stiri rock

Concert MONARCHY la Padinafest 2010

Concert MONARCHY la Padinafest 2010
Trupa Monarchy va participa la Padinafest 2010, eveniment ce va avea loc in perioada 1-5 Septembrie, pe Platoul Padina din Muntii Bucegi.

Monarchy va sustine un concert de aproximativ 45 min, sambata, 4 Septembrie, incepand cu ora 20.00, intrarea fiind gratuita. Evenimentul este organizat de 360 Revolution.

Pentru mai multe detalii privind programul activitatilor si concertelor, va rugam sa consultati  pagina festivalului: www.padinafest.ro.

Monarchy – power progressive metal

 
Povestea Monarchy incepe in 1990, cand doi baieti - Iulian Rob si Marian Leusteanu - s-au hotarat sa formeze o „gasca" rock. La inceput, Monarchy au trecut prin momente foarte dificile, atat din cauza schimbarilor de componenta, cat si, mai ales, a faptului ca nu reuseau sa-si gasesca un vocalist bun. In acesta perioada li s-au alaturat Eduard Moraru, care a preluat chitara ritmica, si Geani Matei la baterie. In 1998 formatia si-a intrerupt temporar activitatea, ca urmare a plecarii vocalistului Dan Byron. Dupa 10 ani, in 2008, baietii s-au reintalnit si s-au hotarat sa incerce intr-o formula noua, cu Dragos Cretu la voce si Cornel Stefan la clape.

In august 2009 Monarchy au lansat un EP intitulat  Jamming, care contine patru piese ce au primit review-uri pozitive de la critici si s-a clasat pe locul 3 in topul Metalfan al albumelor pe 2009. Acest lucru nu a facut decat sa ii incurajeze pentru a continua lucrul la noi piese.




MAI MULTE DESPRE Monarchy
Posted by Klawz, at 22:14 |  August 10, 2010  | 1 Comentarii  | 3003 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert MONARCHY la Padinafest 2010

  • Nu pot sa ma abtin sa nu scriu cateva vorbe despre concertul Monarchy de la Padinafest. Sunt un impatimit al muntelui si al muzicii si mi s-a parut o idee extraordinara impletirea peisajului montan cu un concert rock. Pana la urma majoritatea "muntomanilor" sunt rockeri. Ce m-a socat a fost acesta trupa de care nu auzisem pana atunci si anume: Monarchy din Bucuresti.
    Avand cateva zile de concediu am fost prezent la toate concertele care s-au tinut in valea din fata cabanei Padina si chiar eram usor dezamagit de prestatia trupelor. Am vazut o trupa Kumm dezlanata si dezinteresata, Suie Paparude...sucks trupa de umplutura, restul nu mi-au atras atentia prin nimic, nici nu mai stiu cum ii cheama. In seara zilei de sambata usor plictisit am zis totusi sa vad si ultimele trupe, cap de afis fiind Omul cu Sobolani, ma rog, o trupa care nu am inteles niciodata de ce canta si nici ce canta, probabil ca or avea pile pe undeva.
    Seara a inceput cu o trupa care m-a surprins placut si anume Stilborn, care printre multe preluari au cantat si cateva piese proprii, punctul forte fiind vocea si prezenta scenica a vocalistei, o fatuca foarte ....sprintara. O trupa buna dar nu pentru scene mari, placuti la urechi.
    Socul a avenit dupa aceia, am observat niste baieti mai "suparati" care isi montau sculele pe scena si grabit am fugit catre punctul de provizionare cu bere de la marginea scenei... nu am mai apucat.
    Prima impresie pe care am avut-o pana cand a inceput sa vorbeasca vocalistul cu publicul a fost ca organizatorii au adus pe cineva din afara. Pur si simplu extraordinar, un inceput de keyboards-uri a la Prodigy, mai pe industrial putin dupa care dezmat, foarte foarte bine, baietii astia suna extraordinar.
    Nu stiu prea bine unde sa-i incadrez ca stil, o combinatie de progressive, thrash, heavy foarte interesanata.
    Intrumentisti "dati dracului", cel putin bateristul care a surprins printr-un solo de tobe cum nu am auzit pana acum in Romania, chitaristul solo cu niste interventii parca desprinse din Metallica sau Iron Maiden, basul agresiv si foarte prezent si un vocalist care cu toate ca s-a vazut ca a fost pe ici pe colo dezavantajat de sunet a facut uz la maxim de prezenta scenica fiind un frontman adevarat.
    Ce mi-a mai atras atentia au fost riff-urile chitaristilor, foarte bine sincronizate usor inspre Rammstein, acesta din cate am observat fiind preferinta celui de-al doilea chitarist, cel putin tricoul purtat era inscriptionat cu aceasta trupa.
    Oricum din punctul meu de vedere, acesta trupa mi s-a parut vedeta, ar fi trebuit sa fie capul de afis al festivalului. Bravo baieti! FELICITARI !
    O sa urmaresc cu interes concertele Monarchy si fiind din Bucuresti aveti promisiunea mea ca nu o sa lipsesc la nici unul.
    Inca o data FELICITARI !!!

    ROCK ON!

    1. Posted by serious.marius | 06 Septembrie 2010 12:07
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri