interviuri rock

TIMES OF NEED: in Romania e nevoie de ceva proaspat

TIMES OF NEED: in Romania e nevoie de ceva proaspat
TRUPE : Times of Need

Times of Need este un tanar grup din Cluj-Napoca ce-si descrie muzica ca fiind o combinatie de southern si groove metal, iar ca influente cinteaza trupe ca Pantera, Black Label Society, Down si Godsmack. In data de 8 noiembrie 2014 trupa a lansat EP-ul de debut: The Road to Nowhere. Am profitat de aceasta ocazie si i-am invitat pe cei patru clujeni sa ne povesteasca mai mult despre ei si despre trupa Times of Need.

 

Metalfan: Salut si bine ati venti in paginile Metalfan.RO! De ce Times of Need? De unde v-a venit ideea sa adoptati acest nume?
Razvan Usineviciu: Salut! Bine v-am gasit! Gene Simmons spunea: “rock is dead” si inteleg de ce ar spune asa ceva. Rockul nu mai e ce a fost, asa ca am simtit ca suntem “in times of need”, pentru ca cel putin in Romania e nevoie de ceva proaspat.
 
Metalfan: Inainte de toate, pentru ca sunt sigur ca mare parte din cei care citesc aceste randuri nu va cunosc, ati putea sa ne spuneti care este povestea voastra de pana acum?
Razvan Usineviciu: Ne-am infiintat in vara anului 2013 in Cluj Napoca, cand Mr. Killin (ex-Truda) si Adi Turcu (ex-Betrayer si Eyeseered) incercau sa porneasca un proiect tribut Skid Row, cand Killin le-a propus colegilor sa lucreze la cateva piese proprii. M-am alaturat proiectului ca solist vocal apoi initial Rares Suciu, apoi Alin Baietan (ex-Pillfed si Clitgore) la tobe si am dat drumul proiectului.
 
Metalfan: Cand ati descoperit fiecare dintre voi muzica si ce v-a atras in mod special la muzica rock?
Razvan Usineviciu: De mic aveam acasa o colectie decenta de viniluri, de la Elton John si Beatles pana la Rolling Stones, Santana, Phil Collins sau Smokie care mergeau aproape incontinuu, asa ca am fost mai tot timpul inconjurat de muzica. Sincer n-am stiut nici atunci si nu stiu nici acum ce m-a atras la rock, stiu doar ca nu pot fara. Hahaha!

Metalfan: Ce are grupul Times of Need special prin comparatie cu alte trupe?

Razvan Usineviciu: Times of Need e o trupa energica de southern/groove metal cu un sound inspirat de peste ocean pe care eu sincer nu l-am mai auzit in Romania.

Metalfan: In data de 8 noiembrie 2014 ati lansat EP-ul The Road to Nowhere. Acolo v-ati propus sa ajungeti? Ne puteti vorbi despre conceptul din spatele discului?
Razvan Usineviciu: Incercam sa luam lucrurile pe rand...de la un eveniment la altul, de la o piesa la alta un disc la altul etc. The Road to Nowhere mi se pare o conceptie oarecum negativista asupra ratei de “succes” a trupelor rock romanesti.
 

 
Metalfan: Lansarea stiu ca a avut loc in clubul Hard din Cluj-Napoca. Cum a decurs evenimentul? Ce v-a placut si ce credeti ca ar fi putut iesi mai bine?
Razvan Usineviciu: Am fost foarte multumiti de cata lume a venit si asta tinand cont de faptul ca mai erau patru concerte rock in Cluj-Napoca in aceeasi seara dintre care si OCS.

Metalfan: Cate exemplare din EP-ul The Road to Nowhere ati vandut in seara lansarii? Este mult? Este putin?

Razvan Usineviciu: Pai daca la eveniment au fost in jur de 100 de platitori eu zic ca a fost ok. Am vandut sincer putin mai mult decat ne asteptam.

Metalfan: Cat timp v-a luat sa compuneti si sa inregsitrati acest disc? Ne puteti povesti mai pe indelete cum a decurs acest proces?
Razvan Usineviciu: Piesele erau compuse deja, trebuia sa alegem doar care vor ajunge pe disc. Aveam doua studiouri la care ne-am gandit si am ajuns pana la urma la Luna Recording Studio la domnul Oliver Vegh, alegere de care am fost extrem de multumiti. Inregistrarile cu tot cu mix si master au durat vreo doua saptamani, pentru ca ne propusesem sa fim foarte bine repetati pe cand ajungem in studio asa ca totul a mers destul de repede tinand cont ca reuseam sa tragem doar seara.
 

 
Metalfan: Sunteti pe deplin multumiti de rezultatul final? Au existat mai multe variante in ceea ce priveste compozitia, mixajul dar si masterizarea pana sa ajungeti la acest rezultat?
Razvan Usineviciu: Per total suntem multumiti cu totii de produsul final. Discutii in contradictoriu au mai fost in legatura cu mixarea si masterizarea, dar ma bucur ca am ajuns la un consens.

Metalfan: Ne puteti vorbi din punct de vedere liric despre fiecare din cele trei piese prezente pe disc?
RazvanUsineviciu: Breakdown e o piesa despre adictie si lupta pe care o poarta fiecare cu asa ceva. E foarte “in your face” exact ca viata reala.
In Believe am vrut sa “imbrancesc” putin biserica si religia organizata din cauza multor suferinte si nedreptati pe care ni le-au cauzat de-a lungul timpului.
Cycle of Life e pe departe piesa mea preferata ca versuri. Incepe pozitiv, se termina negativ dar cu gandul ca totusi viata e plina de urcusuri si coborasuri si ca trebuie luata in ca atare.

Metalfan: In afara de cele trei piese prezente pe disc stiu ca ati mai lansat doua single-uri:
Backbone si Liar. Ar fi interesant daca ati putea sa ne vorbiti si despre aceste doua compozitii.
Razvan Usineviciu: Backbone a fost primul nostru single si am simtit nevoia sa-l compunem pentru a evidentia partea neconstructiva a concurentei dintre trupele romanesti, multe dintre ele preferand sa bage bete in roate decat sa-si ajute colegii, iar Liar a fost compusa in urma unei experiente personale si e vorba despre tradare. E piesa noastra cea mai cunoscuta si pe care publicul o canta cu noi la fiecare concert.

Metalfan: Stiu ca cele doua piese vor fi incluse pe discul Backbone. Poate ca este putin prea devreme pentru a discuta despre acest material, dar nu pot sa ratez ocazia si sa nu va intreb in ce stadiu se afla materailul?

Razvan Usineviciu: La material mai este de lucrat, si cand vom sti si noi care este urmatorul pas din punctul asta de vedere, promit ca veti fi primii care vor afla.

Metalfan: Pe discul Backbone vor fi incluse si compozitiile prezente pe EP-ul The Road to Nowhere sau vom avea parte? De ce da sau de ce nu?
Razvan Usineviciu: Aici parerile in trupa sunt impartite, asa ca deocamdata n-am luat o decizie in privinta asta.
 

 
Metalfan: Si ca tot am vorbit despre cele doua single-uri, piesa Liar beneficiaza si de un videoclip. Veti "recidiva" intr-un viitor nu foarte indepartat? Care este parerea voastra despre videoclipuri?
Razvan Usineviciu: Cu siguranta! Avem o idee in mare despre ce am vrea sa facem, trebuie doar pusa in aplicare. Clipurile mi se pare ca daca sunt facute bine si cu cap pot ajuta foarte mult la promovarea unei trupe.

Metalfan: Ce face cu adevarat o piesa sa fie buna? Ce inseamna o piesa buna in aceptiunea voastra?
Razvan Usineviciu: M-am intrebat mult chestia asta si am ajuns la concluzia ca o piesa buna trebuie sa fie sincera indiferent daca vine dintr-un loc pozitiv sau nu, si trebuie sa ne placa noua in primul rand.

Metalfan: Printre trupele pe care le citati ca influente in ceea ce priveste muzica Times of Need se numara grupuri precum Pantera, Black Label Society, Down si Velvet Revolver. Ascultand de exemplu EP-ul The Road to Nowhere cat din muzica acestor grupuri se regaseste pe disc si cat in sufletul vostru?

Razvan Usineviciu: Din punct de vedere vocal sunt influentat foarte mult de Phillip Anselmo, Eddie Vedder, Myles Kennedy si Zakk Wylde. Nu stiu cat de mare e influenta din fiecare parte, dar stiu ca suntem foarte sinceri cu ceea ce cantam. Tonurile la bas si chitara si alegerea beaturilor sunt rezultatul multor ani de experienta ai lui Adrian, Killin si Alin, care la randul lor au propriile influente.

Adrian Turcu: Basisti care m-au influentat intr-un mod sau altul: Rex Brown (Kill Devil Hill, ex-Pantera), Brian Marshall (Alter Bridge, Creed), Jason Newsted (ex-Metallica), John Moyer (Disturbed, ex-Adrenaline Mob)

Feri Kilin: Chitaristi care m-au influentat intr-un fel, ar fi: Tony Rambola (Godsmack), Zakk Wylde, Mark Tremonti (Alter Bridge, Creed).

Alin Baietan: Enumar doar cativa tobari: Danny Carey (Tool), Chris Adler (Lamb of God), Roy Mayorga (Stone Sour).

 

 
Metalfan: Ati putea alege trei discuri care va definesc ca muzicieni pe fiecare dintre voi si ati putea sa ne spuneti cateva lucruri despre fiecare dintre ele?
Razvan Usineviciu: PanteraVulgar Display of Power (1992) m-a dat de tot peste cap de prima data cand l-am auzit. Sunt un fan infocat al trupei si azi. Down - Down II – A Bustle in Your Hedgerow (2002) m-a invatat ca (cel putin din punctul meu de vedere) ca tempo, slower is heavier. Dave Matthews BandBusted Stuff (2002) care chiar daca nu este un album rock in adevaratul sens al cuvantului m-a invatat mult muzical mai ales pe partea de compozitie lirica si pe partea vocala. 

Adrian Turcu: PanteraFar Beyond Driven (1994) (explozie totala), DamageplanNew Found Power (2004) - o continuare fireasca Pantera, sau cum ar fi sunat Pantera dupa anii 2000, Alter BridgeBlackbird (2007) ( feeling, acuratete, dupa mine cel mai bun album semnat Alter Bridge).

Metalfan: Inainte de a incheia nu pot sa nu va intreb ce urmeaza acum pentru voi ca formatie? Pregatiti un turneu de promovare pentru discul The Road to Nowhere? Vor fi date doar prin tara sau va ganditi sa iesiti si-n afara granitelor?
Razvan Usineviciu: Avem cateva date in urmatoarele doua luni pe aici prin Transilvania: Sf. Gheorghe, Sibiu, Satu Mare, Targu Mures, etc. Cu iesitul afara vom vedea ce se intampla anul viitor.

Metalfan: Va multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul oferit! In final doriti sa mai adaugi ceva sau sa transmiteti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.RO?

Razvan Usineviciu: Va multumim si noi pentru interviu si dragi cititori Metalfan.RO, keep it southern!
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Times of Need

   November 19, 2014  | 0 Comentarii  | 4123 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: TIMES OF NEED: in Romania e nevoie de ceva proaspat

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri