interviuri rock

Shole (CRIZE, SHESDEAD): ne asteapta o inviere spectaculoasa

Shole (CRIZE, SHESDEAD): ne asteapta o inviere spectaculoasa
TRUPE : Crize, Everybody, Shesdead

Cu ocazia concertului pe care trupa Crize il va sustine in data de 23 noiembrie 2012 in clubul Fabrica din capitala, am discutat cu Shole, vocalistul grupului. Shole ne-a vorbit despre ce inseamna Crize pentru el dar si pentru scena rock/metal din Romania, dar si despre celelate proiecte ale sale: Shesadead si Everybody. Ne-a vorbit despre iertare, despre incredere si despre inviere. Mai multe, in randurile ce urmeaza:


 
Metalfan: Salut Shole! Bine ai revenit in paginile Metalfan.ro!
Shole: Salut ! Multumesc  pentru  ocazia oferita !

Metalfan: Pe 23 noiembrie, mare eveniment, mare, in club Fabrica. Asteptari? Atat de la colegi cat si de la public?
Shole: Am invatat sa nu mai am asteptari. Normal,  imi doresc sa fie frumos. O sa fac tot ce e in dreptul meu pentru asta. Colegii si publicul reprezinta oameni, spirite, suflete cu care mi’am petrecut si imi petrec  viata intr-un fel sau altul si ma astept sa fie prezenti si sa aduca energie si ganduri bune. Ziua  aceea  e doar o parte din ceea ce inseamna evenimentul, varful icebergului; mai sunt repetitiile, promovarea, e un proces complex. Care-mi place mult. Si ma bucur ca se intampla.

Metalfan: Cum a luat nastere ideea de a face acest eveniment? Cine a fost "motorasul" care a pus lucrurile in miscare?

Shole: Eu unul ma gandeam cum ar fi si mi-am dorit intotdeauna sa se intample. Dar cel care a dat startul si a coordonat  treaba a fost Karlos. Eu sincer nu mai speram, desi visam asta.



Metalfan: Cine s-a lasat greu convins de a participa la eveniment? Cum au decurs negocierile?
Shole: Nu a fost vorba de a convinge pe cineva. Impreuna formam o structura foarte complexa, un mecanism viu. Da, stiu, nu dupa regulile unora care au impresia ca se pricep. La noi a fost mereu vorba de inima, de curaj, cu toate problemele pe care le-a avut fiecare separat sau pe care le-am avut  sau le avem unii cu altii. Toti ne-am dorit sa se intample, asta nu intra la negociere. Dar daca tot ai adus vorba de ele, au fost constructive.

Metalfan: Care este piesa pe care iti doresti cel mai mult sa o canti in cadrul concertului din data de 23 noiembrie? De ce?

Shole: Sunt mai multe. Dincolo de moarte, Myself, Divine, Forever Yours, Evil, Nu ma-ntreba nimic, Pentru…  mie imi plac toate, foarte mult. Nu e una care sa nu-mi placa sau care sa nu ma reprezinte.

Metalfan: Il intrebam si pe Karlos daca ati vrea sa ajungeti si in alte orase din tara in care sa prezentati live acest format, dar nu tragea foarte multe sperante. Tu vezi acest lucru intamplandu-se?

Shole: Cand eram pionier la Ploiesti nu visam ca o sa cantam cu Deftones, ca o sa fie turnee, clipuri, ca o sa-l  cunosc pe Max Cavalera sau pe altii si ca o sa fie totul asa cum e. Deci un turneu Crize este oricand posibil. Nu stiu in ce componenta, nu stiu o data si un playlist, dar am ales sa nu mai spun niciodata “niciodata” si sa fac tot ceea ce iubesc, daca simt sa fac. 

Metalfan: Am vazut ca de curand ai inceput sa canti unplugged alaturi de Alex Purje (Rain District). Aveti de gand sa inregistrati si cateva piese? Sau sa inregistrezi un album solo acustic?
Shole: Purje mi’a dat incredere. Si curaj. Si il iubesc mult. E un super baiat inainte de a fi si un super muzician.  O sa tot facem chestii impreuna. Am in plan un album solo care va cuprinde colaborari cu Purje, Hefe, Mihai Andrei, Paul Manolescu si alti oameni pe care ii apreciez enorm si care in viata mea joaca un rol foarte important.



Metalfan: Materialul va fi sub numele Shole sau Everybody?
Shole: Nu m’am gandit la asta. O sa vedem. Sa traim pana atunci!

Metalfan: Ce se mai intampla cu Everybody? O re-editare a materialului de debut ar fi benefica?
Shole: O re-editare nu-si are rostul  acum. Eu deja cant de pe Sphinx Extended Play piesele The Rabbit in the Magic Bus si The Moon. Ambele sunt in curs de re-orchestrare cu Shesdead.  Si varianta electrica si varianta acustica. Iubesc piesele astea doua.

Metalfan: Cum mai merg lucrurile cu Shesdead? Stiu ca Mihai "Tase" Tanasescu nu mai este tobosarul trupei. Cum se prezinta noul tobosar?
Shole: Vladimir, noul tobosar, a demonstrate deja la concertul din octombrie de la Turbohalle ca este exact ce avea nevoie formatia.  A invatat repede, in conditii grele, si’a adus aportul foarte frumos. Dalto, noul basist, care evolueaza si cu Eyedrops, este de asemenea o alegere deosebit de buna. Ne simtit excelent in formula de 4, merge treaba bine si repede. Ne place mult ce facem si ne simtim ca niste copii care abia si’au facut trupa. O sa vedeti Shesdead live pe 22 si 23 noiembrie.  Radu Max si-a luat si chitara electo-acustica pentru ca pregatim si un playlist unplugged. Shesdead mai are putin si da fruct. Unul copt bine, colorat frumos, si fara viermi.

Metalfan: Referitor la albumul Seven. Am vazut ca artwork-ul a suferit modificari. Poti sa ne oferi mai multe detalii?
Shole: Albumul Seven este pentru noi mai mult decat un album. Este reality show. Am senzatia ca il jucam cumva teatral . S-au modificat multe la el de cand ne’am hotarat sa’l facem. Si ma bucur, pentru ca e ca si cum ai lua un bloc de piatra si l’ai sculpta pana ajungi la forma care crezi ca exprima cel mai frumos ceea ce ai de spus.  Designul final este foarte aproape. Lucram cu Dragos Aldea cu care am lucrat si pentru Everybody, si pentru Crize, si pentru cartea mea. Lucram cu el pentru ca si’a aratat dorinta de a face asta, talentul si bucuria de a face asta. Intelege si simte asemanator. Imi convine foarte mult prietenia/colaborarea aceasta si’l salut !

Metalfan: Pana la urma, cand urmeaza sa fie lansat? Cate piese sunt gata?
Shole: O sa cuprinda piesele The Sun, Q , We Follow the Clouds, The Red Pill, cele trei piese de pe EP-ul Sex Drugs and Rock’n’Roll , plus inca doua sau trei pe care inca nu le-am cantat live, printre care si  The Moon. Totul facut si refacut in asa fel incat sa exprime, dimpreuna cu coperta, ceea ce avem de spus si trebuie sa implinim noi.


 
Metalfan: Ce este diferit in Shesdead comparativ cu Crize?
Shole: Oamenii. Numele. Felul in care se intampla. Mesajul meu este acelasi. Nu pot avea altul. Si pentru cine urmareste versurile, cred ca este evident care e.

Metalfan: O intrebare pe care i-am adresat-o si lui Karlos, dar la care din pacate nu am primit raspuns: Ce simti ca a insemnat si inseamna Crize pentru scena rock, pentru scena metal din Romania?
Shole: Intalnesc  oameni care imi spun ca le’am schimbat viata prin ceea ce am facut.  Pentru rock sunt sigur ca a insemnat  ceva, am lansat in Univers o vibratie care se pune, imi e foarte clar. Ramane sa discutam peste mai mult timp ce a insemnat sau inseamna Crize. Desi nu am murit, ne asteapta o inviere spectaculoasa. Asa mi-au spus niste voci. Si eu le cred. Mereu le-am crezut si nu am fost dezamagit. Iubesti sau urasti Crize. Asta imi place. Nu iti e indiferent ce facem.

Metalfan: Iti multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul oferit! In final doresti sa mai adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor?
Shole: Iti multumesc si eu pentru ca m-ai intrebat ce conteaza.  Iar celor care citesc asta nu pot decat sa le doresc sa aiba motive sa zambeasca, sa creada in destinul lor si in povesti cu zane.  As vrea sa pot sa le dau incredere in ei. Sa aiba inima mare si sa fie deschisi catre noi posibilitati si lumi care urmeaza sa se dezvaluie. Sa ierte, sa iubeasca ! Le doresc sa le placa vietile lor si sa nu aiba alta certitudine decat nemurirea. Infinitul insusi. 

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Crize, Shesdead,

   November 03, 2012  | 1 Comentarii  | 3863 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Shole (CRIZE, SHESDEAD): ne asteapta o inviere spectaculoasa

  • frumoase cuvinte: intrebari, reactii si raspunsuri.

    1. Posted by mateeeii | 03 Noiembrie 2012 14:59
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri