interviuri rock

Vincent Hausman (HOWL): O sa va dam sangele pe urechi

Vincent Hausman (HOWL): O sa va dam sangele pe urechi
TRUPE : Howl

Howl este un grup relativ nou pentru scena metal. Formatia a luat nastere in anul 2006, dar abia in 2010 a reusit sa lanseze primul album de studio – Full of Hell. In luna aprilie a acestui an, grupul a lansat cel de al doilea album de studio – Bloodlines. Am profitat de ocazie si l-am invitat pe Vincent Hausman, liderul grupului, la o mica discutie. Rezultatul, in randurile de mai jos:


 
 
Metalfan: Salut si bine ai venit pe Metalfan.ro! Ce-i asa tare la Howl?
Vincent Hausman: Salut! Ce-i asa tare la Howl? Hahaha, luati noul nostru album Bloodlines si vedeti singuri!

Metalfan: Cum asta e primul nostru interviu cu voi si, daca nu ma insel, primul vostru interviu intr-o publicatie din Romania, ar fi excelent daca ne-ati putea spune mai multe despre trupa voastra...
Vincent Hausman: Howl e o trupa de heavy metal din SUA. Cantam un metal agresiv, combinand stiluri ca doom, sludge, death si thrash metal. Suntem f**ere de duri. Mergem mult in turneu si va dam sangele pe urechi. Speram sa venim in curand in Romania si sa cantam pentru voi! Uite si pagina noastra de Facebook daca vreti sa aflati detalii despre turnee, albume etc.

Metalfan: Pe 29 aprilie ati lansat al doilea album al vostru, intitulat Bloodlines. Ne puteti explica titlul materialului?
Vincent Hausman: Titlul Bloodlines se refera la faptul ca minciunile, ipocrizia si inselaciunile multora dintre conducatorii nostri s-au transmis mai departe din generatie in generatie. Pedofilia devastatoare din Biserica Catolica e un exemplu bun; daca urmaresti “legaturile de sange” incepand de la preotul care abuzeaza copii, ajungi tocmai la oamenii din conducerea Vaticanului, dupa cum a demonstrat si demisia papei Ratzinger.

Metalfan: Coperta de la Bloodlines e usor diferita de cea de la Full of Hell, dar pastreaza totusi acelasi stil. Ce ati incercat sa exprimati prin ea?
Vincent Hausman: Coperta de la Boodlines e facuta de prietenul nostru Ryan Begley, care a facut-o si pe cea de la Full of Hell, ceea ce explica asemanarea de stil. Ryan a asculat Bloodlines, a citit versurile si apoi a inceput sa deseneze. Deci grafica e, in mare, ceea ce a vazut si a simtit cand a ascultat albumul. Cred ca daca oamenii asculta materialul si se uita la desen vor vedea ca merg bine impreuna. 

 


 
Metalfan: Te-ai gandit vreodata ca ai avea nevoie de o mascota pentru Howl? Ceva ca  Eddie (Iron Maiden) sau Vic Rattlehead (Megadeth)? Cat de importante crezi ca sunt mascotele pentru trupele de metal?
Vincent Hausman: Hahaha nu, nu cred ca am nevoie de o mascota pentru Howl. Poate un penis urias cu ochii rosii si lasere care ii tasnesc din orbite si incendiaza o biserica!

Metalfan: Cine ar invinge intr-un meci de lupte intre Eddie si Vic? De ce?
Vincent Hausman: Cred ca Vic, pentru ca are mai mult whiskey in sange.

Metalfan: Schimbarile de componenta sunt bune pentru formatii? De ce da sau de ce nu? Acum aveti un line-up stabil?
Vincent Hausman: Schimbarile de componenta sunt bune pentru trupe daca rezultatul e o formatie mai buna. Sper ca acum avem un line-up stabil, dar nu se stie niciodata cum se schimba oamenii in timp.

Metalfan: Ati lansat un videoclip pentru piesa Demonic de pe albumul Bloodlines. Ne poti spune mai multe despre cum au decurs filmarile?
Vincent Hausman: Toate filmarile la Demonic s-au facut intr-o singura zi! A fost o nebunie, a trebuie sa cantam piesa de nenumarate ori! Si era atat de frig in depozitul in care filmam. Aproape mi-am rupt piciorul sarind intr-una pe podeaua de beton. Ia uite aici:
 
 


Metalfan: Care e ultima carte pe care ai citit-o? Ne poti spune mai multe despre ea? Ti-a schimbat perspectiva asupra unui anumit lucru? Care e cartea ta preferata?
Vincent Hausman: Ultimul lucru pe care l-am citit e o poveste intitulata I Think You're Sweet, despre o maimuta facuta din sfori care incearca sa convinga un soarece facut din sfori ca pot fi prieteni si ca toata lumea are uneori nevoie de o imbratisare. A fost frumoasa, m-a facut sa-i apreciez si pe maimuta, si pe soarece, si imbratisarile. A fost cartea care mi-a placut cel mai mult pana acum.

Metalfan: Jeff Hanneman a murit in mod tragic cu putin timp in urma. Cum te-ai simtit cand ai auzit vestea? Care e albumul tau preferat Slayer?
Vincent Hausman: M-am intristat cand am auzit ca Jeff a murit, nu numai din cauza ca reprezinta o pierdere imensa pentru lumea metalului, ci si pentru ca era atat de tanar. Ar trebui sa fie un avertisment sa apreciem toti ceea ce avem si sa fim mai atenti cu ficatul nostru. Mi-e greu sa spun care e albumul meu preferat de la Slayer, dar daca ar trebui sa fac o alegere, ar fi Reign In Blood (1986). Sunt prea multe piese tari pe albumul ala. Piese clasice, toate.

Metalfan: Multi spun ca Mastodon e una dintre cele mai tari trupe ale momentului. Ii vezi ca pe niste Guru cand e vorba de metal?
Vincent Hausman: Nu. Desi imi place foarte mult muzica Mastodon si apreciez efortul pe care il depun, nu sunt ca niste guru pentru noi. Noi avem treaba noastra.
 


 
Metalfan: Care sunt influentele tale, cele mai tari cinci albume care te-au ajutat sa te definesti ca muzician? 
 Vincent Hausman: 
1. Pantera - Far Beyond Driven (1994)
2. Sepultura - Arise (1991)
3. Death - Symbolic (1995)
4. Down  - NOLA (1995)
5. The Beatles - Revolver (1966)

Metalfan: E vreo sansa sa vedem Howl in Romania in vitorul apropiat? Care e cel mai exotic loc in care ati cantat pana acum?
Vincent Hausman: Chiar sper ca vom veni in Romania in curand! Ar trebui sa avem un turneu european iarna asta, asa ca poate venim in Romania si ne ajuta fanii sa ne incalzim, haha! Cred ca cel mai exotic loc in care am cantat a fost subsolul unei case din statul american Missouri, intr-un oras care a fost ras de pe fata pamantului dupa o tornada, la doar doua saptamani dupa ce fusesem acolo.

Metalfan: Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsurile excelente! In final, vrei sa adaugi ceva sau sa spui cateva cuvinte pentru cititorii nostri?
Vincent Hausman: Multumim foarte mult pentru interviu, Metalfan! Iar voua va multumim ca ati citit chestia asta! Luati noul nostru album, Bloodlines, si dati din cap! Speram sa ne vedem in curand la un concert!
http://www.relapse.com/howl
Autor: H.
   July 09, 2013  | 0 Comentarii  | 6585 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Vincent Hausman (HOWL): O sa va dam sangele pe urechi

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri