stiri rock

Cimpoaie şi tobe medievale în deschiderea concertului Haggard de la Bistriţa!

Cimpoaie şi tobe medievale în deschiderea concertului Haggard de la Bistriţa!
Concertul extraordinar al trupei Haggard ce va avea loc pe data de 14 august la Bistriţa în cadrul Taberei Medievale, va fi deschis de trupa de cimpoieri Bordo Sarkany din Debreţin-Ungaria. Formaţia a fost cooptată la cererea express a trupei Haggard, dar băieţii de peste graniţă vor avea apariţii şi duminică în ultima zi a festivalului.
 
Bordo Sarkany este un grup de cimpoaie şi tobe medievale desprins în toamna anului trecut din sânul trupei cu acelaşi caracter Holloenek. Formaţia inspirată de bine cunoscuţii Corvus Corax din Germania cântă muzică laică din sec. XI-XVI – piese macedoniene, maghiare, spaniole, germane dar şi muzică proprie cu caracter medieval. Mai multe informaţii despre trupă sunt disponibile pe site-ul www.bordosarkany.hu
 
Tabăra Medievală va avea loc la Heidenfeld-Bistriţa în perioada 13-15 August 2010. Formaţia germană Haggard, cea mai importanta trupă de medieval-symphonic-metal din Europa, va susţine un concert pe data de 14 August. Spectacolul va fi unul cu totul special. Haggard va interpreta melodii din repertoriul propriu într-o orchestraţie exclusivă, cu elemente specifice medievale, dar promite şi alte surprize. Trupa, în cea mai extinsă formulă a sa, se va deplasa la Bistriţa cu un autocar special, iar pe scenă vor urca 18 muzicieni. În cadrul taberei vor mai avea loc două recitaluri extraordinare, pentru data de 13 august fiind programat concertul Formatiei Trooper cu opera rock Vlad Tepes, iar pe data de 15 august ungurii de la VAN vor susţine un concert de rock-medieval. În timpul zilelor vor avea loc diferite spectacole medievale cu cavaleri, cai, dansuri si muzică medievală.

Abonamentele de acces general, ce vor fi valabile pe toată perioada festivalului, 13-15 August 2010, au fost puse în vânzare prin reţelele de distribuţie Eventim, TicketPoint şi Biletoo.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală în colaborare cu Primăria Municipiului Bistriţa şi Asociaţia Culturală Româno-Irlandeză. 
 
Programul festivalului precum şi alte informaţii sunt disponibile pe pagina www.bistritamedievala.ro.MAI MULTE DESPRE Haggard, Trooper
Posted by Dragos P., at 15:02 |  July 08, 2010  | 0 Comentarii  | 3235 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Cimpoaie şi tobe medievale în deschiderea concertului Haggard de la Bistriţa!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri