell 2 in 2005, nu am mai inregistrat albume precum alti oameni. Deci nu este nici un concept. Oricand avem gata doua piese, mergem in studio si le inregistram. Dupa ce inregistram suficient material pentru un album, BUM! iese un album. Inregistram cam la doua - patru luni cate ceva, este precum un tub lung de creativitate. Deci nu este nici un concept, facem ceea ce vrem, ne-am descatusat - voi ceilalti nu ati facut acest lucru?

Metalfan: Unii dintre asa numitii fani incep sa arunce cu rahat si sa se planga de ultimele doua albume Darkthrone, The Cult Is Alive si F.O.A.D., care este opinia ta despre acest lucru?
Fenriz: Nimeni nu mi-a spus acest lucru in fata, doar jurnalistii continua sa imi spuna acest lucru. Nu stiu de ce imi spui asta. Dar indiferent de ceea ce am facut in trecut, intodeauna jurnalistii ne-au spus "fanii se plang". Copii au tendinta sa se apropie de muzica precum niste fanatici religiosi cand sunt niste gandaci mici, 12 - 20 de ani, de obicei isi doresc doar un singur lucru. Acesti idioti cu mintea ingusta pot doar spera ca se vor maturiza intr-o zi si vor vedea modelul covorului. Toata lumea asteapta ca lucrurile sa se schimbe, iar noi ca artisti nu trebuie sa lasam opinile oamenilor sa ne incatuseze. Rupeti lanturile!!!

 

 

Metalfan: In urma cu cativa ani ai lansat compilatia Fenriz Presents... - The Best Of Old School Black Metal, care mi-a placut foarte mult, acum in ultimul numar al revistei Terrorizer a aparut o noua compilatie Fenriz Presents The Best Of
 Classic '80 Metal... And Punk!.
De ce nu lansezi astfel de compilatii mai des?

Fenriz: Pentru ca apoi multi oameni imi umpleau capul cu lucruri precum "de ce nu ai inclus piesa asta sau aia?". Fac compilatii pentru inima mea si asta este ceea ce trebuie sa aud? Nu multumesc. In schimb fac multe compilatii pentru prorpiul cerc de prieteni. Oameni care au o colectie vasta de albume si carora le pasa despre istoria muzicii si metalului. Sunt foarte bucuros ca ti-a placut compilatia, dar un alt motiv pentru care nu fac compilatii oficiale este urmatorul: compilatia de la Terrorizer a fost alcatuita de mine din 18 piese. Dupa problemele legate de licentiere nu au mai ramas decat 11. Deci pictura mea nu s-a putut vedea decat de la buric in jos. Fara cap, de exemplu. Daca ne referim la aceasta sub forma unei picturi. Pentru un artist, este foarte trist.

Metalfan: Anul acesta in data de 11 Iunie urmeaza sa lansati Frostland Tapes, ce ne poti spune despre acest box-set?
Fenriz: Toate demourile noastre!

Metalfan: Stiu ca tu canti si la chitara si de curand Blasphemer a parasit Mayhem; daca te-ar ruga sa te alaturi trupei, ai accepta?
Fenriz: Ciudata intrebare, pentru ca muzica Darkthrone nu are nimic in comun cu Mayhem din 1996. Ultimul lor album a fost dumnezeiesc, dar nu are nimic in comun cu ceea ce am facut cu Darkthrone din 1996!!! Sunt inspirat de Deathcrush si aceasta inregistrare m-a inspirat intodeauna, pentru ca imi plac astfel de lucruri.... si trupe precum Slaughter, Deathstrike, Celtic Frost, Hellhammer, Dream Death si toata lumea stie acest lucru. In plus, stilul Mayhem a devenit prea complicat si prea progresiv pentru mine pentru a canta la chitara incepand cu 1994. Imi place sa-l ascult, nu sa-l cant. Cea mai tare trupa acum este The Devil's Blood din Olanda, rock ocult din anii '70 - '80. Pe de alta parte, trupele norvegiene au inceput un proces de distantare una de cealalta de prin 1994 - 1995, toata lumea crede ca suntem cu totii in contact, dar am putine lucruri in comun cu orice alta trupa norvegiana. Pastram legatura cu Enslaved, Aura Noir... Obliteration, Nekromantheon si Deathhammer... Orctustus... Avem mai multe contacte in restul lumii, metalul este global, spargeti peretii! Continuati sa incalcati regulile!!! Zdrobiti metalul modern! (contradictoriu dar corect). O trupa norvegiana careia as fi putut sa ma alatur este The Batallion, pentru ca sunt stilul meu.

 

 

Metalfan: Stiu ca trupa maghiara Tormentor a avut un mare impact asupra ta atunci cand erai tanar. Daca ar fi sa alegi intre 7th Day of Doom si Anno Domini pe care l-ai alege? De ce?
Fenriz: Anno Domini pentru ca doar pe acesta l-am ascultat in ultimii 15 ani, scuze hahahaha.

Metalfan: Daca ar fi sa lansezi un nou album sub numele Isengard sau Storm, pentru care ai opta? De ce?
Fenriz: Isengard, pentru ca imi place sa lucrez singur. Dar am avut niste folk rock metal in mine, nici macar nu imi place folk metalul chiar daca am fost printre primii care au cantat acest stil. Folk metalul este in mare parte oribil, nici macar nu mi-au placut atat de mult predecesorii mei Skyclad. Dar cu Isengard am lansat ceva death metal misto in 1989. Prefer folk rockul precum Folque, Steeleye Span, The Strawbs, Fairport Convention, chestii din anii '60-'70.

Metalfan: Unii oameni au descris muzica voastra ca fiind norsecore, similara cu Marduk sau Dark Funeral, esti de accord cu acest lucru? Cum ai descrie muzica Darkthrone?
Fenriz: Hahahahahahaha nu avem nimic in comun cu Marduk sau Dark Funeral, muzica noastra este complet diferita. Cantam de peste 20 de ani si avem in sunetul nostru epic thrash, death thrash, death metal, technical death metal, dark metal, black metal, speed metal, NWOBHM, punk, heavy metal si doom metal. Acum in mare parte cantam speed/black/heavy/NWOBHM/punk. As putea spune ca practicam acelasi stil precum Salute, Bludwulf, Motorhead si asa mai departe, dar multe alte trupe ne ispira, doar din anii '60, '70 si '80.

Metalfan: Ce reprezinta Darkthrone pentru inima, sufletul si mintea ta?
Fenriz: E invers: Darkthrone este inima, sufletul si mintea mea.

 

 

Metalfan: Acum ceva interactiv, te rog spune-ne cateva cuvinte despre urmatoarele:

Kvarforth (Shining): Nu-l cunosc.

Anti Cimex: O gaura in colectia mea, acum m-am dezamagit mult hahahahaha.

Disfear: Da, albumul care l-au lansat in anii '90, cred ca se numea Everyday Slaughter, este grozav.

Euronymous (Mayhem): Este foarte mult de scris aici, dar crescand in aceeasi vizuina precum puternica Mayhem, a reprezentat o inspiratie imensa! Toate fanzinele bune din '86, '87, '88, scriau despre aceasta trupa, si era ceva special, stii, aveau o aura grozava. De asemenea el era si esenta retelei underground, cu bune si cu rele... nu era tocmai un samurai hehe, nu avea multi bani dar a deschis legendarul Helvete. Era haotic si haosul era si elementul meu pe atunci.

Lemmy (Motorhead): Nu l-am cunoscut niciodata, dar reprezinta una dintre cele mai inspirate voci si atitudini pentru mine, din ce in ce mai mult pe masura ce imbatranesc.

Old school black metal: Old school black metal este atunci cand spun ca black metalul era perfect in 1989, si cei mai multi dintre noi avem vina ca l-am dus de ripa, pentru ca trendul care a urmat dupa noi a fost oribil.

Clapele in black metal: Pot fi folosite intr-un mod grozav si intr-un mod oribil. Beherit a fost una dintre trupele grozave.

Ozzy Osbourne: Hah! Buna intrebare, pentru ca ma aflu intr-o perioada Ozzy acum in viata mea, ascult albumele solo din '80- '86. Killer of Giants, Over The Mountain... din '80-'86, sunt albume solo minunate!

The Cure: Nu am absolut nici un album cu ei. Am observat ca femeilor le plac mult The Cure.

Gaahl (Gorgoroth): Este bun, si Infernus e bun. Cum vad eu lucrurile este ca numele trupei este a lui Infernus.

Metalfan: Fenriz, iti multumesc pentru timpul accordat. In final ai dori sa transmiti ceva cititorilor Metalfan?
Fenriz: Da, va multumesc ca ati citit, concentrati-va asupra metalului adevarat Liege Lord, Manila Road, Attacker, primele albume Queensryche si Fates Warning! Wo hooo!!! Playlistul excursiei cu cortul numarul 3 din acest sezon a continut: Count Raven, Legend (albumul din '79 From The Fjords), Pagan Altar, Beyond the Gates al celor de la Possessed, de asemenea cateva piese de la Slayer, demoul trupei de doom metal Revelation din '87 si noile piese Darkthrone si Aura Noir (am fost in excursie cu Apollyon de la Aura Noir printre altii).

 

 

 

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Darkthrone

   May 06, 2008  | 7 Comentarii  | 20983 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Rupeti lanturile impreuna cu Fenriz!

  • rupeti baraka!

    1. Posted by Tom | 07 Mai 2008 00:25
  • Eh, asta numesc eu interviu , cu personaj, subiect, true old school :)) prea tare!!!felicitari >:)

    2. Posted by ioana_helmordine | 07 Mai 2008 10:07
  • Da, misto.

    3. Posted by JudasRising | 07 Mai 2008 14:26
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri