stiri rock

APOCALYPTICA la Stufstock 2008

APOCALYPTICA la Stufstock 2008

Trupa finlandeză Apocalyptica a confirmat participarea sa la STUFSTOCK™ 6. Apocalyptica va concerta la Vama Veche joi, 14 august, în ziua dedicată genului metal.

Grupul este compus din trei violoncelişti – Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen şi Perttu Kivilaakso – cel de-al patrulea membru fiind bateristul Mikko Sirén.

Apocalyptica se încadrează în genul metal rock, muzica lor având elemente de thrash, progressive şi symphonic metal.
Trupa a apărut în 1993, cu patru instrumentişti - Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Max Lilja şi Antero Manninen - care au cântat coveruri Metallica la violoncel la Teatro Heavy Metal Club.
Albumul de debut a apărut în 1996, sub titlul de Plays Metallica by Four Cellos. În 1998, Apocalyptica a lansat al doilea album, Inquisition Symphony, care conţinea pe lângă reinterpretări la violoncel ale unor piese de Metallica, Faith No More, Sepultura şi Panthera, şi trei piese originale scrise de Eicca Toppinen.
Dupa înlocuirea  lui Antero Manninen cu Perttu Kivilaakso (1999), trupa a lansat în 2000 cel de-al treilea album, Cult, care conţinea 10 piese originale şi numai 3 coveruri.
Primul album cu un conţinut integral original a fost Reflections din 2003, pe care apare şi basteristul trupei Slayer, şi care încerca un sound experimental în locul celui acustic al primelor albume. În turul de lansare al acestui album, trupa l-a angajat pe bateristul Mikko Sirén, care însă a fost confirmat ca membru official al trupei de abia în 2005.
Cel de-al cincilea album, Apocalyptica (2005), s-a bucurat de prezenţa mai multor cântăreţi, ca Ville Valo de la HIM, Lauri Ylönen, şi Dave Lombardo de la Slayer.
Anul trecut, în septembrie, a apărut albumul Worlds Collide, care conţine o versiune germană a piesei Heroes (David Bowie) şi care include o piesă cu vocea lui Till Lindemann (Rammstein).
Pe lângă Apocalyptica, la STUFSTOCK™ 6 şi-a mai confirmat prezenţa trupa Deus, în data de 15 august. STUFSTOCK™ 6 se va desfăşura în perioada 14-16 august 2008, la Vama Veche.



MAI MULTE DESPRE Apocalyptica
Posted by at 00:00 |  May 12, 2008  | 0 Comentarii  | 3788 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: APOCALYPTICA la Stufstock 2008

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri