stiri rock

Amorphis şi Haggard în concert, pe 9 februarie 2008, la Romexpo, pavilionul 18

Amorphis şi Haggard în concert, pe 9 februarie 2008, la Romexpo, pavilionul 18

Bucuresti, 20 decembrie ARTMANIA prezintă, în data de 9 februarie 2008, la Romexpo, Pavilionul 18, două dintre cele mai îndrăgite trupe de pe scena de metal internaţională: Amorphis şi Haggard.

După un concert senzaţional susţinut în cadrul primei ediţii a Festivalului ARTMANIA, din 2006, finlandezii de la Amorphis revin în România, de data aceasta în Bucureşti, cu forţe proaspete şi cu un nou album, Silent Waters (2007), care imediat după lansare a ajuns pe primele poziţii ale topurilor de gen şi a fost numit unul dintre cele mai bune albume metal ale anului.

În ciuda faptului că Haggard şi-au anulat apariţia pe scena Festivalului ARTMANIA 2007, din cauza unui accident suferit de unul dintre membrii trupei, formaţia germană va cânta, în premieră, în România, pe data de 9 februarie, după ce fanii i-au aşteptat ani la rând.

Biletele pentru concertul susţinut de Amorphis şi Haggard se vor pune în vânzare începând cu data de 24 decembrie, în reţeaua magazinelor Diverta din întreaga ţară şi online, pe www.ticketpoint.ro şi www.bilete.ro . Preţul unui bilet va fi de 60 de lei, până în data de 9 ianuarie şi de 75 de lei după această dată.

Despre Amorphis

Trupa finlandeză Amorphis a ales să meargă, încă de la început, pe un drum muzical fără compromisuri şi prejudecăţi, care şi-a schimbat des direcţia şi a îmbrăcat mai multe forme, aşa cum sugerează chiar numele ales.

Numele de Amorphis s-a dovedit definitoriu pentru evoluţia trupei, a cărei activitate muzicală a creat noi orizonturi pe scena metal finlandeză, trecând, de-a lungul anilor, prin mai multe genuri, ca Progressive/Death/Doom Metal sau Modern Rock/Melodic Metal.

Toamna anului 1990 a fost momentul în care Esa Holopainen, Jan Rechberger, Tomi Koivusaari si Olli-Pekka “Oppu” Laine au decis înfiinţarea formaţiei, care
a debutat în 1993 cu primul album full-lenght, numit The Karelian Isthmus.

După opt albume, anul 2007 a adus şi un nou material discografic Amorphis. Cu o coperta impresionantă şi relatând o noua poveste din Kalevala, Silent Waters este puternic apreciat în randul fanilor şi al cronicarilor de albume metal.

Fanii din România vor putea auzi, în premieră în România, noul album Amorphis, în data de 9 februarie 2008, în Bucureşti!

Componenţa:

Tomi Joutsen – voce
Esa Holopainen –chitara
Tomi Koivosaari- chitara
Niclas Etelävuori – bass
Santeri Kallio – clape
Jan Rechberger – tobe

Discografie:

Silent Waters (2007)
Eclipse (2006)
Far from the Sun (2003)
AmUniversum (2001)
Tuonela (1999)
Elegy (1996)
Tales from the Thousands Lakes (1994)
The Karelian Isthmus (1993)


Despre Haggard

Originari din Munich, Germania, Haggard şi-au început cariera muzicală în 1991, apărând ca un cvartet bazat pe death metal experimental, dar diferenţiându-se încă de la început de trupele de gen ce îşi imitau, în mare parte, idolii.

După realizarea EP-ului ‘Progressive’ în 1994, Haggard au pornit, în acelaşi an, în primul lor turneu, fiind trupă de deschidere pentru Amorphis şi Desultory.

Doi ani mai târziu, cvartetul avea sa devină o trupă formată din 16 membri, orientându-se spre un stil mult mai clasic, fără să părăsească, însă, teritoriul death metal-ului.

Astfel, adăugând pe parcursul anilor 12 instrumentişti, Haggard au debutat ca orchestră în 1997, odată cu primul albumul full-length, numit "And Thou Shalt Trust ... The Seer", prin intermediul căruia au caştigat atât fani iubitori de metal, cât şi de muzică clasică, impresionând mult ambele tabere.  Anul 2008 îi aduce pentru prima dată în România şi din nou pe aceeaşi scenă cu Amorphis, în cadrul concertului de pe 9 februarie, din Bucureşti, organizat de ARTMANIA.

Componenţă:

Assis Nasseri – voce, chitară
Sussane Ehlers – soprană
Veronika Kramheller – soprană
Fiffi Fuhrmann – tenor, bass
Andreas Peschke – flaut
Florian Bartl – oboi
Steffi Hertz - violoncel
Johannes Schleiermacher - violoncel
Ivica Kramheller - violoncel
Claudio Quarta – chitară
Hans Wolf – pian, clapă
Luz Marsen - tobe

Discografie:

And Thou Shalt Trust…The Seer – 1997
Awaking the Centuries – 2000
Awaking the Gods – 2001
Eppur Si Muove – 2004

 


 



MAI MULTE DESPRE Amorphis, Haggard
Posted by at 00:00 |  December 20, 2007  | 7 Comentarii  | 7603 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Amorphis şi Haggard în concert, pe 9 februarie 2008, la Romexpo, pavilionul 18

  • Ohooooo...asta da concert!

    1. Posted by Mihai | 20 Decembrie 2007 15:30
  • Da, haggard ie mare trupa, ar trebui sa fie un concert la fel de mare. Despre Amorphis, sper sa cante numa dintre alea vechile, ca alea noile sunt slabe rau de tot.

    2. Posted by Ureche | 20 Decembrie 2007 20:46
  • si la intrare 1 bulion. asa ca, dati navala sa se asigure romanu ca cumperem belete. normal ca ne luam bilet, dar asta nu inseamna ca tre sa si fim conditionati. romaneste, again....

    3. Posted by romaneste | 21 Decembrie 2007 13:12
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri