stiri rock

Concert MNEMIC la Bucuresti

Concert MNEMIC la Bucuresti

Celebrul grup danez Mnemic va ajunge pentru prima data in Romania in cadrul a trei evenimente speciale ce includ si un concert la Bucuresti.

Evenimentul va avea loc pe 29 iulie in Club Fabrica din capitala.

Mnemic este o formatie daneza forata in 1998. Stilul a fost deseori catalogat drept Future Fusion Metal, un amestec intre elemente melodic death, progressive, thrash, groove, industrial si metalcore. Mnemic au deschis pentru Metallica in perioada 2007 - 2008, iar gigantii americani s-au declarat fani inraiti ai danezilor. Trupa a ajuns in Top 100 in Danemarca si a fost prima formatie daneza de metal care a concertat pe scena Orange a festivalului Roskilde, unul din cele mai importante evenimente mainstream ale Europei. Pentru albumul Passenger, grupul a colaborat cu celebrul Roy Z (producatorul Judas Priest si Bruce Dickinson), iar piesele lor au fost incluse pe coloanele sonore a filmelor "Alone in the Dark", "Echo" si "Nordkraft". Mnemic au la activ patru albume si numeroase turnee alaturi de Metallica, Deftones, Machine Head, Meshuggah, Arch Enemy, All That Remains, Fear Factory, The Haunted, Soilwork si God Forbid. Mnemic a luat nastere la initiativa chitaristului roman Mircea Gabriel Eftimie, care inca activeaza in formatie.

Mnemic vor ajunge la Bucuresti pentru a-si promova noul album de studio intitulat Mnemesis, disponibil in luna iunie via Nuclear Blast Records.

Alaturi de Mnemic vor canta:

White Walls
Cea mai de succes formatie a noului val de metal, White Walls se intorc la Bucuresti pentru a prezenta atat piesele deja cunoscute de public precum si compozitii ce vor fi incluse pe viitorul material discografic. Albumul de debut, Mad Man Circus, a aparut in octombrie 2010 la netlabelul Asiluum.com ca download gratuit (sub licenta Creative Commons) si a fost foarte bine primit de critici si de publicul larg, primind recenzii favorabile si din afara granitelor.
White Walls a fost si prima formatie de metal ce a reprezentat Romania la un concurs de talie internationala (GBOB) obtinand o clasare in primele cinci locuri.
Aprecierile din partea publicului larg, a presei precum si premiile obtinute pana in acest moment stau drept dovada a profesionalismului si dedicatiei cu care aceasta formatie isi prezinta conceptul muzical.

Andralls
Brazilia a fost intotdeauna tara situatiilor extreme, o tara la fel de mare ca un continent, macinata de saracie si de conflicte sociale, tara cafelei a generat, de mai bine de 30 de ani, unele dintre cele mai spectaculoase nume ale freneziei death thrash metal si continua neobosita sa ofere noi titulaturi extrem de interesante incadrate in aceeasi nisa. Una dintre noile trupe care a erupt in adancurile undergoundului brazilian, pentru a trezi la realitate lumea ametita de pliantele turistice care anunta in fiecare an carnavalul de la Rio, este Andralls, un trio necrutator si brutal din Sao Paolo, care activeaza inca de la sfarsitul anilor ’90 si care a lansat pana in acest moment patru albume de studio si inca doua materiale live, concertand intens peste tot in America de Sud si Europa de-a lungul ultimei decade.
Osciland intre death thrash-ul rapid si intens care i-a facut atat de faimosi pe Sepultura in anii ’80 / ’90 si hardcore-ul old school de aceeasi factura sud-americana, marca Ratos de Porao, Andralls isi prezinta ultimele creatii in cadrul turneului european din luna iulie care va ajunge in exclusivitate si la Bucuresti.
www.andralls.com.br

Breathelast
Una din cele mai active formatii din underground-ul romanesc, Breathelast a reusit in mai putin de doi ani sa lanseze atat un EP de debut - foarte bine primit in presa si scena autohtona - dar si o serie de videoclipuri oficiale, un palmares de invidiat pentru o perioada atat de scurta.

BILETE:
Pretul unui bilet este de 35 de lei si poate fi achizitionat de la intrarea in locatie, in seara evenimentului. Se pot face rezervari de bilete la adresa rezervarifabrica@yahoo.com

Un eveniment prezentat de Mighty Owl Productions si Club Fabrica.
 



MAI MULTE DESPRE Mnemic
Posted by Ella, at 11:35 |  March 15, 2012  | 1 Comentarii  | 2338 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert MNEMIC la Bucuresti

  • Cu toate ca in perioada aia vom fi suprasaturati de concerte, in cazul de fata conteaza foarte mult pretul foarte bun al biletelor. Va iesi ceva misto!!!

    1. Posted by Fantotzii | 15 Martie 2012 11:49
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri