stiri rock

DEATHSTARS si POETS OF THE FALL la Artmania Festival 2012

DEATHSTARS si POETS OF THE FALL la Artmania Festival 2012
Festivalul ARTmania anunta doua premiere absolute in istoria concertelor din Romania si cheama la Sibiu iubitorii de muzica rock, fotografie si astronomie. DeathStars şi Poets of The Fall, aflati pentru prima data in Romania, se vor alatura celorlalte trupe deja confirmate la cea de-a saptea editie a festivalului: Die Toten Hosen, Epica, Delain si Trail of Tears.
 
Deathstars este un nume greu in topurile mondiale ale genurilor industrial si gothic metal. Obisnuita cu multimile de spectatori din turneul Rammstein, formatia suedeza va canta la ARTmania vineri, 10 august 2012. Energia muzicii lor va cuceri Romania la fel cum hiturile lor, Blitzkrieg, Death Dies Hard sau Cyanide, au cucerit televiziunile si internetul. O aparitie spectaculoasa teleportata din lumea deathglam-ului pe scena din Piata Mare a Sibiului.
 
Prima trupa confirmata astazi este binecunoscuta pentru numeroasele aparitii live si pentru atitudinea lor controversata, insa nici Poets of the Fall nu se lasa mai prejos, avand un portofoliu impresionant de premii in Finlanda. Cele 4 albume lansate din 2005 pana in 2010 au avut un succes remarcabil, ultimele doua inregistrand vanzari de peste 10.000 unitati, fiecare in primele zile de la lansare. Finlandezii sunt o prezenţa puternica pe scena europeana, fiind activi in toate ariile culturale, de la muzica la film si chiar in jocurile video: Alan Wake, Max Payne 2 sau Death Rally.
 
Poets of the Fall,  un vis implinit al indragostitilor de rock alternativ, va canta la Sibiu Carnival of Rust si Late Goodbye pentru cei prezenţi sambata, 11 august, la ARTmania Festival.
 
Platforma culturala ARTmania sustine artele frumoase, punand accent pe muzica formata in jurul curentelor contemporane directe si derivate din cultura rock. Alaturi de aliatii sai de incredere si de gazdele evenimentului, ARTmania a devenit un brand consacrat la nivel international datorita specificitatii programului concertelor si localizarii acestuia intr-una dintre cele mai frumoase cetati medievale din Europa de Est: Sibiu.
 
Festivalul ARTmania este sprijinit de Primaria Municipiului Sibiu inca de la prima editie a evenimentului, din iulie 2006. Un alt aliat important in lupta pentru culturalizarea muzicala este binecunoscuta marca Tuborg, integrata prin platforma Tuborg Sound in programul artistic al festivalului. Tuborg Sound sustine de trei ani de zile Festivalul ARTmania, promovand atat platforma in sine, cat şi formatiile romanesti consacrate sau in ascensiune. Incepand de anul trecut, la festivalul ARTmania s-au alaturat si pasionatii pe doua roti sub emblema Harley-Davidson®, o marca ce nu putea lipsi de la intalnirea anuala a spiritelor libere.
 
Festivalul anual de la Sibiu s-a consacrat pe parcursul celor sase ani de la infiintare, promovand artisti din aria metalului gothic si a altor genuri din zona metal, extinzandu-si plaja de acoperire catre heavy metal, punk si chiar rock alternativ. Muzica reprezinta laitmotivul festivalului, fiind insa urmata indeaproape de artele vizuale, in special de fotografie si de pictura. Artistii promovati sustin conceptul general ARTmania, prin fotografie de concert sau pictura in tema festivalului. Si proiectele indirect conectate la valorile platformei sunt binevenite intrucat misiunea festivalului defineste atragerea contributiilor variate din domeniul artei avand ca punct de pornire muzica. In acest cadru, una dintre preocuparile de baza ale organizatorilor este de a facilita promovarea artistilor romani pe scena unui festival international de amploare.
 
In timpul evenimentelor din saptamana festivalului, ARTmania sustine intensiv si productiile institutiilor culturale din Sibiu. Inceputa acum doi ani, colaborarea cu Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal ASTRA a permis accesul unui numar impresionant de participanti ai Festivalul ARTmania in spatiile muzeale si galeriile sibiene, extrem de apreciate pentru inestimabilul patrimoniu cultural gazduit aici.
 
In 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu va avea loc in perioada 6 – 12 august si va oferi iubitorilor de arta un program cultural variat ce va include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 10 si 11 august.
 
Biletele si abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achizitionate din retelele magazinelor Eventim, Diverta, si online, prin, eventim.ro, myticket.ro sau shop.artmania.ro, la pretul de 130 lei/abonament si 90 lei/bilet, urmand ca din luna iulie si pana in ultima zi a festivalului un abonament sa coste 150 de lei, iar un bilet pe zi sa coste 100 de lei pentru principalele evenimente din festival.
 


MAI MULTE DESPRE Deathstars, Delain, Epica, Trail of Tears
Posted by Dragos P., at 14:38 |  May 23, 2012  | 0 Comentarii  | 3624 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DEATHSTARS si POETS OF THE FALL la Artmania Festival 2012

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri