stiri rock

Demilich, Chevalier şi Vultures Vengeance la Old Grave Fest VII

Demilich, Chevalier şi Vultures Vengeance la Old Grave Fest VII
Iată că noi trupe au fost adăugate pe posterul evenimentului Old Grave Fest VII, care va avea loc pe 12 şi 13 octombrie în Fabrica din Bucureşti. Este vorba despre maeştrii death metal-ului, Demilich din Finlanda, devotaţii speed metal-ului, Chevalier tot din Finlanda şi heavy-metaliştii Vultures Vengeance din Italia.

Pentru cel de-al doilea cap de afiş, Romanian Thrash Metal Club prezintă o trupă care acum nu mulţi ani ar fi fost un vis imposibil pentru fanii death metal, în materie de live. O trupă care a împins graniţele genului spre locuri pe care nimeni nu le-a atins de-atunci, chiar dacă mulţi au încercat. Nu este vorba despre o ghicitoare aici, ci doar despre faptul că Demilich, maeştrii finlandezi ai death metal-ului tehnic, excentric şi disonant, vor concerta pentru prima dată în România, la Old Grave Fest. Trupa a fost formată în Kuopio, Finlanda, 1990, de vocalistul şi chitaristul Antti Boman, basistul Jussi Teräsvirta şi toboşarul Mikko Virnes. În următorii ani au apărut câteva demo-uri, printre care „Regurgitation of Blood” şi „The Four Instructive Tales... of Decomposition”, iar după acestea două, chitaristul de la Barathrum, Aki Hytönen a apărut în formulă. După „... Somewhere Inside the Bowels of Endlessness...” scos în 1992, a apărut primul album, lansat în februarie anul următor, „Nespithe”, care a devenit un clasic de necontestat al underground-ului. Iniţial, trupa s-a desfiinţat în 1993, dar a ieşit din nou la suprafaţă cu anumite ocazii, iar din 2014 continuă să fie activă.
 
© Turkka G. Rantanen

De la performanţa vocală inconfundabilă a lui Antti Boman, până la compoziţiile extrem de întortocheate şi la chestii foarte simple, cum ar fi titlurile pieselor – un exemplu greu de rostit şi preferat de fani fiind „The Sixteenth Six-tooth Son of Fourteen Four-regional Dimensions (Still Unnamed)” – Demilich nu face nimic normal. Ceea ce este şi mai bizar este abilitatea de a compune şi a interpreta piese dificile din punct de vedere tehnic, complexe şi stratificate, care rămân întunecoase şi de necuprins, aşa cum tot death metal-ul ar trebui să fie. De o lovitură de ciocan în faţă vă mai puteţi feri, dar nu şi de acest horror cosmic care urmează să se desfăşoare.
 
 
 
Bineînţeles, Finlanda are mai multe de oferit, nu doar death metal. Cu siguranţă, una dintre cele mai interesante trupe din Suomi apărute în ultimii ani este senzaţia speed metal-ului, Chevalier. Numele nu vine din franceză din raţiuni întâmplătoare, din moment ce heavy metal-ul francez al anilor ’80, alături de la alte grupuri cu importanţă la fel de mare, Brocas Helm, Judas Priest sau Omen, fac parte din stimulentul acestui tip de heavy metal galopant. Nici nuanţa medievală prezentă în subiectele versurilor nu este întâmplătoare, există un aer de mister şi vrăjitorie, de capă şi spadă în ansamblu, exprimat şi mai precis de vocea bântuitoare a Emmei.

A Call to Arms”, EP-ul de debut lansat anul trecut este un material condus de chitarist în întregime, cu riff-uri care se întrepătrund, solouri care se ivesc peste tot, iar momentele rare de respiro servesc doar la a ţine ascultătorul în alertă. Evitând cumva structurile tradiţionale de piese, deoarece cu greu poţi descoperi astfel de strofe sau refrene, muzica finlandezilor este o reală desfătare pentru împătimiţii de heavy şi speed metal. Proaspăt scos de la presă, cel de-al doilea EP, „Chapitre II”, lansat în februarie 2018, promite şi mai multă nebunie şi mai este, de asemenea, un split cu tovarăşii finlandezi de la Legionnaire, aşa că avem mai mult decât suficient pentru a ne pregăti de demenţa de la Old Grave Fest!
 
 
Din grandiosul oraş Roma, Vultures Vengeance aduce o gură de aer proaspăt pe scena metal europeană. Înarmaţi cu riff-uri memorabile şi o voce puternică ce aduce aminte de Hansi Kürsch din vremurile bune cu Blind Guardian, italienii creează un brand special de heavy metal tradiţional, cu atingeri epice. Demo-ul lor din 2015, „Rising”, a fost urmat în 2016 de EP-ul „Where the Time Dwelt In”, care a cauzat ceva vâlvă în underground, aşa cum s-a întâmplat şi cu prestaţiile lor live până acum. Mergeţi şi ascultaţi-i pe Bandcamp sau YouTube şi pregătiţi-vă pentru o execuţie premium heavy metal.
 
 
Mai jos găsiţi lista cu celelalte trupe confirmate pentru Old Grave Fest, ediţia de anul acesta, iar bilete puteţi achiziţiona din reţeaua iabilet.ro, la preţul de 140 de lei pe abonament.

Pagan Altar (Anglia)
Demilich (Finlanda)
Dawn of Winter (Germania)
Malokarpatan (Slovacia)
Nocturnal Witch (Germania)
Phrenelith (Danemarca)
Chevalier (Finlanda)
Eggs of Gomorrh (Elveţia)
Vultures Vengeance (Italia)
 
Sursa: Official Romanian Thrash Metal Club


MAI MULTE DESPRE Demilich
Posted by Gina S., at 17:49 |  March 14, 2018  | 0 Comentarii  | 5549 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Demilich, Chevalier şi Vultures Vengeance la Old Grave Fest VII

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri