interviuri rock

SPINECRUSHER: totul trebuie să fie cât se poate de sincer

SPINECRUSHER: totul trebuie să fie cât se poate de sincer
TRUPE : Spinecrusher

În data de 2 aprilie 2016, la aproximativ opt ani de la înființarea trupei, Spinecrusher va lansa primul album de studio. Cu această ocazie am stat de vorbă cu vocalistul Andrei Rădulescu şi cu Daniel-Andrei Gheorghiu, chitaristul şi liderul grupului.



Metalfan: Salut şi bun venit în paginile Metalfan.ro! Cum ați descoperit muzica şi ce v-a atras în mod special către metalul extrem?
Andrei Rădulescu: Salutare Ovidiu şi în primul rând doresc să îți multumesc în numele întregii trupe pentru acest interviu. Eu, personal am descoperit metalul extrem prin două formații şi anume, Dismember şi Cannibal Corpse. Ascultasem până atunci Judas Priest, King Diamond, Manowar, Black Sabbath, Slayer, dar în momentul în care am auzit pentru prima oară muzica trupei Dismember am rămas pur şi simplu uimit în cel mai plăcut mod posibil. Prima chestie care mi-a venit în minte a fost: „Cum poate cânta cineva atât de rapid şi cu un sunet atât de abraziv?” Era ceva nou pentru mine şi absolut fascinant. Şi de atunci am început „săpatul” în această mină underground unde am descoperit o grămada de „pietre neşlefuite”. [n.red. râde]
Daniel-Andrei Gheorghiu: Salutare Ovi! De muzica rock / metal am dat chiar din primii ani de viață… Când la începutul anilor ‘90 încă se mai difuzau la radio cât şi la TV piese, videoclipuri ale trupelor rock din acea perioadă. Eram fascinat de clipul The Final Countdown al celor de la Europe.
 
Metalfan: Spinecrusher a luat naştere în luna decembrie a anului 2008. Ați putea, vă rog, să ne spuneți care sunt cele mai importante realizări ale voastre de până acum?
Andrei Rădulescu: Păi aş putea începe chiar cu primul nostru concert, care a avut loc în data de 30 octombrie 2011. Am cântat atunci în deschiderea formațiilor Carpatica, Apa Sâmbetii, Krepuskul, Râul Doamnei (Italia) şi Necrodeath (Italia). Nici unul dintre noi nu mai urcase vreodată până atunci pe o scenă, aşa că am avut ceva emoții, mai ales că apăream pe aceeaşi scenă alături de nişte nume din afară, dar încet, încet ne-am obişnuit cu experiența scenei. După acest concert am cântat alături de trupe ca: Onslaught, Speedwolf, Agathocles, Infest, Parricide, The Stone, Altar, etc., iar până acum o singură dată am avut ocazia să ieşim din țară la un mic festival în Ruse, Bulgaria, unde am cântat alături de trupe ca: Christ Agony, The Claymore, Daemonicus. Alt aspect important a fost lansarea EP-ului Hellthrash deoarece trebuia ca un material să ajungă în mâinile fanilor. Acum pasul cel mai important este lansarea discului în data de 2 aprilie în clubul Quantic Pub.

Metalfan: Andrei, ştiu că tu te-ai alăturat grupului încă de la începuturi, iar apoi în anul 2012 ai părăsit formația. Ce s-a întamplat atunci?
Andrei Rădulescu: Ma rezum la a spune că trebuiau să se întâmple nişte lucruri legate de formație şi nu au avut loc. Au fost mai multe adunate pentru mine şi am hotărât că cel mai bine ar fi să plec din formație. Pe lângă ce am spus puțin mai sus, recunosc că simțeam nevoia de o gură de aer proaspăt, de ceva nou. Aşa că, după ce am plecat din Spinecrusher, la scurtă vreme am format alături de actualul tobar din Spinecrusher şi încă trei baieți o formație de crossover/death metal, numită Violesson.
 
 
Metalfan: Dan, după despărțirea de Andrei l-ați cooptat în grup pe Bony, fostul vocalist al trupei Snapjaw. Cum a fost perioada cu Bony?
Daniel-Andrei Gheorghiu: Perioada cu Bony la voce a adus anumite schimbări pentru trupă atât în stilul muzical cât şi al prezenței scenice. Pot spune că a fost într-un fel o resetare a trupei. Personal eu m-am simțit foarte bine alături de Bony ca vocal, până la urmă el este printre cei mai buni vocali de thrash din Romania. Totodată a fost şi o perioadă cu concerte foarte dese ceea ce a ajutat mult la închegarea relațiilor între membrii trupei atât pe plan muzical cât şi pe plan personal. Alături de Bony, am şi înregistrat primul nostru material discografic. Din păcate, unele neîntelegeri ne-au forțat să luăm drumuri diferite. Sper ca Bony să revină pe scenă cât mai curând pentru că mai are încă foarte multe lucruri de oferit.

Metalfan: Alături de Bony ați înregistrat demo-ul Hellthrash în anul 2013. Cum simți că a ieşit acel material? Care au fost reacțiile pe care le-ați primit cu privire la disc?
Daniel-Andrei Gheorghiu: [n.red. râde] Pot spune că a fost interesant. Totul s-a petrecut acasă la Bony cu fonduri extrem de restrânse. Din păcate, lipsa banilor, experiența limitată cu mix/mastering-ul şi echipamentele deținute de noi ne-au împiedicat să atingem calitatea pe care o doream. Reacțiile vizavi de disc au fost foarte corecte, am fost foarte mulțumit deoarece majoritatea recenziilor au subliniat atât lucururile bune cât şi cele rele exact cum le vedeam şi noi, cei din trupă. Având în vedere condițiile în care a fost realizat acel material pot spune că au fost în mare parte pozitive şi, în mare parte orientate asupra compozițiilor şi nu asupra sound-ului general.

Metalfan: În luna noiembrie a anului 2014, la doi ani după ce s-a alăturat grupului, Bony a părăsit formația. Ce s-a întâmplat? Poți, te rog, detalia?
Daniel-Andrei Gheorghiu: Sunt anumite momente în viața unei trupe când lucrurile devin puțin mai tensionate , intervin şi alte direcții muzicale pe lângă diversele probleme ce se ivesc pe parcurs. Nu vreau să comentez prea mult această ruptură, însă fiecare a avut partea sa de vină.

Metalfan: După despărțirea de Bony, Andrei s-a întors în formație. Cum ați renîceput colaborarea? Simțiți că este ceva diferit acum față de prima dată?
Daniel-Andrei Gheorghiu: Reînceperea colaborării a venit natural. Noi nu am rupt relațiile atunci când a plecat din trupă. Suntem prieteni de foarte mulți ani şi în afară că el nu mai făcea parte din trupă, nu s-a schimbat nimic. Reîntoarcerea sa în trupă a fost dorința tuturor. Din punctul meu de vedere, nu este ceva diferit de când s-a întors în trupă. În afară de experiența căpătată atât de noi cât şi de el, totul a rămas la fel.
 


Metalfan: În data de 2 aprilie veți lansa primul album de studio, material ce va purta numele Crypts of Slaughter. Puteți, vă rog, să ne spuneți mai multe despre semnificația numelui?

Andrei Rădulescu: Numele discului a venit destul de natural, având în vedere tematica lirică a pieselor noastre. Până la urmă suntem o trupă de death metal şi am hotărât de comun acord ca versurile să fie brutale şi directe fără niciun fel de menajament. Cel puțin lucrurile aşa stau pe acest prim disc. În viitor este posibil să existe schimbări deoarece acesta este un lucru foarte normal. Nu îmi place să scriu ceva ce nu simt sau mi se pare că ar fi nepotrivit pentru muzica compusă. Totul trebuie să fie cât se poate de sincer.
Daniel-Andrei Gheorghiu: Numele albumului îl avem încă de când Bony era în formație . La momentul respective, am considerat că acest nume însumează toate ideile de pe album. 

Metalfan: Câte piese vor fi prezente pe acest material? Ați putea, vă rog, sa ne vorbiți despre fiecare piesă ce se va regăsi pe disc?
Daniel-Andrei Gheorghiu: Crypts of Slaughter va conține nouă piese. Despre piese nu vreau să vorbesc prea multe, prefer să las ascultătorii să îşi creeze singuri povestea din spatele pieselor.

Metalfan: Pentru artwork-ul discului veți utiliza în continuare logoul realizat de Bony pentru discul Hellthrash sau veți reveni la vechiul logo? Puteți, vă rog, să ne spuneți mai multe despre această decizie?
Daniel-Andrei Gheorghiu: Logoul va rămâne acelaşi. Nici nu ne-am pus vreodată problema să îl schimbăm, mai ales că şi Bony a fost de acord cu asta. Bony a făcut o treabă excelentă cu logoul şi, cu aceasă ocazie vreau să îi mulțumesc încă o dată. Dacă Bony nu face parte din formula actuală a trupei, nu înseamnă ca munca sa trebuie să dispară.
 
Metalfan: Ați putea, vă rog, să ne vorbiți despre artwork-ul materialului? Cine l-a realizat şi ce ați dorit să exprimați prin respectiva imagine?
Andrei Rădulescu: Artwork-ul a fost realizat de basistul nostru, Radu. Semnificație foarte profundă nu are, este mai degrabă o reprezentare vizuală a întregului album, unde puritatea şi inocența sunt sacrificate pe altarul grotescului şi urâtului. Pentru noi, într-un fel sau altul reprezintă tot ce se întâmplă în lume de când a apărut ființa umană, un continuu sacrificiu şi extincția lucrurilor bune. Ştiu că suna crud, dar aceasta este realitatea.

Metalfan: Nu ştiu ce părere aveți despre mix-tape-uri, însă consider că pot fi utile pentru a descoperi trupe noi. Ați putea să alegeți câte 12 piese de la 12 trupe diferite pentru două mix-tape-uri virtuale? Care ar fi numele acestor compilații?
Andrei Rădulescu: Mix-tape-ul meu, First Metal Strike, ar arăta fix aşa:

01. Skull Fist – Head of the Pack
02. Enforcer – Live for the Night
03. Siberian Meat Grinder – Chainsaw in the Dark
04. Asphyx – Scorbutics
05. Death - Flesh and the Power it Holds
06. Bewitched - At the Gates of Hell
07. Savatage – Hall of the Mountain King
08. Benediction - Magnificat
09. At the Gates - Slaughter of the Soul
10. Obituary – Back to One
11. Ambush - Don’t Shoot(Let’em Burn)
12. Fifth Angel – Fifth Angel

Daniel-Andrei Gheorghiu: Asta este o întrebare grea. Cam aşa aş vedea eu un mix-tape care să mă facă să sar de pe scaun:
Defiled Grave
01. Venom - To Hell and Back
02. Toxic Holocaust - Nuke the Cross
03. Quiet Riot - Bang Your Head
04. Bolt Thrower - At First Light
05. Judas Priest - Some Heads are Gonna Roll
06. Morgoth - Body Count
07. DarkThrone - Too Old, To Cold
08. Death Angel - Lord of Hate
09. Ex Deo - Storm The Gates of Alesia
10. Racer X - Street Lethal
11. Death - Voice of the Soul
12. Skeletonwitch - This Horrifying Force (the Desire to Kill)

Metalfan: Am observat pe pagina voastră de Facebook că aveți şi un manager în persoana lui Alexandru Gabriel Zăvadă (Acky). Cât de important este un manager pentru o formație şi cu ce vă ajută el efectiv?
Andrei Rădulescu: Eu consider că este foarte important, mai ales pentru o formație ca noi şi lasă-mă să iți explic şi de ce. Toți din trupă avem joburi şi de multe ori, nu avem timp să ne ocupăm de toate detaliile ce țin de formație din cauza timpului, oboselii, etc.. Tocmai de aceea, l-am luat în echipă pe Acky, ca să se poată ocupa în mod exclusiv de tot ce ține de aranjarea concertelor, imaginea formației şi promovarea ei.
 

 
Metalfan: În incheiere, ați vrea să ne spuneți care sunt aşteptările voastre față de cum va fi primit discul Crypts of Slaughter şi cum ați cuantifica resursele pe care le-ați investit în acest material, atât financiare, dar şi ca timp efectiv pe care l-ați alocat promovării discului?
Andrei Rădulescu: Din punctul meu de vedere, discul trebuia să apară puțin mai repede, dar existând schimbări de componență şi probleme financiare destul de mari, a trebuit să tot amânăm ca să putem ajunge la un rezultat convenabil pentru formație. Mă bucur că în sfârşit putem încheia acest capitol pentru a putea merge mai departe. Văd această lansare ca pe un sfârşit de drum şi un nou început. Este o gură de aer proaspăt pentru noi. Promovarea am făcut-o în mediul online deoarece s-au dus vremurile în care oamenii lipeau pe toate gardurile, în toate stațiile de metrou şi pe toți stâlpii afişe cu evenimente underground.
Daniel-Andrei Gheorghiu: Nu vreau să mă gandesc la asta acum. Pentru mine este foarte important că am încheiat acest prim capitol al discografiei noastre. A fost un drum lung, plin de suişuri şi coborâşuri din care am învățat foarte multe. Promovarea este şi va fi facută în continuare în mediul online. Eu, personal nu m-am ocupat foarte mult cu această promovare. Acky este omul care se ocupă de acest lucru, împreună cu câțiva apropiați de-ai noştri.

Metalfan: Vă mulțumesc pentru timpul şi pentru răspunsurile oferite! În final, ați dori să adăugați ceva sau să transmiteți câteva cuvinte cititorilor Metalfan.ro?
Andrei Radulescu: Ovidiu, iți mulțumim pentru acest interviu. Cititorilor Metalfan nu le putem transmite decât să susțină atât cât pot ei acest curent muzical si întotdeauna să fie sinceri cu ei înşişi legat de orice fac în viața de zi cu zi. Până la urma asta defineşte orice persoană! Keep it true!
Daniel-Andrei Gheorghiu: Ovi, îți multumesc mult pentru susținerea ta constantă de-a lungul timpului. Cititorilor Metalfan le transmit să vina la concertele trupelor româneşti pentru că fără sprijinul lor, nicio trupă nu poate merge mai departe.

Foto: Marius Seceleanu
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Spinecrusher

   April 01, 2016  | 0 Comentarii  | 3471 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SPINECRUSHER: totul trebuie să fie cât se poate de sincer

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri