stiri rock

Bob Dylan - alaturi de cei mai buni instrumentisti ai sai pe scena de la Bucuresti!

Bob Dylan - alaturi de cei mai buni instrumentisti ai sai pe scena de la Bucuresti!
Cu doar o saptamana inainte de concertul pe care il va sustine vara aceata la Bucuresti, Bob Dylan a anuntat si componenta trupei alaturi de care va canta, cativa dintre cei mai talentati instrumentisti ai scenei muzicale internationale, Stu Kimball, Donnie Herron, Charlie Sexton, Tony Garnier si George Receli, urmand a-i fi alaturi legendarului artist pe scena complexului Zone Arena din Bucuresti pe 2 iunie, in cadrul Emagic Classics, intr-un show ce face parte din grandiosul turneu Never Ending Tour.

Din componenta trupei cu care Bob Dylan va ajunge la Bucuresti fac parte Stu Kimball (chitara electrica, chitara acustica), Donnie Herron (chitara cu pedala, vioara, mandolina electrica, banjo), Charlie Sexton (chitara, dobro), Tony Garnier (chitara bass, stand-up bass) si George Receli (tobe), fiecare dintre acesti instrumentisti fiind un adevarat exponent de virtuositate muzicala. Stu Kimball, chitarist al lui Bob Dylan inca din 4 iunie 2004, a cantat alaturi de acesta si pe albumul “Empire Burlesque” din 1985, in trecut marcand colaborari cu artisti precum Carly Simon, Peter Wolf, Al Green, Bruce Springsteen, Debbie Harry, Diana Ross, Laurie Sargent sau Robbie Williams. Violonistul Donnie Herron s-a alaturat lui Bob Dylan in martie 2005, acesta fiind totodata si membru al trupei de alternative-country, BR549. Chitarist al lui Dylan in perioada 1999 – 2002 si din 2009 pana in prezent, Charles Wayne Sexton a inceput colaborarea cu acesta pe o serie de demo-uri din 1983 si mai apoi, in cadrul a doua spectacole sustinute in Austin, Texas, in anul 1996, aparand si pe materialele discografice ale unor artisti de renume precum Ronnie Wood, Keith Richards, Don Henley sau Jimmy Barnes. Nascut in 1956, bassistul Tony Garnier este instrumentistul care l-a insotit pe Dylan in cele mai multe concerte, incepand cu anul 1989. De asemenea, George Receli este tobosarul lui Bob Dylan inca din 2001, un muzician remarcat si pentru colaborarile cu Keith Richards, Willie Nelson, James Brown, Lou Reed, Cyndi Lauper, Ron Wood sau Mavis Staples.

Incantat de formula actuala a trupei sale, Bob Dylan declara pe 21 august 2006 pentru revista Rolling Stone ca “aceasta este cea mai buna trupa din care am facut parte. Dureaza mult timp sa gasesti un band care sa trateze fiecare instrumentist ca pe un individ, ca pe o personalitate distincta. Multe trupe sunt de fapt niste gasti, fie ca este vorba de un grup metal sau pop rock. Eu nu am simtit aceasta mentalitate cu acesti oameni alaturi de mine de-a lungul acestor ani. Ei pot face lucruri incredibile care ma surprind de multe ori chiar si pe mine”.
   
Prezentat de Raiffeisen Bank si organizat de Emagic, concertul Bob Dylan va avea loc in cadrul Emagic Classics pe data de 2 iunie 2010, in complexul Zone Arena din Bucuresti, programul evenimentului incluzand de asemenea alte nume precum Nicu Alifantis & Zan si Bucium. Biletele pentru acest eveniment pot fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro, si din reteaua magazinelor Diverta la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 130, 250 si 350 lei.

De asemenea, pe data de 27 mai, va fi introdusa o categorie speciala de bilete pentru studenti la numai 85 RON, ce vor oferi accesul in Zona B. Acestea vor fi puse in vanzare la casele de bilete ale complexului Zone Arena (Barbu Vacarescu, nr. 164, sector 2), in intervalul orar 16:00 – 21:00, studentii putand achizitiona pe baza legitimatiei de student maxim 4 bilete de persoana.


Posted by Dragos P., at 15:44 |  May 25, 2010  | 0 Comentarii  | 2821 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Bob Dylan - alaturi de cei mai buni instrumentisti ai sai pe scena de la Bucuresti!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri