stiri rock

Bittencourt Project: membrii Angra se bat in proiecte solo; se bat si cu managerul

Bittencourt Project: membrii Angra se bat in proiecte solo; se bat si cu managerul

Kiko Loureriro si Edu Falaschi au lansat deja cite doua albume solo in ultimii 4 ani, Felipe Andreoli i-a ajutat pe amindoi, iar Aquiles Priester si-a reluat activitatea cu vechea sa trupa, Hangar. Primul proiect solo al chitaristului si principal compozitor din AngraBittencourt Project - s-a lasat asteptat destul de mult. Albumul Brainworms I (coperta in imagine) a fost lansat luna trecuta in Brazilia si Japonia, o lansare europeana fiind asteptata pina la finalul anului. Rafael a inregistrat toate partile de chitara si voce pentru acest disc iar pentru restul partiturilor a apelat la amici de-ai sai cum ar fi Felipe Andreoli, Kiko Loureriro (Angra) si Ricardo Confessori (Shaman, ex-Angra).
Lista cu toti cei care au participat la inregistrari:

Rafael Bittencourt - voce, chitara
Marcell Cardozo - tobe
Valentino - percutie
Felipe Andreoli - bas, fretless bas, contrabas
Fernando Nunes - bas, fretless bas
Fabrizio DiSarno - clape
Nei Medeiros - Clape
Frank Djoni - acordeon
Tony SZ - percutie
Amon Lima - vioara acustica, vioara electrica
Ricardo Confessori - tobe
Kiko Loureiro - pian

Si titlurile pieselor de pe Brainworms I:

01. Dedicate My Soul
02. Holding Back The Fire
03. Torment Of Fate
04. The Dark Side Of Love
05. Nightfly
06. The Underworld
07. Faded
08. Santa Teresa
09. O Pastor
10. Comendo Melancia
11. Primeiro Amor
12. Nacib Véio (Bonus Track)

Holding Back The Fire, The Underworld si Dedicate My Soul sunt disponibile pe Myspace.

Intr-un interviu acordat site-ului francez Les Eternels, Rafael descrie Brainworms I ca fiind mai degraba un album de rock progresiv decit de metal, inspirat de muzica unor trupe din anii 70-80 ca Pink Floyd si Gentle Giant, Black Sabbath sau Deep Purple, unde melodia in sine e mai importanta decit notele sau tehnica.

In acelasi interviu, Rafael explica foarte clar situatia in care se afla Angra si motiveaza decizia lor de a opri orice activitate a trupei pentru moment: "Problema este managerul nostru: el a depus numele "Angra" la o societate specializata pentru ca, in acest moment, datoreaza bani mai multor persoane si incearca sa vinda acest nume pentru a-si achita datoriile. Noi suntem pregatiti sa ne opunem pentru ca nu vrem sa se foloseasca de numele nostru pentru a-si plati facturile personale, chiar daca numele ii apartine. E o lupta care se desfasoara pe cai legale si speram ca lucrurile se vor rezolva in curind si ca ne vom redobindi imediat dreptul de a vinde bilete la concerte cu numele nostru. [...] De fapt, managerul nostru incearca sa vinda numele "Angra" de foarte mult timp [din anul 2000]. Am stiut de la inceput ca daca vom vrea sa ne despartim de acest manager vom avea mari probleme cu numele, cum se intimpla chiar acum. [...] Asta e toata problema: daca am accepta sa continuam sa lucram cu el, am putea pleca in turneu si miine, dar am hotarit o data pentru totdeauna ca nu vom mai lucra cu el. Si singurul mod in care putem ajunge la acest rezultat este sa incetam activitatea trupei, pentru moment. Este rau pentru trupa, pina acum am evitat sa facem asta pentru ca e o situatie deranjanta si pentru fani si pentru noi insine... dar nu se mai poate continua asa, nu mai miscam un deget pina nu scapam de el definitiv."

Vorbitorii de franceza pot citi interviul in intregime aici.



MAI MULTE DESPRE Angra, Bittencourt Project
Posted by Klawz, at 00:00 |  October 15, 2008  | 2 Comentarii  | 3929 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Bittencourt Project: membrii Angra se bat in proiecte solo; se bat si cu managerul

  • Au mai trecut prin "foc", vor rezista shi de data asta!
    Sunt cei mai tari shi vor fi!

    1. Posted by Mandrake | 15 Octombrie 2008 20:32
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri