stiri rock

DEATH FEST IV

DEATH FEST IV


DEATH FEST IV - duminica, 13 septembrie 2009, ora 18.30
Club Laduebo, str. Nicolae Jiga nr. 42

 La doar doua luni dupa ce concertul God Dethroned programat la Oradea pentru a incheia turneul de promovare al albumului "Passiondale" a fost anulat la interventia unui consilier local, Ribcage Booking si Axa Valaha Productions recidiveaza cu cea de-a patra editie a Death Fest, cel mai de succes metal-event organizat vreodata in Oradea. Dupa trei editii organizate in 2008 si 2009, care au adunat pe aceeasi scena trupe din Romania, Ungaria, Germania, Austria, Polonia sau Republica Moldova si un total de peste 500 de spectatori, Death Fest IV revine cu cel mai complex pachet de trupe underground oferit vreodata publicului metalist, un amestec devastator de metal extrem si grindcore, cu o grefa puternica de punk / hardcore pentru pasionatii stilului, sase trupe din Romania, Suedia si Slovacia vor imparti scena din cochetul club Laduebo, situat in centrul orasului Oradea, str. Nicolae Jiga nr. 42.

Pretul unui bilet la fest va fi de 20 de lei si se poate procura direct in ziua concertului, la intrare. Merchandise oficial al trupelor la concert, de asemenea standuri Axa Valaha Prods, Forensick Music si The Arson Project. Pentru informatii si rezervari, puteti contacta Ribcage Booking la email ribcage.ro@gmail.com, tel. 0722.698265 sau www.myspace.com/ribcageprod
 Astfel, duminica, 13 septembrie 2009, de la ora 18.30, pe scena vor urca, in ordinea inversa a numerelor de pe tricouri:

THE ARSON PROJECT (fast technical grindcore - Suedia) - una dintre marile sperante ale scenei scandinave de grindcore, considerati alaturi de Splitter, una dintre trupele care duc mai departe filonul extremismului muzical creat de legendarii Nasum sau Rotten Sound. Cu un contract de exclusivitate pentru Europa cu puternicul label Power It Up, care a lansat in 2008 mult aclamatul material de debut "Blood and Locusts" in format vinil si MCD, dupa ce materialul demo "Good Morning Vietnam" a starnit valuri in undergroundul de profil, iar legendarul label american Relapse i-a inclus pe split EPul cu Noisefear, The Arson Project invadeaza pentru prima data scenele din Europa de Est in cadrul unui turneu de aproape doua luni, ce include peste patruzeci de concerte in toata Europa, singurele concerte in Romania fiind confirmate la Oradea in cadrul Death Fest si la Timisoara, alaturi de Meinhof (UK) si Mithra (Ita).
www.myspace.com/thearsonproject

SANATORIUM (brutal death metal - Slovacia) - cea mai longeviva trupa a scenei underground slovace, cu o activitate neintrerupta timp de aproape 15 ani, cu trei albume care au creat isterie printre fanii genului din Europa centrala si anume "Internal Womb Cannibalism", "Fetus Rape" si "Celebration of Exhumation" si cu o activitate live prodigioasa, insemnand mai multe turnee in Europa, inclusiv ca support band pentru legendarii Napalm Death sau pe scenele mai multor festivaluri europene, ca Obscene Extreme, Fuck The Commerce sau Brutal Assault, Sanatorium vor concerta pentru prima data in Romania, pe scena Death Fest, un recital brutal, o adevarata sesiune de "brutal guttural sickness" amintind de Cannibal Corpse, Devourment, Disgorge sau Lividity.
www.myspace.com/sanatorium

PAVILIONUL 32 (fast hardcore / punk / grindcore - Timisoara, Romania) - fara indoiala cea mai importanta trupa a scenei autohtone de punk, provenind dintr-un oras, Timisoara, in care libertatea personala a insemnat intotdeauna mai mult decat o simpla expresie formala si care a oferit de-a lungul timpului trupe importante ale scenei independente, ca Haos, Guranii sau Implant Pentru Refuz, Pavilonul 32 prezinta de fiecare data un recital incendiar, cu piese scurte si la obiect, cu mesaj direct, cu lirica in limba romana, un croseu in fata autoritatii, un mix infernal de old school punk, fast hardcore si elemente grindcore, totul intr-o combinatie care aminteste in egala masura de Discharge, Napalm Death, Agathocles sau Extreme Noise Terror.
www.myspace.com/pavilionul32

SPIRITUAL RAVISHMENT (post-apocalyptic death metal - Oradea, Romania) - trupa gazda a Death Fest-ului, Spiritual Ravishment este trupa care a evoluat foarte rapid, reusind performanta de a fi support act pentru Lividity, Hate si God Dethroned in mai putin de sase luni. Abia intorsi dintr-un mini-tour balcanic ce a inclus mai multe aparitii in cadrul unor concerte si festivaluri in Romania si Bulgaria, Spiritual Ravishment vor mai concerta inca o data acasa, inainte de a pleca in primul lor turneu vest-european, programat in octombrie 2009, alaturi de Stillbirth, Vomitous si Distorted Impalement. Primul merchandise oficial al trupei a fost deja prezentat publicului in cadrul turneului balcanic, in avanpremiera lansarii materialului de debut, programat pentru octombrie 2009, spre a fi prezentat ascultatorilor in cadrul turneului european. Spiritual Ravishment amesteca inteligent death metal, elemente de black metal si grindcore in propriul creuzet muzical, totul pe un fundament liric inedit, vorbind despre alienarea omului modern intr-o lume din ce in ce mai plina de noxe de orice fel si deja pregatita pentru un nou razboi nuclear.
www.myspace.com/spiritualravishment

BACKLASH (heavy thrash metal - Targu-Mures, Romania) - una dintre trupele opening-act pentru Death Fest, Backlash activeaza de aproape un an, avand la activ aproape douazeci de concerte la  Targu-Mures, Sfantu-Gheorghe, Bistrita, Cluj-Napoca sau Miercurea-Ciuc. Cu un repertoriu decisiv influentat de sonoritatile heavy thrash din anii '80, un amestec juvenil de Metallica, Megadeth sau Testament, Backlash se vor produce pentru prima data la Oradea pe 13 septembrie.
www.myspace.com/backlashtgmures

IKLOGON (grindgore metal - Satu Mare, Romania) - a patra editie a Death Fest IV va fi deschisa de catre tinerii combatant pe felia brutal gore grind metal de la Iklogon, aflati la debut, un trio isteric plus drum machine, care aminteste de Anal Cunt, Mortician, Devourment si alti monstri underground de pe teritoriul american.
www.myspace.com/iklogon

Ribcage Booking si Axa Valaha Productions sustin Campania Black Cat, initiata de Asociatia Umanista Romana in colaborare cu The Sophie Lancaster Foundation din Marea Britanie si indreptata impotriva intolerantei muzicale si vestimentare, in urma numeroaselor situatii de agresiune si discriminare petrecute in Romania.
Mai multe informatii pe www.black-cat.ro



MAI MULTE DESPRE Backlash, Iklogon, Pavilionul 32, Sanatorium, Spiritual Ravishment, The Arson Project
Posted by Coro - Axa Valaha Productions, at 00:00 |  August 19, 2009  | 0 Comentarii  | 2757 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DEATH FEST IV

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri