interviuri rock

Zak Stevens nu isi uita radacinile, dar le lasa in urma

Zak Stevens nu isi uita radacinile, dar le lasa in urma
TRUPE : Circle II Circle

Delusions of Grandeur este al patrulea album Circle II Circle  si cel mai hotarit sa-i aduca lui Zak Stevens o noua identitate ca muzician. La opt ani dupa ce a parasit Savatage, Zak e impacat cu trecutul si priveste increzator spre viitor. Unde se vede chiar si o reuniune Savatage!

 

 

Metalfan: Intrebare de incalzire: Nu am gasit in nici un interviu din cele pe care le-am citit vreo explicatie cu privire la numele trupei. Ce inseamna?
Zak: Numele vine de la inchiderea unui ciclu muzical, cu Savatage si inceperea altuia, cu Circle II Circle si exprima incercarea noastra de a cinta cit putem de bine, avind la baza influentele trecute si prezente.

Metalfan: Albumul precedent, The Burden of Truth, a fost un album conceptual; este Delusions of Grandeur in aceeasi situatie?
Zak: Nu, de data asta, Delusions nu este un album conceptual. A fost o experienta placuta sa facem un album conceptual – Burden of Truth – dar pentru acest nou disc am vrut sa facem altceva.

Metalfan: Cum au aparut piesele noi? Cine compune in trupa?
Zak: Piesele au fost scrise la fel ca si cele de pe albumele precedente. De obicei, intii ne vin ideile pentru muzica, apoi finalizam aranjamentele si, in fine, eu pun deasupra liniile vocale si versurile. Majoritatea pieselor le compun, de obicei, impreuna cu Paul Michael Stewart (bas, clape, voce). Pentru Delusions of Grandeur ne-a ajutat si Evan Christopher (chitara), piesa Soul Breaker e scrisa impreuna cu el.

Metalfan: Mai bati tobele? Ai inregistrat vreo partitura de tobe pe noul album?
Zak : Da, inca mai cint la tobe, cint de cind aveam noua ani. Majoritatea partiturilor de tobe de pe albumele precedente sunt facute de mine, dar pe Delusions le-am lasat in grija lui Tom Drennan si a facut o treaba excelenta.

 

 

 

Metalfan: Piesele de pe Delusions sunt mult mai heavy, de unde vine agresivitatea asta? A fost premeditata?
Zak: Pur si simplu am evoluat natural de la album la album. Cred ca e o oglindire a lumii care ne inconjoara, asa cum e ea astazi.

Metalfan: Ti-a impus agresivitatea pieselor vreo schimbare in interpretarea vocala? Ai incercat sa faci ceva diferit?
Zak:  Nu, nu prea, am pastrat aceeasi abordare specifica pentru power metal, tare, cu emisie mare de aer. Cind inregistrez vocea, imi place sa lucrez cel putin cite trei zile diferite la fiecare piesa in parte, si asa am facut si de data asta, cu Delusions.

Metalfan: Cit au durat inregistrarile? Ai produs chiar tu albumul, asa cum faci de obicei ?
Zak: Nu, de data asta Mitch Stewart a fost producatorul discului impreuna cu mine. Mitch isi merita din plin titlul de producator pentru cit de mult a muncit la inregistrare si la mixaj. Am lucrat impreuna de la inceput pina la sfirsit. Ne-a luat cam o luna sa inregistram tot albumul.

Metalfan: Ai piese preferate, dintre cele noi? Unele pe care iti place sa le cinti, altele care sunt mai dificil de cintat?
Zak: Imi place foarte mult sa cint piesele Waiting, Echoes si Soulbreaker. Iar piesa cea mai dificila de cintat cred ca ar fi Every Last Thing.

Metalfan: Ce iti place cel mai mult la albumul nou?
Zak: Imi place atmosfera bombastica pe care i-o da volumul ridicat al sunetului. Cred ca am reusit sa captam esenta adevarata a trupei, albumul suna ca si cind am cinta live, pe scena.

Metalfan: Mai e muzica trupei construita in jurul vocii? Mie mi se pare ca pe Delusions chitara a capatat si ea ceva importanta, ce parere ai?
Zak: Cred ca partiturile de chitara de pe acest album le concureaza pe cele de voce intr-o mult mai mare masura decit s-a intimplat pe oricare din albumele precedente. Competitia e mult mai strinsa de data asta, asa ca, nu stiu daca ati observat, dar am fost nevoit sa aduc vocea mai in fata la mixaj, ca sa pot sa prind corect sunetul trupei in toata amploarea lui.

 

 

Metalfan: Deci va place sa cintati live? Cum stati cu concertele?
Zak: In ultima vreme mi-am facut o ocupatie din a cinta pe scenele locale de-aici din Tampa Bay. In iunie o sa avem vreo 5-6 concerte in America de Sud, si apoi ne ducem in Japonia. In septembrie o sa plecam intr-un turneu de trei saptamini prin Statele Unite cu Jon Oliva’s Pain. O sa ne distram pe cinste.

Metalfan: Ce ne mai poti spune despre turneul cu Jon Oliva’s Pain? O sa participe si Manticora, ai apucat sa-i asculti?
Zak: Da, si suna excelent. Cred ca o sa avem parte de niste seri foarte frumoase petrecute in compania fanilor care iubesc muzica Circle II Circle, Jon Oliva’s Pain si muzica Savatage.

Metalfan: Colaborati de ceva vreme cu AFM Records, o casa de discuri germana. Sa insemne asta ca muzica voastra e mai pe gustul ascultatorilor europeni?
Zak: Pai sa stiti ca in ultima vreme muzica noastra a inceput sa fie apreciata si de publicul american, mai ales in ultimii doi ani. Asta e motivul pentru care am reusit sa ne gasim destule cintari si in State, dar, ca de obicei, o sa revenim si in Europa.

Metalfan: Atunci cind ai infiintat aceasta trupa, erai vazut de toata lumea drept fostul vocalist din Savatage, si probabil ca multi te mai vad inca asa. Te deranjeaza? Cit de important este pentru tine sa impui o noua identitate a ta, in afara trupei Savatage?
Zak: Pai eu cred ca am realizat multe in sensul asta, al construirii unei noi identitati a noastre, pe parcursul celor patru albume pe care le-am lansat. Nu ma deranjeaza citusi de putin sa fiu vazut drept fostul vocal  din Savatage. Nu o sa-mi uit niciodata radacinile si nu o sa ma lepad de ele. Oricum toata lumea o sa stie de unde vin, din moment ce cintam seara de seara in concerte piese Savatage.

Metalfan: Ce sanse sunt pentru o reunire Savatage in viitorul apropiat?
Zak: Chiar cred ca se poate intimpla, daca reusim sa ne sincronizam. Ramine de vazut cum vor evolua lucrurile in lunile urmatoare, dar eu cred ca inca sunt sanse mari sa se intimple! Recunosc ca sunt un fan al trupei, asa ca imi dau seama ca parerea mea e subiectiva! 

 

Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Circle II Circle

   April 09, 2008  | 2 Comentarii  | 9915 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Zak Stevens nu isi uita radacinile, dar le lasa in urma

  • Hehe, m-ai facut curios, ia sa ascult si eu :)

    1. Posted by Strasse | 10 Aprilie 2008 15:48
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri