stiri rock

Costin Chioreanu lansează o compilație în scop caritabil

Costin Chioreanu lansează o compilație în scop caritabil
 Graficianul român, Costin Chioreanu, cunoscut pentru lucrările sale create pentru At the Gates, Arch Enemy, Napalm Death, Arcturus, Darkthrone, Mayhem, Ulver şi mulți alții lansează o compilație care cuprinde toate coloanele sonore compuse pentru expozițiile sale. Compilația este disponibilă pe platforma Bandcamp, iar toți banii rezultați din urma vânzărilor vor fi donați victimelor incendiului din clubul Colectiv, ce a avut loc în data de 30 octombrie, anul curent, când formația locală Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-al doilea album. În urma acestui incendiu au decedat 50 de persoane, iar în spitale sunt internați peste 100 de pacienți, unii dintre ei aflându-se încă în stare critică. În fiecare zi se anunță că cineva a mai murit, aşa că din păcate, aceste numere pot fi diferite în funcție de momentul în care acest text este citit. Victimele sunt muzicieni din aria rock şi metal, fani, fotografi, tehnici, oameni de pază, reprezentând o parte serioasă a scenei metal din România.  

„E foarte greu să îmi găsesc cuvintele… Aşa că am să mă exprim mai mult dintr-un punct de vedere informațional. Pentru mica noastră comunitate de rock/metal este ceva mai mult decât îngrozitor, suntem în stare de şoc pentru că ne ştiam cu toții de ani buni, de la trupa care era pe scenă, până la tehnici, fotografi, fani, oameni de pază, sau muzicieni din alte trupe… Unii eram prieteni de mulți ani, iar în ceea ce-i priveşte pe cei mai tineri dintre ei, cel mai probabil ne ştiam măcar din vedere. Vreau să mulțumesc tuturor acestor artişti minunați cu care am colaborat la respectivele coloane sonore, pentru răspunsul lor imediat, pentru susținerea realizării acestei compilații şi a disponibilității acesteia în scopul de colectare de fonduri. Este incredibil cât de multă dragoste şi susținere există în scena de metal! De asemenea, vreau să mulțumesc din toată inimă tuturor celor care au ajutat în orice fel,” spune Costin Chioreanu. 
 
Compilația poartă titlul „The Quest For A Morning Star”, iar muzicienii care au colaborat la creația acestor cântece sunt: David Tibet (Current 93), Attila Csihar (Mayhem), Rune Eriksen (Aura Noir, Twilight of the Gods), Mirai Kawashima (Sigh), Kimmo Helen (Hexvessel), Andrei Ionuț (ex-Mediocracy) şi Tudor Diaconescu (Opera Națională Bucureşti). Legat de această compilație, Costin spune următoarele: „În definitiv este vorba despre o oră de muzică, cântece la care am lucrat în intervalul 2011-2015. Când am de-a face cu un proiect personal, precum o expoziție care nu are legătură cu dimensiunea vizuală a muzicii metal, îmi place să acopăr şi partea audibilă cu o atmosferă potrivită pentru proiectul pe care îl prezint. Aşadar, toată muzica este foarte personală şi cumva s-a pierdut în timp, din moment ce multe dintre aceste coloane sonore nu au beneficiat de o lansare propriu-zisă. Această muzică există pentru a transmite un mesaj spiritual către orice individ care are o astfel de deschidere, aşadar cred că această compilație este foarte potrivită pentru a fi lansată în scop umanitar.”
Posted by Gina S., at 20:38 |  November 11, 2015  | 0 Comentarii  | 2720 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Costin Chioreanu lansează o compilație în scop caritabil

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri