stiri rock

Andi Stefanescu (CRIZE) vorbeste in exclusivitate pentru METALFAN.RO despre concertul din data de 23.11.2012 din Club Fabrica

Andi Stefanescu (CRIZE) vorbeste in exclusivitate pentru METALFAN.RO despre concertul din data de 23.11.2012 din Club Fabrica
Andi Stefanescu, membru fondator al trupei Crize si chitarist al acesteia in perioada 2001 - 2005, a declarat in exclusivitate pentru Metalfan Romania urmatoarele:

"Sa scriu despre "Crize" si ceea ce inseamna pentru mine asa in doua cuvinte imi este destul de greu... dar voi incerca. Imi amintesc ca ieri cum stateam cu Shole pe o banca in Regie si ne gandeam cum sa incropim o formatie. Asta se intampla prin septembrie 2000. Apoi in formatie a venit Ionut Cojocaru (cam prin iunie - iulie 2001), care a ramas alaturi de noi pana in prezent si asa s-a format nucleul trupei Crize.

Au fost ani frumosi pentru mine - pana in februarie 2005, cand din motive personale a trebuit sa renunt la formatie - poate cei mai frumosi ani din viata mea. Inceputurile formatiei a coincis si cu inceputul relatie mele cu prietena mea alaturi de care sunt si acum si care mi-a suportat toate toanele si la bine si la greu. S-au perindat mai multi membrii in aceata formatie, care si-au adus aportul la crearea stilului
Crize, si care au facut ca trupa sa sune din ce in ce mai bine si sa se apropie de sound-ul pe care il voiam noi. As aminti aici pe Bogdan Diaconeasa si Andrei Velicu(Vela), colegi cu care, impreuna, am inregistrat primul material (Demo) in 2002 in studioul trupei Coma din clubul Fire.

Tin sa le multumesc si pe aceasta cale colegilor si prietenilor nostri de la trupa Coma, alaturi de care am avut numeroase concerte si care ne-au ajutata intotdeauna cu sfaturi sau cu tot ce a ce am avut nevoie. Multumesc DJ Hefe, Catalin, Dan, Calin, Gogoase, Piticu'!!! Pe Demo am inregistrat atat cat ne-am permis "material" sa facem desi am fi avut mai multe piese, care au fost pana la urma inregistrate in vara lui 2004 pentru a putea scoate un album complet de vreo 14 piese. Desi, baza a ramas aceeasi, membri noi din trupa (Vladut, Mihai) au ajutata foarte mult la ridicarea stachetei si la un sound foarte "greu", totodata schimbandu-se si acordajul in care cantam si maniera de a canta, definind astfel stilul trupei. In 2000-2001 cand ne-am apucat de cantat, erau putine trupe, spre deloc, care cantau sau simteau muzica asa cum o faceam noi, - Coma,
Implant Pentru Refuz, Scum, Narkoma, trupe care incercau sa aduca un suflu nou rockului romanesc si care incercau sa se apropie ca sound si stil de ceea ce se canta afara in aceai ani - (Deftones, Korn, Limp Bizkit, System of a Down, Papa Roach, Slipknot etc.) - NU METAL intr-un cuvant.

Trupa Crize si-a continuat drumul si dupa pleacarea mea, drum pe care l-am urmarit cu foarte mare interes., bucurandu-ma alaturi de ei la succesele lor. Au fost atat de draguti sa ma cheme sa cant alaturi de ei in 2006 la primul concert Deftones din Romania, si le multumesc din nou tare mult !! Faptul ca ne reintalnim acum pentru un concert aniversar Crize ( 11 ani) mi se pare o chestie foarte tare. Am sansa de a revedea oameni pe care nu i-am mai vazut de 7-8 ani, poate chiar mai mult, de a canta alaturi de ei, si mai mult decat atat am sansa de a simti iarasi acel fior pe care il aveam in stomac de fiecare data cand ma urcam pe scena.

Mai sunt multe de zis si sunt multi oameni din viata mea carora le-as multumi pentru ajutorul dat mie sau trupei si as incerca aici sa enumar cativa cu riscul de ai uita pe altii, bineinteles, fara intentie. Multumesc din nou Formatiei Crize, - membrilor care au cantat si care mai canta inca, colegilor de suferinta si nu in ultimul rand prietenilor mei, pentru ca asa ii consider pe toti, - pentru acest concert si sper sa fie la cat mai multe.
"

Vineri, 23 octombrie, in clubul Fabrica din Bucuresti (str. 11 Iunie nr. 50) va avea loc concertul CRIZE Killing Each Other Since 2001. Biletele vor fi disponibile la intrarea in club la pretul de 20 lei. Programul evenimentului:

20:00 - acces public

20:30 -
M-51 (djent/progressive metal)
http://www.facebook.com/M51Spiral


21:00 -
SHESDEAD (rock)
http://www.facebook.com/shesdeadromania


21:30 -
BREATHELAST (post-hardcore)
http://www.facebook.com/Breathelast


22:00 -
CRIZE (alternative/nu-metal/metalcore/deathcore)
http://www.facebook.com/CrizeOfficial


Mai jos puteti vedea interviul oferit de Shole si Ionut Cojocaru lui DJ Hefe in cadrul emisiunii Alternative Nation de pe MTV:

 



MAI MULTE DESPRE Breathelast, Crize, M-51, Shesdead
Posted by H., at 21:57 |  November 22, 2012  | 0 Comentarii  | 4429 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Andi Stefanescu (CRIZE) vorbeste in exclusivitate pentru METALFAN.RO despre concertul din data de 23.11.2012 din Club Fabrica

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri