stiri rock

Arkhon Infaustus şi Ranger la Old Grave Fest VII

Arkhon Infaustus şi Ranger la Old Grave Fest VII
Avem plăcerea să anunțăm două trupe din părți diferite ale metal-ului care se unesc pentru a întrupa perfect viziunea pentru Old Grave Fest: Arkhon Infaustus din Franța și Ranger din Finlanda!

Cu mai bine de două decenii în urmă, a luat naștere în Paris una dintre cele mai extreme trupe de blackened death metal. Până la momentul lansării primului album, „Hell Injection” (2001), ne-am putut aștepta deja la o combinație a tot ce era pervers, bolnav și dezgustător în arsenalul de black și death metal. Albumul are de toate, inclusiv chiuvetă de bucătărie, plină de droguri, vărsături și altele, de la tempouri lente la viteze amețitoare și distorsionate ce amintesc pe undeva de un Angelcorpse black metal. Cu voci duale, părea că este o trupă care a dat tot ce avea mai bun pentru un album de debut. Dar nu. „Filth Catalyst” (2003) a venit să surclaseze primul album. Mai concentrat, cu o producție mai bună, mai bine stabilită din punct de vedere tehnic, a fost un pas înainte în toate privințele. A fost nevoie doar de un an pentru ca un nou album să iasă. „Perdition Insanabilis” cu un cover art minimalist a adăugat alte straturi de atmosferă și compoziție. S-a pus accentul din ce în ce mai mult pe riff-uri, spre exemplu piesa „Six Salvation Salvation”, o abordare subtilă a ceea ce va urma pe „Orthodoxyn” (2007). Ultimul album înainte de pauza de opt ani, a fost în același ton rău, direct și auster, confirmând nevoia trupei de a continua să evolueze, dar să rămână în concordanță cu scopul inițial.
 
© Came: Roy de Rat

2017 a venit cu știri excelente pentru cei care au nevoie de genul ăsta de mizerie muzicală, Arkhon Infaustus a revenit! Pentru a marca acest eveniment, împreună cu show-uri selecte, a fost înregistrat și lansat un nou EP. „Passing the Nekromanteion” continuă măiestria trupei în black metal, cât și a death metal-ului, inclinându-se mai mult ca oricând spre cea din urmă. Este o revenire plăcută care a convins The Romanian Thrash Metal Club să aducă pentru prima dată pe Arkhon Infaustus în România!
 
 
Speed metal-ul este greu de definit. Nu este heavy metal, nu este tocmai thrash şi este dificil să îl descrii in cuvinte, dar nici nu este nevoie când puteţi foarte bine să ascultaţi Ranger. Ceea ce a început în 2008-2009 în Helsinki ca o pasiune pentru tot ce este rapid, rudimentar și cu volumul dat la maximum, s-a transformat într-o senzație underground. Demo-ul „Combat Metal” (2013) a inspirat sunetul Ranger: riff-uri, riff-uri și mai multe riff-uri, tobe zdrobitoare și o voce caracteristică genului. Golul dintre Exciter și Slayer a fost brusc umplut, cu o tentă de NWOBHM și, s-a transformat în „Skull Splitting Metal” – de unde și numele compilaţiei din 2014 a tuturor demo-urilor și a celor două EP-uri, „Shock Skull” și „Knights of Darkness”. Lucrurile nu încetinesc pentru o trupa adevărată de speed metal, așa că vortexul denim and leather, sânge și violență a continuat și pe următoarele două albume: „Where Evil Dwells” (2015) și „Speed & Violence” (2016). Iar dacă nu ne credeți, vă invităm să vă convingeți la Old Grave Fest VII.
 

Old Grave Fest VII, se desfăşoara între 12 şi 13 octombrie 2018, în Fabrica din Bucureşti. În prezent, line-up-ul arată după cum urmează:
Pagan Altar (Anglia);
Demilich (Finlanda);
Arkhon Infaustus (Franţa);
Ranger (Finlanda);
Dawn Of Winter (Germania);
Malokarpatan (Slovacia);
Nocturnal Witch (Germania);
Phrenelith (Danemarca);
Chevalier - FIN (Finlanda);
Eggs of Gomorrh (Elveţia);
Vultures Vengeance (Italia).

Abonamentele pentru două zile sunt disponibile prin Paypal la adresa http://www.rtmc.ro/tickets/ la preţul de 30 euro sau pe iabilet.ro şi prin reţeaua de distribuţie iabilet.ro/retea la preţul de 140 de lei.
Sursa: RTMC


MAI MULTE DESPRE Demilich, Pagan Altar
Posted by Gina S., at 13:31 |  July 02, 2018  | 0 Comentarii  | 4074 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Arkhon Infaustus şi Ranger la Old Grave Fest VII

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri