stiri rock

DELAIN si TRAIL OF TEARS vor concerta în 2012 la Sibiu

DELAIN si TRAIL OF TEARS vor concerta în 2012 la Sibiu
Primele confirmări pentru cea de-a șaptea ediție ARTmania Festival nu se lasă așteptate. Fanii Delain și Trail of Tears își vor vedea idolii la Sibiu în 2012.  Biletele și abonamentele vor fi disponibile la Convenția Internațională de Tatuaje de la World Trade Center în zilele 14-16 Octombrie 2011, dar și în rețelele convenționale de distribuție.

Concertul formației olandeze Delain în România a fost dorința membrilor activi ai comunității ARTmania prin nenumărate rânduri adresate organizatorilor. Povestea lor a început în 2002 când Martijn Westerholt, ex-clăpar în Within Temptation, alături de carismatica Charlotte Wessels, formau Delain și începeau să compună împreună cu alți muzicieni talentați urmând ca în 2005 să semneze cu RoadRunner Records și să înceapă înregistrările primului album. Lucidity are invitați importanți din zona metal: Marco Hietala (Nightwish, Tarot), Liv Kristine (Leave’ s Eyes) sau Sharon Den Adel (Within Temptation).

Cel de-al doilea album apare pe piață în 2009 și se bucură de un mare succes internațional amplificat prin nenumărate apariții live în Europa. Carismatica Charlotte a reușit să își câștige numeroși fani de toate vârstele, în ciuda faptului că are numai 24 de ani. Olandeza are o licență în artă și chiar un record mondial, alături de alți 1300 de oameni facând parte dintr-un concurs de mâncat prăjiturele atârnate pe ață, un joc tradițional olandez.

Delain vin pentru prima oară în Romania la ARTmania Festival Sibiu 2012, iar fanii se pot pregati pentru noi piese. Albumul cu numărul trei se află deja pe drum, iar în spatele producției îl găsim pe Jacob Hellner, binecunoscut pentru munca sa alături de Rammstein și Apocalyptica.

Norvegienii din Trail of Tears cântă din '94, dar nu au fost niciodată în România cu toate că au aici o mulțime de fani. Declarau într-un interviu pentru metalhead.ro în 2007 că vor foarte mult să concerteze la noi. Cu șase albume realizate până în prezent și unul nou aproape gata de lansare, artiștii din Trail of Tears sunt pregătiți pentru întâlnirea din Piața Mare a Sibiului anului 2012.

Trail of Tears are o istorie impresionantă. A început ca o formație de coveruri într-un oraș din sudul Norvegiei. Natt, numele inițial, cânta piese Pantera și Sepultura, iar Ronny a devenit vocalistul trupei la vârsta de șaiseprezece ani pentru că «îi plăceau vocile extreme». După apariția primului Demo, trupa semnează cu o casă de discuri și se redenumește Trail of Tears, un nume propus de un fost chitarist interesat de istoria indienilor nord americani: «aveam 16 ani, pentru cei mai mulți dintre noi însemna doar un nume bun».

Cel de-al doilea album, Profundemonium (2000) este urmat de noi schimbări în trupă, solista fiind înlocuită de Catherine Paulsen, vocea care va cânta în Trail of Tears până în 2003. În această perioadă este produs, lansat și promovat, albumul A New Dimension of Might. Următorii ani înseamnă lansarea albumului Free Fall into Fear pe care vor cânta numai voci masculine și plecarea în bloc a membrilor în 2006, chiar înainte de lansarea materialului cu numărul cinci, Existentia.

Ronny Thorsen anunță întoarcearea solistei Catherine Paulsen în 2007, iar în 2009 readuce Trail of Tears în atenția publicului Metal cu albumul Bloodstained Endurance. Dacă în 2010 concertele lor se desfășurau în mare parte în Olanda și Norvegia, dar vizitând și MetalCamp-ul din Slovenia și Brutal Assault-ul cehesc, Trail of Tears vor cuceri China și Taiwanul în Noiembrie și Decembrie 2011.

Trail of Tears au anunțat la sfârșitul lunii Septembrie 2011 că înregistrările pentru noul material s-au încheiat: “Avem un album extraordinar și de abia asteptăm să îl împărtășim cu toți fanii. Niciodată înregistrarea unui material nu a implicat atât de mult efort.” Fanii Trail of Tears vor asculta și piese noi la ARTmania 2012.

Abonamentele pot fi achiziționate din rețelele Eventim (Germanos, Cărturești etc.), Diverta sau online: shop.artmania.ro, eventim.ro și myticket.ro la prețul de 60 lei pentru 700 de abonamente, preț valabil până la sfârșitul anului. Următorul presale va fi 80 de lei urmând ca în săptămâna evenimentului, prețul unui abonament să nu depășească valoarea de 150 lei.

În 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 12 august şi va oferi iubitorilor de artă un program cultural bogat şi variat ce va include concerte, expoziţii, lansări de carte, workshop-uri şi alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Toate acestea se vor desfăşura în zonele ARTmania special dedicate manifestărilor culturale: Piaţa Mare, Piaţa Mică şi ARTmania Festival Sibiu Arena (Camping & Entertainment).

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu




MAI MULTE DESPRE Delain, Trail of Tears
Posted by Dragos P., at 14:05 |  October 13, 2011  | 0 Comentarii  | 3579 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DELAIN si TRAIL OF TEARS vor concerta în 2012 la Sibiu

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri