stiri rock

AGUA DE ANNIQUE pe scena ARTMANIA Festival 2008

AGUA DE ANNIQUE pe scena ARTMANIA Festival 2008

Carismatica solista Anneke van Giersbergen, una dintre cele mai puternice voci de pe scena rockului european, revine in Romania cu noua ei trupa Agua de Annique pentru a sustine un concert in data de 18 iulie, in cadrul celei de-a treia editii a ARTMANIA Festival de la Sibiu.

Dupa ce a decis sa se desparta de renumita trupa The Gathering, la inceputul anului 2007, Anneke a infiintat trupa de rock alternativ/pop Agua de Annique, pentru a-si pune in valuare propriile compozitii si versuri. Astfel, majoritatea pieselor de pe albumul de debut Air lansat in toamna anului 2007 sunt compuse chiar de Anneke.

Anneke van Giersbergen a fost timp de 13 ani vocea The Gathering, devenind o figura emblematica printre trupele de rock si metal cu voce feminina, atat prin timbrul vocal inconfundabil cat si prin prezenta scenica fermecatoare.

Lumea muzicala a remarcat-o pe Anneke pentru prima oara cand s-a alaturat trupei olandeze de doom metal The Gathering. Dupa cooptarea solistei, trupa si-a schimbat radical stilul, devenind treptat una dintre cele mai influente trupe de gen. Vocea expresiva si puternica a noii soliste impreuna cu chitara inconfundabila si sonoritatea aparte a trupei au facut din The Gathering o sursa de inspiratie pentru majoritatea trupelor de metal cu voce feminina.

Anii petrecuti alaturi de The Gathering (1994-2007) au avut ca rezultat opt albume de studio si nenumarte turnee mondiale, unul dintre ultimele concerte sustinute fiind chiar cel de la Sibiu, in cadrul ARTMANIA Festival 2007.

Componenta:

Anneke van Giersbergen – voce, pian
Joris Dirks – chitara, voce
Jacques de Haard – chitara bas
Rob Snijders – tobe



MAI MULTE DESPRE Agua de Annique
Posted by Ella, at 00:00 |  March 14, 2008  | 16 Comentarii  | 3325 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: AGUA DE ANNIQUE pe scena ARTMANIA Festival 2008

  • mda... un festival care a inceput bine incepe sa devina tot mai naspa... ca sa nu fiu "trendy" o sa ma car din Sibiu pe durata festivalului...

    1. Posted by dumniezau | 14 Martie 2008 10:44
  • adica a inceput bine cu HIM si devine tot mai naspa cu My Dying Bride, Anathema, Tiamat sau ce-o mai anunta anul asta?!? chiar ca mda...

    2. Posted by Muse | 14 Martie 2008 10:56
  • cam cine ati fi vrut sa "apara" ? satane sau miuz ?

    3. Posted by si... | 14 Martie 2008 11:04
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri