stiri rock

Deep In The Underground: un eveniment special la Brasov

Deep In The Underground: un eveniment special la Brasov
Vineri 7 Mai 2010, incepand cu ora 19, va invitam la un eveniment muzical cu totul deosebit, in selecta sala Reduta din Brasov.

Seara va incepe cu un show de proiectii semnate Amarthalos, un proiect conceptual si muzical incadrat intr-un univers ambiental, mistic, transcendental, depresiv si intunecat, proiect ce a prins forma in 1997 in Brasov. Abordand teme dintre cele mai diverse ca natura, moartea, viata, depresia, suferinta, deceptia, trairea, acest proiect surprinde prin experimentele pe care le inglobeaza de la un material la celalalt, lasand ascultatorului posibilitatea de a-si crea propriul sau univers.
In ciuda numeroaselor materiale discografice, aparitiile live sunt foarte rare, concretizate in proiectii video inedite datorita faptului ca universul muzical are la baza improvizatia si inspiratia de moment.
Din 1997, anul debutului sau cu materialul "Cenusa Si Jar", pana la ultimul material - "Light..." (2008), muzica Amarthalos trece de la un black metal primitiv si obscur la o muzica ce prezinta influente ambient si dark, un univers mistic si transcendental lipsit de voce, realizat exclusiv pe claviaturi. Avand in pregatire noi materiale, Amarthalos isi continua incursiunea intr-un univers ciudat, contradictoriu si obscur.
www.amarthalos.blogspot.com


Searing Blaze este ruperea de trecut. Searing Blaze este purificarea prin arderea cliseelor, arogantei, autosuficientei si intoarcerea la muzica facuta de dragul muzicii. Searing Blaze este un nou inceput.
Reunindu-i pe John (ex LNDH), Costas (ex Another Sad), Codrez (Metalthrone), Nif (Symbios too, ex Forgotten Melancholy), Toni (ex Swan) si Sicorsky (Aria Urbana, Code Red, ex Another Sad), Searing Blaze este una din cele mai promitatoare trupe ale NWOBHM (New Wave Of Brasov Helluva Metal) si abordeaza un stil direct, dur si totodata melodios influentat de Amorphis si Paradise Lost
Searing Blaze vor oferi celor prezenti la debutul lor un show de 40 de minute, cu un setlist ce va cuprinde si cantecele primului demo al trupei, "The Bridge I Burn". De altfel CD-ul va fi lansat cu aceasta ocazie si va fi disponibil pentru cei interesati la standul amenajat in incinta salii Reduta.
www.searingblaze.com

Considerata pe drept cuvant prima trupa doom-death din Romania, Grimegod vor fi prezenti la Brasov pentru a doua oara in istoria trupei, pentru a prezenta un show cu adevarat exceptional asa cum si-au obisnuit spectatorii, dar si pentru a aniversa cei 18 ani care au trecut de la infiintarea trupei. De fapt show-ul de la Brasov este unul din multele ce fac parte din "18 Years Anniversary Tour".
 Trupa va incanta audienta cu formula sa de aur, formula ce-i cuprinde pe Tibor K. – voce si chitara, Hoitu - chitara, Tilo - chitara, Ovidiu C. "Oribilu" - bas si  Todor A. "Ted" – tobe.
 Show-ul ne va plimba prin intreaga discografie a trupei pornind de la deja legendarul "Under The Sad And Silent Sky" (1995), trecand prin "Dreamside Of Me" (1996) album ce le-a adus trupetilor doua distinctii meritate - "The Best Romanian Act On 1997" si "The Best Album" - in cea mai veche si populara revista de profil din Romania - Heavy Metal Magazine, si bineinteles vom patrunde si in atmosfera ultimelor doua produse semnate Grimegod, si anume "The Dark Side - Pain In Another Dimension" (1998) si "With Broken Wings" (2000).
Va fi un show pe masura muzicii Grimegod, o muzica pesimista, violenta si totusi in acelasi timp melodioasa. The feeling is the meaning of life...
www.myspace.com/grimegodband

Surpriza serii va fi fara indoiala Lao's Hteththemeth, concept ce uneste doua proiecte, si anume Lao si Hteththemeth, in spatele carora se afla un singur muzician, pe numele sau Läo Kreegan, aka Leo. Pornind la drum in 1993, combinand o serie de genuri muzicale (classical, ambiental, neofolk, metal, industrial, etc.), acoperind prin muzica si versuri o multitudine de subiecte legate de viata, moarte, razboi, religie, ura si adoratie, proiectele se folosesc de o serie de elemente teatrale, introducand spectatorul intr-o atmosfera intunecata, plina de mister si inconjurat de experiente intense.
Urmarind exemplul dar si tinand cont de recomandarile unor trupe prietene ca Arcana, Alcest, Agalloch, Narsilion, Der Blaue Reiter, Ordo Rosarius Equilibrio, Rome, Spiritual Front, Shining, Cascadeur, In Slaughter Natives, Ice Ages, Summoning, Wide Open Wings, etc., Lao ne va prezenta in 7 Mai un show cu totul special avand in vedere ca pana in prezent proiectele sale au sustinut concerte doar in cadrul unor evenimente exclusiviste in fata unui public restrans.
Publicul va porni la o drumetie muzicala prin intreaga discografie a artistului, ce cuprinde 5 albume, pornind de la soundul brut cu elemente black metal de pe primul album Lao - "Open The Gates!" (1998), trecand prin sunetul industrial si rece al celui de-al doilea album "Leo" (1999), interferand cu sounduri mistice si fanteziste de pe "Fairy Tales From The Dark" (2000), pierzandu-si optimismul pe intunecatul "Ziduri Mucegaite Cu Rosturi" (1999) pana la soundul ambiental si poate ciudat al albumului in lucru ce se va numi probabil "Best Worst Case Scenario".
Va fi un spectacol inedit, plin de sentimente, presarat cu multe surprize, nu doar auditive ci si imagistice, surprize cu adevarat unice, imposibil de repetat o a doua oara.
www.thelao.ro  
www.hteththemeth.com

Accesul la eveniment va fi permis incepand cu ora 18, acesta urmand sa inceapa la ora 19. Biletele se vor gasi la intrarea Centrului Cultural Reduta in seara evenimentului, pretul unui bilet fiind de 10 Lei.




MAI MULTE DESPRE Grimegod, Searing Blaze
Posted by Dragos P., at 22:38 |  April 13, 2010  | 0 Comentarii  | 4129 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Deep In The Underground: un eveniment special la Brasov

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri