stiri rock

DEEP PURPLE revine la Bucuresti in 2014

DEEP PURPLE revine la Bucuresti in 2014
Pionieri ai curentelor heavy metal si hard rock modern, membrii Deep Purple revin in Romania pentru un concert ce va avea loc pe 20 februarie 2014, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Una dintre cele mai apreciate trupe de rock progresiv, heavy metal si hard rock, alaturi de Led Zeppelin si Black Sabbath, Deep Purple ramane si astazi un nume reprezentativ pentru cultura genului fiind totodata una dintre cele mai iubite trupe britanice din istorie. Alcatuita in 1968 de catre Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans si Ian Paice, reuniti initial sub numele de Roundabout, trupa a trecut prin mai multe schimbari de nume si de componenta, reusind sa-si contureze adevarata identitate muzicala la inceputul anilor ’70 odata cu lansarea albumului Deep Purple In Rock. Au urmat Fireball si Machine Head, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima pozitie in clasamentul britanic. Highway Star, Space Truckin’, Lazy si Smoke on the Water sunt doar cateva dintre piesele care aveau sa devina reprezentative pentru cariera trupei.

Deep Purple a devenit un nume tot mai popular astfel ca numarul concertelor in afara regatului s-a multiplicat, trupa avand tot mai multe turnee programate in Statele Unite si Asia. De altfel, seria concertelor sustinute in Japonia in 1972 s-a incheiat cu lansarea unui dublu vinil intitulat Live in Japan, devenit unul dintre cele mai cunoscute si bine vandute inregistrari live din istoria muzicii rock. Dupa alte patru materiale, Who Do We Think We Are, Burn, Stormbringer si Come Taste the Band, lansat in octombrie 1975, trupa s-a destramat reunindu-se in formula Ian Gillan, Jan Lord, Ritchie Blackmore, Roger Glover si Ian Paice in aprilie 1984.  Reintoarcerea pe scena a fost marcata si de un nou turneu mondial de succes in Australia, America de Nord si Europa, concertul sustinut in Marea Britanie pe 22 iunie 1985 in fata a peste 80000 de fani ramanand in istorie sub numele: Return of the Knebworth Fayre.

Au urmat noi albume, turnee si schimbari de formula, Deep Purple devenind fara urma de indoiala una dintre cele apreciate trupe, un adevarat pionier al genururilor hard rock si heavy metal, a carui muzica a influentat stilul a numerosi alti artisti precum Metallica, Queen, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Pantera, Bon Jovi, Rush, Motörhead, si chiar Iron Maiden, Judas Priest sau Def Leppard. De altfel postul de radio britanic Planet Rock a clasat-o pe pozitia a cincea in clasamentul celor mai influente trupe din lume! Cu vanzari record de peste 100 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vandute doar in Statele Unite, Deep Purple isi continua povestea muzicala cu un nou material discografic lansat in primavara acestui an: Now What?!.

Biletele pot fi comandate prin intermediul My Ticket si au preturi cuprinse intre 95 si 265 lei.

 



MAI MULTE DESPRE Deep Purple
Posted by H., at 17:04 |  September 05, 2013  | 0 Comentarii  | 2029 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DEEP PURPLE revine la Bucuresti in 2014

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri