interviuri rock

WALK THE ABYSS: melanj de sentimente

WALK THE ABYSS: melanj de sentimente
TRUPE : Walk the Abyss

La aproximativ trei ani și jumatate de la formare, Walk the Abyss se poate mândri cu primul disc de studio. Am profitat de faptul ca trupa și-a lansat materialul de debut in data de 20 decembrie 2014 și am lansat invitatia de a ne spune povestea ei. Mai multe detalii despre discul The Disclosure Between Surface and Self, dar și despre Walk the Abyss in general, in rândurile de mai jos:


 
 
 

Metalfan: Salut si bun venit în paginile Metalfan.ro! Cât de buni sunteți ca muzicieni?
Dan : Vă salutăm și vă mulțumim pentru interesul acordat! Ne bucurăm că primul nostru interviu ca și trupă are loc în paginile Metalfan.ro! Suntem oameni și prieteni, nu muzicieni de profesie, de aceea vom lăsa deciziile de partea publicului. Privim latura noastră creativă din aria metalului ca pe un instrument cu ajutorul căruia avansăm ca oameni, ne echilibrăm emoțiile și dezvoltăm în același timp concepte.

Metalfan: Zic că ar fi interesant daca ați putea sa ne vorbiți despre cum a luat nastere grupul si care sunt cele mai importante realizari ale voastre de până acum.
Dan: Walk the Abyss a luat naștere în vara anului 2011 prin alăturarea mea, a lui Luchian și Dragoș cu Cristi “Nick” din First Division. Atunci am început a prelucra primele idei, începând a ne contura stilul, ce a fost într-o continuă metamorfoză până la definitivarea pieselor ce apar pe albumul nostru de debut. Considerăm că tot procesul de înregistrare, pregătirea lansarii și lansarea propriu-zisă este cea mai mare realizare a noastră de până acum. Totul a fost pregătit într-un stil DIY ce ne caracterizează, astfel fiecare membru a avut sarcini bine definite și planificate, totul contribuind la coeziunea si sudarea grupului.

Metalfan: Cum ați inceput să cântați? Care a fost conjunctura prin care ați descoperit muzica?
Luchian : Cred că toți membrii am început să cântăm într-un mod asemănător – ascultând muzică și hotărându-ne că trebuie să facem și noi la rândul nostru același lucru. Tot asemănător putem spune și despre conjuctura prin care fiecare am descoperit ca asta e muzica ce ne place: prin prieteni, cunoștințe de unde am împrumutat casete, mai târziu CD-uri și într-o foarte mare masură Internetul, ce ne-a inundat cu o pletora de trupe și stiluri.

Metalfan: Cât de importante sunt repetițiile în viața unei trupe precum Walk the Abyss? Câte ore sau zile dedicati pe săptămană acestui aspect?

Ciprian : Repetițiile sunt cruciale în practica noastră curentă. Pentru noi ca trupă, respectarea cu strictețe a repetițiilor săptămânale vine în completarea stilului nostru de viața. Păstrarea unei medii de 6 ore de repetiții ne-a permis menținerea tonusului necesar pentru a face fața provocărilor ce au apărut și pe care le asteptăm în continuare.

Metalfan: In data de 20 decembrie 2014 ati lansat discul The Disclosure Between Surface and Self. Cum au decurs lucrurile la concertul de lansare? Câti oameni au fost prezenti?
Andrei : Gazda evenimentului lansării albumului nostru a fost clubul Question Mark, prin intermediul lui Sorin Năstase (HCRO), căruia îi mulțumim pentru pasiunea de care dă dovadă. Ne-am bucurat pe această cale de susținerea prietenilor de la Ropeburn, precum și a trupelor Overdawn si Redound din Bulgaria.Totul a decurs conform planificării și așa cum ne-am dorit. Pentru această lansare am pregătit din timp un show “altfel” față de orice alt concert susținut, folosindu-ne și de dimensiunea vizuală a trupei, nu doar de cea auditivă. Cât despre public, ne-am bucurat de susținerea celor apropiați, prieteni din alte trupe și nu numai, fani ce au așteptat această lansare, precum și curioși ce atunci ne-au descoperit!

Metalfan: Nu pot să nu profit de ocazie si să nu vă intreb si cate exemplare ați vandut din discul The Disclosure Between Surface and Self la concert?
Dan : La concertul de lansare am vândut în jur de 20 de CD-uri, destul de semnificativ având în vedere tendințele actuale ale pieței și faptul că am printat un număr limitat de 50 bucăți. Le vom avea cu noi, disponibile și la următoarele concerte, deci grabiți-vă să aveți o copie!
 
Metalfan: Mi-ar placea daca ne-ați putea vorbi despre semnificația titlului materialului: The Disclosure Between Surface and Self. Ce reprezintă si cum ați ajuns la această denumire?
Nick: Titlul materialului se referă la acel procent necunoscut și variabil dintr-un întreg, plasat între suprafată și limita inferioară a sinelui. Reprezintă explorarea suprarealist-fantastică a intimităților conștiinței si existenței umane, transpusă în metal greu, începând din abis, din necunoscut. Eu am venit cu denumirea, fiind și autorul textelor pentru 7 din cele 8 piese ale albumului.
 

 
Metalfan: Pe album figurează 8 compoziții. Ați putea să ne vorbiți din punct de vedere liric despre fiecare dintre ele?
Nick: Desigur. Albumul începe așa cum spuneam, din faza necunoscutului, prin intermediul piesei The Unknown, unde îl avem invitat la voce pe prietenul nostru Mihai Ionescu din Cap de Craniu. Necunoscutul ne prezintă dificultatea evitării și imposibilitatea distrugerii a două faze: încetarea evoluției, și moartea fizică. După moarte, tărâmul nostru este dotat cu 1000 Suns, nivel unde unghiile rupte în zidurile vieții sunt privite precum instrumente de deconstrucție fizică, în timp ce spiritul nu știe dacă își va relua ciclul sau va stagna în neant. Prin următoarele piese se va realiza coeziunea sufletului cu primele obstacole, primele primejdii în încercarea și drumul său către întrupare, și anume: Frailty of the Human Form - etapă în care este avertizat la ce se bagă și sub ce formă, întâlnind diverse scenarii ce nu depind de el. Abusive Behaviors - etapă în care sentimentele negative extreme îi dau târcoale, cu speranța lor de a coroda îndeajuns substratul, încât să se poată manifesta și pe partea cealaltă, adică pe partea noastră actuală. Stăpânul obstacolelor este reprezentat de către Imp of the Perverse, o personificare a perversiunii umane. Impul face o demonstrație plină de detalii a mecanismelor după care se ghidează și iși alege victimele cât timp are posesia asupra sufletului lor.
Go Get a Bigger Shovel - sau “OK, I got it, but let’s go a lil’ deeper...”. Pe masură ce lopata își croiește drumul tot mai adânc, apar conflicte interioare, deteriorări ale subconștientului și percepțiilor, cu posibilitatea accesării scenariului piesei Mariana’s Trench: Daca planeta noastră ar fi un neuron parte dintr-un creier, atunci Groapa Marianelor ar putea fi privită precum o reflexie psihică a abisului prin care mergem pentru a conștientiza haosul și distrugerea, în folosul evoluției din The Unknown. Ajuns aici, afectat de toată experiența, dezamăgit, influențat și trist, decide să se întrupeze dar află că poate pleca doar când locul sau va fi luat de un alt suflet, nou venit. Piesa Polarization suprinde cursul evenimentelor, precum și pasiunea cu care își doreste să redevină om, încât speră la moartea celui mai slab om în viață. Are astfel loc punerea sigiliului asupra factorilor existenței omului ce se va naște. Filmul se va continua pe viitorul material, din altă perspectivă, dar toate la timpul lor! Până atunci, transcedentare plăcută!

Metalfan: Cum a decurs procesul de compozitie al pieselor? Care a fost cea mai usor de scris si care a fost cea care v-a dat bătăi de cap?
Dan: Așa cum am menționat și mai sus, piesele au fost compuse pe o perioadă de aproximativ trei ani și rafinate  prin diverse schimbări de componență, idei și concepte. Înainte de a înregistra efectiv piesele, ele au trecut și printr-un proces riguros de pre-producție alături de producătorul și inginerul de sunet Andrei “Oase” Spătaru (First Divison, Days Before Disappearance, Cap de Craniu). Părerea unanimă este că piesa Imp of the Perverse ne-a dat cel mai mult de muncă, fiind vorba despre un întreg concept ce trebuia transpus in muzică. Este deasemenea cea mai progresivă piesă și totodată cea mai lungă de pe album.

Metalfan: Pentru promovarea materialului luați în calcul si filmarea unuia sau mai multor videoclipuri? Care este părerea voastra generală despre videoclipuri? 

Luchian: Albumul va beneficia și de promovare pe această cale, deja plănuim un lyric video și tot în acest an vom filma și lansa un clip pentru o altă piesă de pe album. Noi credem că videoclipurile, mai ales în această eră dominată de platforme de streaming si social media, aduc o contribuție semnificativă promovării unui material discografic, în același timp transmițând pe cale vizuală unele concepte și versuri ce altfel ar fi mai greu de explicat în simple cuvinte.

Metalfan: Că tot v-am intrebat mai devreme cate exemplare din discul de debut ați vandut la concertul de lansare, de unde va putea fi cumparat materialul de catre cei care nu au fost prezenți? Luați in calcul sa colaborați si cu distro-uri din afara țării?
Ciprian : Cei care din păcate nu au putut fi prezenți la lansare, vor putea găsi materialul și la următoarele concerte pe care le vom susține anul acesta – plănuim și un turneu de promovare prin țară – și poate fi gasit și pe platforma digitală Bandcamp la adresa walktheabyss.bandcamp.com
Vom analiza posibilitatea de colaborare cu distro-uri din țară sau de ce nu, un magazin online!
 
Metalfan: Grafica discului poartă semnatura lui Călin Răduță (Cap de Craniu, H8). Cum a decurs aceasta colaborare? Voi ați venit cu o cerere specifică sau i-ați lăsat mană liberă să dea frau imaginației?
Dan : Suntem onorați că artwork-ul albumului poartă semnătura sa inconfundabila și pe aceasta cale dorim sa îi mulțumim încă o dată pentru munca și dedicarea depusă. Noi suntem mari fani ai lucrărilor sale, mai mult decât atât, unii dintre noi îi poartă operele pe piele și a fost prima opțiune când ne-am gândit la cine va realiza artwork-ul. Totul a decurs în cel mai profesionist mod posibil și nu putem decât să spunem că suntem extraordinar de mulțumiți de rezultat. Nu am avut o cerere specifică, totul este rodul imaginației și a mâinilor sale, în schimb a fost nevoie sa îi dăm detalii despre semnificația unor versuri, piese și concepte, precum și un preview exclusiv asupra albumului pentru ca el să poată ilustra cât mai bine atmosfera și semnificația titlului.
 

 
Metalfan: La începutul acestui interviu vă întrebam care a fost conjunctura prin care ați descoperit muzica, acum vă intreb care sunt primele cinci discuri care v-au ajutat să vă dezvoltați ca muzicieni? Ce ați învățat, dar si ce v-ar placea să puteți face altfel pe viitor?
Walk the Abyss : În mod cert există pentru fiecare dintre noi albume și formații ce ne-au influențat sau care ne-au arătat alte cai nebătute până atunci.Toți avem gusturi în materie de muzică mai mult sau mai puțin diferite, drept urmare vom încerca să le enumeram mai jos, în funcție de fiecare membru. Din această mare varietate de genuri și stiluri muzicale putem spune că am învațat că nu există limite, decât cele pe care ni le punem noi înșine și pot fi depașite doar provocându-ne reciproc atunci când compunem.

Dan (tobe): La vremea când m-am hotărât să mă apuc de muzică ascultam ChimairaPass Out of Existence (2001), Fear Factory (tot), In Flames, Machine Head, sunt mult prea multe. În principiu tot ce era metal/hardcore mă influența într-un fel sau altul și îmi doream să ajung să fac și eu asta!
Luchian (chitara) : În general am trecut prin mai multe genuri muzicale, iar de la Bach la Veil of Maya, Volumes sau Vildhjarta, e un drum destul de lung, însă o amprenta destul de mare spre latura noastră de metal îl au Carcass, Death și ceva mai târziu Dying Fetus, Lamb of God și mulți alții.
Nick (voce): Prodigy - The Fat of the Land (1997), Nirvana - Nevermind (1991), Biohazard - Urban Discipline (1992), Korn - Korn (1994), Dying Fetus - Destroy the Opposition (2000).
Ciprian(chitara): Am început cu OpethDeliverance (2002) apoi am trecut prin Lamb of GodKilladelphia (2005), iar mai recent MeshuggahKollos (2012), VildhjartaMåastaden (2011). Una din cele mai mari influențe o reprezintă chitaristul Ola Englund cu proiectul sau Feared.
Andrei (voce) : Am început cu Metallica în clasa a IV-a și după am mâncat rock și metal pe pâine ani de zile. În momentul de față aș enumera: Job For a Cowboy, Cattle Decapitation, Carnifex, Devildriver, Traitors, Whitechapel.
Dragos (bass) : SlayerDiabolus in Musica (1998), KornSee You on the Other Side (2005), Lamb of GodSacrament (2006), WhitechapelA New Era of Corruption (2010).

Metalfan: Tinând cont de faptul că folosiți limba engleza ca mijloc de exprimare liric nu pot să nu vă intreb dacă pregatiți si concerte peste hotare?
Luchian : Desigur că vrem să mai concertăm și peste hotare, deoarece vrem să repetăm experiența de la Ruse, Bulgaria din aprilie 2013 când am concertat alături de Breathelast și Last Remains (Bulgaria). Vom încerca pe cât posibil să concertăm și peste hotare, dar momentan este destul de devreme să ne pronunțăm asupra unor date concrete.

Metalfan: Vă mulțumesc pentru timpul si pentru răspunsurile oferite! In final ați dori să adăugați ceva sau să transmiteți câteva cuvinte cititorilor Metalfan.ro? 
Dan :Și noi vă mulțumim pentru interviu și dorim să transmitem cititorilor Metalfan.ro să vină la concerte, să cumpere merchandise, susținând astfel scena în continuare. Nu ne putem dezvolta decât împreună!
Autor: H.
   January 25, 2015  | 6 Comentarii  | 3555 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: WALK THE ABYSS: melanj de sentimente

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri