interviuri rock

WOOLDOZER: povesti instrumentale stoner rock

WOOLDOZER: povesti instrumentale stoner rock
TRUPE : Wooldozer

Wooldezer este o gasca pe care nu ar trebui sa o treceti cu vederea daca va plac sonoritatile stoner rock. Bine, nu doar stoner rock, ci si progressive, alternative si chiar black metal. Un nume nou ce a lansat primul material in data de 15 martie 2014: EP-ul First Dig (the Demos). Odata ce am ascultat materialul nu am mai stat pe ganduri si i-am luat pe baieti la intrebari. Rezultatul in randurile de mai jos:


 

Metalfan: Salut si bine ati venit in paginile Metalfan.RO! Ce are Wooldozer si nu au alte trupe? Ce-i asa de tare la muzica voastra?
Andrei Rona: Distors de Manciuria, care face sutienele sa cada mai repede.
Ervin Usein: Mai bine lasam publicul sa decida.
Andrei Gorgos: Ne are pe noi. Captain Obvious, stiu, dar muzica e o expresie a fiecaruia, o extensie a ce ai în tine.
Rareș Brânzoi: Starea pe care mi-o da muzica pe care o cantam. E ceva diferit de orice am facut pana acum.

Metalfan: Daca nu ma insel, acesta este primul vostru interviu. Pentru inceput ar fi interesant daca ati putea prezenta o istorie a trupei...
Andrei Gorgos: Da, e primul interviu pentru Wooldozer. Noi ne stim de mai demult. Trei dintre noi cantam si in Strip Joint, si pentru ca eu și Ervin suntem die-hard fans ai stilului stoner, ne-am hotarat sa facem ceva în privinta asta. Asa ca am inceput proiectul asta instrumental, si n-am vrut sa cautam alti oameni cu care sa colaboram, e o prietenie, asa ca l-am cooptat pe Andrei, si Rareș ni s-a alaturat mai tarziu.
Andrei Rona: E ceva degajat, fara pretentii, cautam sa ne simtim bine, sa bem o bere si sa facem ce ne place.

Metalfan: De ce Wooldozer? Cum ati ajuns la acest nume si ce reprezinta?
Andrei Gorgos: Suna mai bine decat Silkdozer hahaha! Serios, e doar o idee mai veche de nume de trupa, imi suna bine pur si simplu, si am avut noroc ca am unde sa o aplic. Intr-o discutie cu baietii ajunsesem la numele Black Desert Moses. Dar aia e piesa acum.
Cum am zis și pe site-urile unde avem cont: Because of the power to dig deep, to scoop out, to push forward, to build.
And also because it sounds like we're some mustached 70's porn stars just plowing through "wool", which we are. But in the geekiest rock 'n roll way imaginable
.

Metalfan: Puteti sa ne vorbiti despre influentele voastre in materie de muzica si nu numai?
Andrei Rona: Marea mea pasiune este muzica clasica. Tchaikovsky, Beethoven, Debussy, Chopin. Si in ultima vreme Gary Moore, Jeff Buckley, Whitney Houston.
Ervin Usein: Rival Sons, Mark Lanegan, Meshuggah, Nine Inch Nails, Sting, Prodigy, Robben Ford, Rush, de la noi, Partizan.
Rareș Brânzoi: Ca bateristi, Danny Carey de la Tool, Jon Theodore de la Queens of the Stone Age si inainte de ei Mars Volta. In stilul nostru, Dead Meadow, Kyuss, Color Haze, Electric Wizard.
Andrei Gorgos: Sunt fascinat de Ghost B.C. mai nou. Queens of the Stone Age, Desert Sessions, Red Fang, Black Label Society, Mos Generator, Clutch, Jack White, HAW, Honky. Si firesc, toti ascultam clasicii. Sabbath, Zeppelin, Pink Floyd, The Who, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers etc.

Metalfan: Pana sa formati Wooldozer ati mai avut alte contacte cu muzica? A fost de prima data stoner rock sau a fost si altceva?
Andrei Rona: Da. Odata am downloadat mp3 online. Am scos un album cu trupa portugheza Karga, 3 ani cât am locuit acolo.
Ervin Usein: Eu ascultam Guerrilla când erau on air, acum ascult RFI.
Andrei Gorgos: Acustic mult, apoi am cantat cu Long Road, iar în 2011 am format cu Ervin si Andrei Strip Joint - blues rock, hard rock 70’s.
Rareș Brânzoi: Central Warehouse, Dirty Dog.

Metalfan: Care ar fi cea mai buna definitie a muzici voastre? De ce?
Andrei Gorgos: Hmm...Rock. Pentru ca meriti.

Metalfan: In data de 15 martie 2014 ati lansat primul vostru disc - First Dig (the Demos). Cat timp ati muncit la piesele prezente pe acest demo?
Andrei Gorgos: Ervin a cautat putin pe hard, si in 10 minute a gasit doua demo-uri mai vechi, iar pe celelalte doua le-am compus acasa, cam din ianuarie pana acum.

Metalfan: Poate suna dificil, dar ar fi interesant daca ati putea sa ne vorbiti despre fiecare piesa in parte...
Nu e dificil, cu placere:

April Sixteen:
Andrei Gorgos: Compusa in 2013, pe 16 aprilie, spontan, la repetiții, apoi adusa la forma finala de mine si Ervin acasa.
Ervin Usein: Mai puțin în tiparul de stoner-rock, tinde mai mult spre metal progresiv. Ne cerem scuze, n-o sa se repete.

Black Desert Moses:
Ervin Usein: O piesa compusa aproape dintr-un singur riff, care ne permite să ne jucăm cu dinamica si ritmul, o piesă in care accentul e mai mult pe groove.

Good Cop, Fat Cop:
Ervin Usein: Ai fost vreodată retinut de politie pentru interogare? Eu n-am fost.

No Snow for the Northern Man:
Andrei Gorgos: Am mers acasa de sarbatori si n-a nins, eu sunt din nord. Asa ca am compus o balada de iubire psihedelica si trippy, la gura sobei. Simti ce e calmul dinaintea furtunii, cu piesa asta.

Metalfan: Unde a fost inregistrat materialul? Sunteti multumiti de rezultatul final?
Andrei Gorgos: Nici noi nu stim, am primit piesele prin Fan Curier, și suntem super multumiti de calitate si promptitudine.

Metalfan: Aveti in plan sa sustineti un turneu de promovare pentru First Dig (the Demos)?
Andrei Gorgos: Inca nu am planificat un turneu, dar am inceput sa promovam muzica prin cateva concerte prin Bucuresti, organizate de Stoner Rock Romania. Primul e pe 29 martie, apoi pe 5 aprilie vom canta in deschidere la LOWBAU (Austria) ambele în Private Hell. Va invitam sa ne fiti alaturi, veti asculta în premiera si alte piese care nu exista intr-un format fizic niciunde altundeva.

Metalfan: Materialul First Dig (the Demos)  va fi disponibil si in format fizic?
Andrei Gorgos: Va urma o re-inregistrare, vom adauga piese si speram pana la finele lui 2014 sa lansam primul LP si in format fizic.

Metalfan: Ati trimis discul unor case de discuri?
Andrei Gorgos: In afara de promovarea pe internet (Bandcamp, YouTube, blog-uri de specialitate), nu.

Metalfan: Ce credeti ca trebuie sa aiba o trupa ca sa reuseasca? Ce inseamna in viziunea voastra "sa reusiti"?
Andrei Gorgos: Ca sa reusesti trebuie sa canti pentru tine, muzica pe care o iubesti si pe care vrei sa o asculti tu, asta garanteaza ca vei da tot, cu pasiune, dinauntru.
Ervin Usein: Trebuie sa fie sincer si autentic.
Andrei Rona: Pentru noi, sa reusim inseamna sa avem posibilitatea de a impartasi muzica noastra cu cat mai multi oameni. Cu toti.

Metalfan: Ce v-ati propus sa realizati ca trupa?
Andrei Gorgos: Vezi mai sus. Sa facem muzica buna, sa lasam mica noastra amprenta in istoria muzicii rock.

Metalfan: Va ganditi sa cantati si pe viitor in aceasta formula sau luati in calcul sa cooptati un vocalist in formatie?
Andrei Gorgos: Deocamdata tot ce compunem porneste dintr-un mindset axat pe instrumental, dar ramanem deschisi, pentru că nu putem prezice unde ne va duce calatoria asta sonică. Go wth the Flow.

Metalfan: Ce parere aveti despre videoclipuri? Pot fi de ajutor acum in 2014? Luati in calcul filmarea unui videoclip pentru una dintre piesele de pe disc?
Andrei Gorgos: Elementul vizual are o foarte mare importanta in ziua de azi. Exista un flux foarte mare de trupe noi, asa ca prima impresie ti-o face imaginea unei trupe. Modul vizual în care se prezinta o trupa e un factor decisiv pentru a-ti starni curiozitatea de a afla mai mult, de a cauta mai departe. Nu ne-am gandit serios la un videoclip inca, dar clar e pe to-do list.

Metalfan: Va multumesc pentru timpul si pentru raspunsurile oferite! In final doriti sa mai adaugati ceva sau sa transmiteti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.RO?
Andrei Gorgos: Multumim fain pentru sustinere si interviu! Speram sa ne mai intalnim, asa ca tineti urechile ciulite si factura la internet platita, pentru ca in procent de 60% reusim sa reusim de fiecare data ce ne propunem.
Autor: H.
   March 24, 2014  | 0 Comentarii  | 4067 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: WOOLDOZER: povesti instrumentale stoner rock

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri