interviuri rock

Tormentor (DESASTER): magia metalului

Tormentor (DESASTER): magia metalului
TRUPE : Asphyx, Desaster

Tormentor, pe numele sau real Stefan Hüskens, tobasar al grupului german Desaster, a avut amabilitatea a a raspunde unui interviu in exclusivitate pentru Metalfan Romania cu ocazia concertului pe care trupa il va sustine in cadrul editiei din acest an a festivalului Romanian Thrash Metal Fest. Tormentor ne-a vorbit despre cel mai recent disc de studio al grupului - The Arts of Destruction, despre Romanian Thrash Metal Fest, dar si despre celelate trupe in care activeaza. Detalii in randurile de mai jos:


 
Metalfan: Salut, Tormentor si bine ai venit la Metalfan.RO! Ce fel de muzician esti? Mai degraba ca Lemmy sau mai degraba ca Frank Zappa? Ce crezi despre ambii?
Tormentor: Salut! Nu sunt muzician! Sunt un fan metal caruia ii place sa cante! Totusi, il prefer pe Lemmy, Zappa e prea moale pentru mine, haha!

Metalfan: Desaster e una dinte cele mai vechi formatii de thrash din Germania care inca activeaza in 2014. Care e secretul trupei voastre? Cum ati reusit sa rezistati atat?

Tormentor: Cred ca Destruction, Kreator, Sodom, Tankard etc sunt mai batrani decat noi, haha. Oricum, e adevarat, Desaster a a ajuns la a 25-a aniversare si suntem mandri de faptul ca inca dam concerte si compunem piese! Nu e niciun secret, e doar magia METALULUI!

Metalfan: Ce credeti despre starea scenei metal in 2014? Ce e bine si ce e rau? E un moment bun pentru thrash metal?

Tormentor: Haha, n-am nicio idee, cred ca death metal-ul va fi urmatorul “big thing”. Sau, mai bine zis, inca este. Thrash-ul e mai in background acum. Insa, dupa cum au demonstrat-o si anii anteriori, totul revine si daca revenirea e adevarata si nu e niciun bullshit la mijloc, bine asa, haha!
 
Metalfan:  Multe trupe au lansat anul trecut documentare despre istoria lor. Ma gandesc la Anvil, Pentagram (SUA) si asa mai departe. Ce credeti despre un proiect de acest gen pentru Desaster?
Tormentor: O, noi tocmai ne-am terminat documentarul, realizat impreuna cu prietenul nostrum Bomber de la Visions of Fear. Va fi lansat impreuna cu DVD-ul filmat la concertul de 25 de ani pe care l-am sustinut in noiembrie anul trecut. E un show de 2 ore cu aproape toti fostii membri, cu invitati, plus DVD-ul… Cred ca le va placea mult oamenilor, am incercat sa-l facem cat mai interesant. Multe fotografii si filmari vechi… Apare pe la mijlocul lui 2014 la High Roller Records. Concertul va fi lansat si ca dublu LP si CD!

Metalfan: In 2012 ati lansat un album intitulat The Arts of Destruction. De ce nu The Arts of Desaster? Haha!
Tormentor: Hehe, buna intrebare. Am vrut sa ilustram diverse “arte” legate de distrugere si violenta… Dezastrul suntem doar noi, haha!

Metalfan: Apropo de The Arts of Destruction, cum se vede albumul acum, in 2014? Sunteti multumiti de rezultatul final sau ati mai schimba ceva la el?
Tormentor: Omule, eu cred in continuare ca e cel mai tare album al nostru. Pe The Arts of Destruction toate se potrivesc atat de bine. Layout-ul, versurile, muzica, grafica. E un tot unitar si inca suntem mandir de acest album. Cred ca n-as schimba nimic!

Metalfan: 2014 ar fi un an bun pentru un album nou?
Tormentor: Orice an e bun pentru un album nou. Dar compunem inca piese nou. Poate scoatem intai un split sau ceva asemanator!

 
Metalfan: Mai canti si la alte instrumkente in afara de tobe? Ai vreun instrument la care ai vrea sa inveti sa canti in viitorul apropiat?
Tormentor: Haha, eu nici la tobe nu cant prea bine! Mi-ar placea sa fiu irlandez. Am atatia prieteni acolo si toti pot canta la cel putin 2 instrumente, au voci tari si stiu sa danseze, haha. Dar pana la urma sunt fericit cu tobele mele. Nu-s un baterist prea bun, dar sunt ZGOMOTOS!

Metalfan: Ne poti spune mai multe despre stilul tau ca tobar? Care-s bateristii pe care-i respecti si care te-au influentat ca musician?
Tormentor: Nu am niciun “stil”. N-am avut niciodata professor sau d-astea. Tot ce cant am invatat de pe inregistrari sau singur! Influentele mele sunt Abaddon, Chris Witchhunter, Dave Lombardo, Bob Bagchus, Atomic Steiff, Chris Reifert…

Metalfan: Stiu ca mai ai multe alte proiecte in afara de Desaster. Sa vorbim putin despre cel mai recent: Carnal Ghoul. E o formative “cu norma intreaga” sau doar un proiect desprins din  Desaster? Cum a luat fiinta Carnal Ghoul?
Tormentor: Oh, da, am cantat in ceva trupe, haha… Uneori am nevoie de schimbari. Da, Carnal Ghoul e noul meu proiect, creat impreun cu Daniel de la Milking The Goatmaschine si ex-Lay Down Rotten. Intotdeauna am visat sa pot canta death metal suedez gen Entombed, Nihilist, Dismember, Carnage, Edge of Sanity etc. Imi plac chitarile alea profunde, in forta. Si am aflat ca amandurora ne placea chestia asta si am inceput sa compunem piese.

Metalfan: Anul trecut Carnal Ghoul a lansat EP-ul de debut – The Grotesque Vault. Ne poti spune mai multe despre cum au decurs inregistrarile?
Tormentor: A fost usor. AM intrat in studio, eu mi-am tras partea de tobe si am plecat. Pentru ca aveam concert cu Desaster. Asa ca Daniel a facut restul de unul singur. Acum avem o formula complete, cu noi doi si Ferli (Guitar/ si la MtGm), Pitz (bass/ ex-MtGM) and Sven (voce / Fleshcrawl)

Metalfan: Da-mi si detalii despre versuri, te rog. Cum difera de cele de la Desaster?
Tormentor: N-am nicio idee despre versuri. Niciodata nu m-a interest ce incearca solistii vocali sa spuna altor oameni, haha… Pentru mine vocea e un instrument ca toate celelalte!

Metalfan: Cum a fost primit The Grotesque Vault de catre fani si de catre presa? Aveti planuri pentru un album?
Tormentor: Oamenilor chiar le-a placut. Nu-i nimic nou, dar cantam bine si cu o atitudine foarte tare. Asta-i bine. Lucram chiar acum la alte piese, deci asteptati-va la un album nou in 2014! Death on!

Metalfan: Canti si cu Decayed din Portugalia si Metalucifer din Japonia. Cum ai ajuns sa colaborezi cu ei? Cu poti sa te descurci cu 4 formatii in acelasi timp?
Tormentor: Haha, si acum mai am inca un job ca baterist. Sunt noul tobar de la Asphyx din Olanda. Dupa cum vezi, bolovanul Tormentor se rostogoleste mai tare ca niciodata, haha! Metalucifer e doar un proiect. Si ne intalnim de cateva ori sa dam niste concerte, asta e tot. Decayed e partea black metal a vietii mele, dar e un proiect foarte underground si din pacate nu primim prea multe oferte sa cantam live. Poate in curand vom avea mai multe. Prioritatea e acum Asphyx, urmat de Desaster si Carnal Ghoul.


\
Metalfan: Pe 10-11 octombrie Desaster va canta la cea de-a 3-a editie a Romanian Thrash Metal Fest. Ce asteptari aveti de la show si ce ar trebui sa astepte publicul de la voi?
Tormentor: Nu ma astept la nimic in afara de distractie. Ardem de nerabdare sa cantam in afara tarii si sa va aducem ceva thrash/black metal german. Publicul trebuie sa se astepte la un spectacol metal dement, fara chestii de c**at, doar rock’n’roll pur!

Metalfan:  Ne poti spune trei titluri de piese pe care le veti canta?
Tormentor: Nu, nu spun niciodata asta! Oricum, la concert le vei afla destul de repede, hahaha!

Metalfan: Multumim pentru timpul acordat si pentru raspunsuri! La final, vrei sa adaugi ceva sau sa transmit un mesaj cititorilor nostri?

Tormentor: De-abia astept sa incerc mancarea si berile de-acolo, aha! E mereu o mare placer sa cantam in afara si am inceput deja sa numaram zilele! Ne vedem si BANG OR BE BANGED!
 
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Asphyx,

   February 17, 2014  | 0 Comentarii  | 7218 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Tormentor (DESASTER): magia metalului

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri