interviuri rock

Ze'ev Tananboim (Salem): Suntem o trupa muncitoare...

Ze'ev Tananboim (Salem): Suntem o trupa muncitoare...
TRUPE : Salem

In urma cu 24 de ani lua nastere in Israel unul dintre primele grupuri de metal oriental. Sustinuti la inceputuri de catre fostul chitarist al grupului norvegian Mayhem - Euronymous - Salem incep sa paseasca incet dar sigur spre elita metalului, obtinand, dupa multi ani de lucru in underground-ul metalic, statutul de grup cult. Ze'ev Tananboim, solistul grupului, a avut amabilitatea de a acorda un interviu pentru Metalfan in care ne-a vorbit despre cel mai recent produs al grupului, DVD-ul Salem Underground lansat anul trecut sub egida Season of Mist, dar ne-a oferit cateva detalii si despre viitorul produs de studio al trupei sau despre situatia politica din Israel.

 

 

 

Metalfan: Pentru ca acesta este primul vostru interviu pentru Metalfan, ar fi grozav daca pentru inceput ai putea sa specifici cele mai importante lucruri din activitatea Salem de pana acum...
Ze'ev: Greu de punctat cele mai importante activitati, dar am lansat sase albume, doua DVD-uri,am cantat la Hellfest, am deschis pentru Megadeth si am aparut la legendara Headbanger's Ball de la MTV, cred ca restul informatiilor pot fi gasite cu usurinta pe site-ul nostru si pe myspace desigur.

Metalfan: Anul trecut ati lansat cel de al doilea DVD intitulat Salem Underground, un best of live. A fost dificil sa alegeti piesele potrivite pentru acest DVD?
Ze'ev: Intodeauna trebuie sa renunti la cateva piese, dar show-ul de acolo este bazat pe albumul Strings Attached, asa ca in mare parte playlist-ul a fost alcatuit din piese ce figureaza pe acel album plus inca cateva.

 

 

Salem Underground

 

Metalfan: Am observat faptul ca pe acest material figureaza si doua coveruri Mayhem, Freezing Moon si Deathcrush pe care le-ati interpretat cu Attila Csihar. De ce v-ati decis sa includeti doua coveruri pe un best of?
Ze'ev: Din moment ce Attila a fost invitatul nostru special in acel show, a fost ceva natural sa includem piesele ce le-am interpretat cu el pe scena, este o chestie unica de vazut si cred ca a fost o idee inspirata.

Metalfan: Am auzit cativa oameni spunand ca versiunile voastre cu Attila suna mult mai bine decat variantele originale. Simti ca ati adaugat ceva nou acestor piese?
Ze'ev: Variantele originale sunt legende si au fost inregistrate acum 23 de ani si acum 17 ani, si desigur ca sunt un pic updatate si se potrivesc pentru 2007 (anul lansarii), dar am pastrat spiritul original si cred ca am tratat piesele cu mult respect.

 

 

Metalfan: Am observat faptul ca in momentul de fata lucrati la un nou album. Cum merg lucrurile pana acum cu noile piese?
Ze'ev: Foarte bine. Suntem o trupa foarte muncitoare si pas cu pas, muzica incepe sa prinda contur. Cred ca albumul va fi finalizat in curand si suntem cu totii foarte entuziasmati fata de noul material. Tot timpul ne vin in studio noi ideei.

Metalfan: Asa ca este o sansa sa lansati noul album in acest an?
Ze'ev: Asa sper, depinde desigur de casa de discuri.

Metalfan: Din ceea ce am putut observa pe site-ul vostru oficial, una dintre piese, Heartbeat, pare a fi un pic neobisnuita pentru Salem. Planuiti sa urmati cumva o alta directie cu muzica voastra? O directie mai progresiva?
Ze'ev: Nu as numi-o "progresiva" dar incercam sa mergem pe acea linie subtire intre a explora noi dimensiuni ca artisti si sa ne pastram radacinile si sunetul specific. Nu vreau sa inregistrez acelasi album de doua ori dar vreau ca oamenii sa isi dea seama ca este un material semnat de Salem in mod sigur.

 

 

 

Metalfan: Tema versurilor va fi o urmare la Necessary Evil sau Collective Demise de exemplu, sau planuiti sa aduceti schimbari majore in aceasta directie? O tema conceptuala care sa fie combinata cu directia muzicala de exemplu...?
Ze'ev: Este prea devreme sa spunem asta pentru ca in acest moment compunem, dar pot spune ca in general versurile sunt realiste, inteligente si radicale, acestea vor fi temele pe care ne vom axa fara indoieala.

Metalfan: Stiu ca la inceputuri ati lansat cateva demo-uri intitulate Salem in '86, Destruction 'till Death in '87, Promo '89 si Millions Slaughtered in 1990. Datorita faptului ca aceste materiale sunt materiale cult in aceste zile, Millions Slaughtered ca sa fiu mai exact, v-ati gandit vreodata sa lansati un boxset pentru acei fani ce s-ar bucura sa le aiba in colectie?
Ze'ev: Am primit multe oferte in privinta lor si recent am vazut caseta Destruction 'till Death ca a fost vanduta pe Ebay cu 179 $, dar daca vom lansa ceva din vremurile de inceput vom lansa Millions Slaughtered si nu primele doua casete, timpul va spune.

Metalfan: Multe trupe au lansat albume bazate pe carti sau filme, v-ati gandit sa lansati un album bazat pe filmul The Witches of Salem? Bazat pe povestea generala....
Ze'ev: Sincer, nu m-am gandit niciodata la asta.

 

 

 

Metalfan: Dupa cum toti stim, situatia din Israel nu este atat de sigura daca ar fi sa o comparam cu cea din Germania, Austria sau Romania de exemplu. V-ati gandit sa parasiti tara si sa relocati trupa in alta parte precum Melechesh de exemplu...?
Ze'ev: Nu este chiar atat de periculoasa, presei ii place sa promoveze propaganda, nu este chiar atat de rau. Iubim locul asta si avem prieteni si famili aici, cred ca vom ramane aici.

Metalfan: Care a fost albumul tau preferat din 2008? Sa ii spunem revelatia?
Ze'ev: Chiar mi-au placut noile albume Behemoth, Lamb of God si Kreator.

 

 

 

Metalfan: Stiu ca Salem nu a concertat foarte mult in afara Israelului deoarece pe langa muzica mai aveti si job-uri. Nu esti de parere ca dupa 24 de ani de cand faci parte din Salem ar fi momentul oportun pentru formatie sa concerteze in alte locuri noi?
Ze'ev: Nu avem nici o problema sa cantam in afara si sa ajungem in locuri noi dar nu vom plati din buzunarele noastre mii de dolari doar sa spunem ca am cantat cu nu stiu cine, daca suntem invitati acceptam de fiecare data si se poate negocia foarte usor cu noi si nu suntem deloc lacomi. Dar nu putem cheltuii venitul pe o luna. Nu este ceva in care sa putem investi. Daca zborurile sunt platite putem canta intodeauna.

Metalfan: Iti multumesc pentru interviu si iti doresc succes in viitor! In incheiere ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan sau sa adaugi ceva?
Ze'ev: Iti multumesc foarte mult pentru suport si interes, sper ca cititorii vostri sa intre pe www.salemband.com.

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Salem

   May 18, 2009  | 0 Comentarii  | 10558 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Ze'ev Tananboim (Salem): Suntem o trupa muncitoare...

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri