stiri rock

B'ESTFEST 2009: noi confirmari

B'ESTFEST 2009: noi confirmari

Pentru a continua traditia, si anul acesta BESTFEST alege cele mai bune trupe din vecini pentru a le include in line-up: GRAVITY CO din Bulgaria, SNAILS si ALTERNOSFERA din Republica Moldova.

BESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, in aer liber la Romexpo, printre numele confirmate pana in prezent numarandu-se The Killers, Moby, Motorhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana si Manowar.

Gravity Co

Gravity Co si-a inceput cariera muzicala lucrand la coloana sonora a jocului pe calculator „Trans”, in 2001.

Din acel moment, a prins contur un stil electro-indie original, cu o voce calda imbinata perfect cu sonoritati de muzica electronica. Cu trei albume de studio lansate si concerte sold-out sustinute alaturi de artisti precum Stereo MC`s, Fun Lovin` Criminals sau Ladytron, Gravity Co este considerata la acest moment drept revelatia industriei muzicale din Bulgaria. Dupa un 2008 bogat in nominalizari si premii la cele mai asteptate evenimente muzicale ale anului in tara natala, trupa a pasit cu dreptul si pe scena muzicala internationala odata cu spectacolul sustinut in ianuarie 2009 in cadrul festivalului Eurosonic Noorderslag.

Pentru vara aceasta, Gravity Co are in pregatiri un turneu de festivaluri,  primul show confirmat in traseu fiind cel de pe 4 iulie, din cadrul B’ESTFEST, in aceeasi zi cu Santana, The Charlatans si The Ting Tings.

Snails

Cu formula clasica de rock’n’roll band - chitara, chitara efect, tobe si bass - Snails s-a format spre sfarsitul anilor ’90, interpretand initial cover-uri celebre ale anilor ’60-70 - Beatles, Mamas and Papas, CCR, Rolling Stones, Animals, Simon and Garfunkel. La inceputul anilor 2000, trupa a traversat o serie de schimbari atat in plan muzical, cat si in ceea ce priveste componenta - doi dintre membri fondatori au plecat, locul lor fiind ocupat ulterior de alti doi tineri, fosti membri ai Flying Postmen (azi Black Olives), a caror experienta s-a format si dincolo de granitele tarii, in Liverpool si Londra. Primele piese proprii in limba romana („Undeva” si „Trenul”) au fost lansate in 2003, un an mai tarziu trupa castigand in cadrul unui concurs un contract pentru inregistrarea a trei albume! Dupa lansarea primelor doua: „Undeva” (2005) şi „Nu-mi pasă” (2007), trupa se pregateste intens si pentru cel de-al treilea material, in pauzele dintre concerte si festivaluri. Vara acesta, Snails va urca pe scena B’ESTFEST in Ziua Zero, pe 1 iulie.

Alternosfera

Istoria Alternosferei a început atunci cu doi liceeni fara prea multa experienta muzicala, care au decis sa infiinteze o formatie rock, si cu o prima repetitie, pe 13 decembrie 1998. Multi ani mai tarziu, dupa numeroase repetitii, concerte si sesiuni de studio, trupa a ajuns la maturitate, reusind sa-si dezvolte un stil muzical propriu, reconoscibil in peisajul muzical actual. Albumul de debut  „Orasul 511” a fost lansat în 2005, urmat doi ani mai tarziu de „Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica”.

In aprilie 2008, Alternosfera a inceput sa lucreze la cel de-al treilea material, primul single, „Flori din groapa marianelor”, fiind lansat in octombrie 2008. Alternosfera va concerta vara aceasta pentru prima data pe scena B’ESTFEST, pe 3 iulie, in aceeasi zi cu Franz Ferdinand, Orbital si Klaxons.

B’ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, lista artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival fiind disponibile pe site-ul www.bestfest.ro. Biletele pentru “Ziua Zero” si biletele de o zi (110 lei pana pe 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie – 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.

Posted by Cynyc, at 00:00 |  March 24, 2009  | 0 Comentarii  | 2222 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: B'ESTFEST 2009: noi confirmari

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri