stiri rock

ATHEIST: Last live in Eastern Europe

ATHEIST: Last live in Eastern Europe

Joi, 21 iunie, incepand cu ora 21:00, Studio Martin va gazdui mega-concertul  Atheist - Last Live In Eastern Europe, eveniment organizat de White Chair Events, in parteneriat cu Metal Act.com.

In deschidere vor concerta Taine, trupa ce practica un stil complex (in genere numit techno-death metal sau fusion death metal) si complicat, si care a reusit sa se impuna drept nume de referinta pe scena underground-ului romanesc si care au pregatit cu aceasta ocazie un show multimedia si Psycho Symphony, una dintre cele mai tehnice si apreciate formatii din Romania, la ora actuala fiind invitata sa presteze la cele mai importante manifestari de gen din Romania si Ungaria.

Atheist este o trupa - senzatie a anilor '90 de progressive death/thrash metal din Florida, USA, fondata in 1984, a carei muzica se caracterizeaza prin tehnicitate si pe alocuri reminiscente de jazz; combina riffurile brutale cu aranjamente subtile de muzica latino-americana si break-uri specifice jazz-ului.

Desfiintata dupa cel de-al treilea album, Elements (1993), trupa revine in 2006 pentru o serie de aparitii in cadrul marilor festivaluri europene (Wacken Open Air, Evolution Fest).
Pentru anul 2007 Atheist au programat doar 3 aparitii live in Europa - pe 21 iunie la Bucuresti, organizat de White Chair Events cu suportul media www.metalact.com, pe 23 iunie la Graspop Festival in Belgia si pe 24 iunie la Hellfest, in Clisson, Franta. Acestea vor fi, de asemenea, ultimele 3 aparitii din cariera Atheist, trupa anuntandu-si deja retragerea definitiva.

In cadrul primului eveniment 100% technical/progressive pe partea agresiva, dar cu influente de stiluri clasice si contemporane din Romania, Atheist promit un show nebun, un show total - o imbinare de auditiv, vizual si senzitiv, special conceput pentru despartirea de scene si reflectoare.

Organizatorii considera ca acest tip de actiuni ar trebui sa intre in reflexul scenei romanesti, fiind o foarte buna modalitate de interactionare si raportare la curentele muzicale occidentale si totodata o excelenta cale de promovare a underground-ului romanesc si a specificului practicat de trupele romanesti. Un semn bun, declara organizatorii, este acela ca s-au aratat interesate de rezervarile de bilete si persoane din Ungaria si Bulgaria, care vor veni special pentru a vedea ultimul concert Atheist din sud-estul Europei.

In timpul spectacolului se vor putea achizitiona produse comercializate de trupe.
Fotografierea va fi permisa.
Vor fi puse in vânzare 500 de bilete, numar conditionat de capacitatea salii, putandu-se face rezervari si pe adresa office@whitechairevents.com



MAI MULTE DESPRE Atheist, Psycho Symphony, Taine
Posted by Nebelhexa, at 00:00 |  June 10, 2007  | 6 Comentarii  | 4305 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ATHEIST: Last live in Eastern Europe

  • LOCATIE DE CACAT, sory,nu mai calca in jegurile alea neaerisite, ne primitoare, proasta oraganizare, NU MERG !

    1. Posted by doll | 10 Iunie 2007 20:16
  • Din cate stiu n-a mai fost pana acum vreun concert organizat de White Chair Events si de Metalact. Asa ca de unde stii ca il vor organiza prost? Chestia asta cred c-o poti spune abia dupa eveniment...

    2. Posted by Nebel | 10 Iunie 2007 20:19
  • Locatia nui nasoala scena chiar i calumea sala in sine cu mari defecte foarte nearisita si sufocanta dar asta e nai ce face.Poate dupa sufocala de la cannibal organizatori sau gandit sa instaleze niste aparate de aer conditionat,ar fi timpu ca doar a venit vara.Cine stie vom vedea

    3. Posted by Possessed | 10 Iunie 2007 20:44
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri