stiri rock

ATROCITY si LEAVES' EYES in Romania!

ATROCITY si LEAVES' EYES in Romania!

Trupele ATROCITY si LEAVES' EYES sunt confirmate pentru a treia editie a ARTMANIA Festival. Cele doua trupe se vor afla in Romania in premiera absoluta si vor urca pe scena de la Sibiu in seara zilei de 19 iulie.

 

ATROCITY

Atrocity sunt originari din Germania si s-au format in 1985, la Ludwigsburg, ca o trupa de  death metal. Primul album al trupei s-a intitulat Hallucinations, un remarcabil album concept legat de abuzul de droguri, care a fost extrem de bine primit pe criticii de gen, chiar daca a fost lansat intr-o perioada in care muzica rock nu mai era foarte apreciata de public.

Orizontul lor muzical s-a extins de-a lungul anilor, formatia descoperind influente medievale si horror in albumul concept Atrocity's Blut, inspirat de romanul "Dracula" al lui Bram Stoker. A fost lansat in 1994 fiind urmat de Calling The Rain, care include voce feminina si teme acustice.
 
Albumul din 1996, Willenskraft", introduce elemente industriale si un CD bonus in editie speciala (Kraft Und Wille) cu remixuri electronice ale pieselor. Materialele care au urmat au prezentat un declin al genului metal.

Albumul Werk 80 continea variante ale unor piese disco din anii '80, iar in anii urmatori formatia parea sa isi piarda orice directie. Dupa anul 2000 nu s-a mai auzit nimic despre Atrocity pentru mult timp, lasand impresia ca si-au incheiat cariera.

In 2004 insa, Atrocity s-au intors cu un nou album, Atlantis". Materialul este din nou un album concept.

Invitata la voce pe acest material de studio este nimeni alta decat sotia lui Alexander, Liv Kristine Espanaes Krull (fosta vocalista in Theatre Of Tragedy).

Componenta:

Alexander Krull - voce
Thorsten Bauer - chitara
Mathias Roderer - chitara
Alla Fedynitch - bass
Nicholas Barker - tobe

 

LEAVES' EYES

Leaves' Eyes este o trupa de symphonic metal ce provine din Germania, cu o solista de origine norvegiana. Formatia a luat nastere in 2003, cu putin timp inainte ca Liv Kristine sa paraseasca Theatre of Tragedy. Leaves' Eyes a fost formata de sotul acesteia, Alexander Krull, impreuna cu membrii din trupa Atrocity. Acestia combina metalul atmosferic, cu elemente clasice.

Albumul de debut, Lovelorn, a fost lansat in 2004, iar al doilea disc, Vinland Saga, a fost lansat in mai 2005, ambele materiale fiind privite cu ochi buni de criticii muzicali.

Numele trupei a fost dat chiar de Liv Kristine, Leaves fiind in stransa legatura cu natura, un element important pentru cantareata. In 2006, au sustinut un turneu alaturi de Blind Guardian in America de Nord, iar in 2008 urmeaza un turneu cu Kamelot, Fairyland, King Diamond si Kreator.

Componenta:

Liv Kristine Krull - voce
Alexander Krull - voce
Torsten Bauer - chitara
Mathias Roderer - chitara
Alla Fedynitch - bass
Nicholas Barker - tobe

 

Pe langa Atrocity si Leaves' Eyes, in cadrul ARTMANIA Festival 2008 care va avea loc la Sibiu, in perioada 18-20 iulie, vor urca pe scena formatia suedeza Tiamat, care revine in Romania pentru a-si promova in premiera noul material discografic Amanethes si Agua de Annique. Cei de la Tiamat si Agua de Annique vor fi sustine un concert pentru iubitorii muzicii rock din Romania in data de 18 iulie.



MAI MULTE DESPRE Atrocity, Leaves' Eyes
Posted by Ella, at 00:00 |  April 10, 2008  | 1 Comentarii  | 3792 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ATROCITY si LEAVES' EYES in Romania!

  • Ohh nuu Leaves' Eyes..please..prea tarziu se pare :(

    1. Posted by advent | 11 Aprilie 2008 23:58
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri