stiri rock

DERDIAN canta impreuna cu soprana Lisy Stefanoni la Rockin Transilvania 2010

DERDIAN canta impreuna cu soprana Lisy Stefanoni la Rockin Transilvania 2010
Seara de 19 iunie se anunță a fi una de excepție pentru iubitorii genului power metal care vor fi
prezenți la Bran la ediția a treia a festivalului Rockin' Transilvania Open Air 2010. Înaintea recitalului pe care îl vor susține AXXIS, pe scena de la poalele celebrului Castel Bran vor urca italienii de la Derdian.

Considerați reprezentativi pe segmentul power-progresive metal din Italia, Derdian a luat ființă
în 1998 în Milano. Soundul Derdian este o combinație între orchestrații simfonice, melodice și riff-uri puternice, tipice pentru heavy metal, totul constituind fundamentul albumelor conceptuale intitulate New Era.

În 2004 trupa a semnat cu casa de discuri Steelheart/Adrenaline Records (Milano-Italia), la
scurt timp lansând pe piață albumul de debut, intitulat New Era (Part I). Acesta a constituit cu
adevărat începutul unei noi ere în istoria grupului. Albumul de debut a fost primit foarte bine în toată lumea, în special în Japonia, Coreea de Sud, Canada și SUA și este foarte solicitat în continuare în întreaga lume.

La finele anului 2006, după o intensă muncă proprie de promovare prin intermediul paginii de
MySpace (http://www.myspace.com/derdianmetal), trupa a fost contactată de casa de discuri americană Magna Carta (Portnoy, Billy Sheean, Jordan Rudess, Steve Morse) care le-a propus italienilor un contract. După semnarea acestuia, Derdian a scos pe piață în august 2007 (SUA) și septembrie 2007 (Europa) albumul New Era (Part II) – War of the Gods. Recent, mai exact la începutul lunii martie 2010, Derdian au lansat New Era (Part III) – The Apocalypse, album pe care Joe Caggianelli (voce), Marco Garau (keyboards), Enrico Pistolese (chitară), Dario Radaelli (chitară), Salvatore Giordano (tobe) și Marco Banfi (bass) îl vor prezenta în fața publicului la Rockin`Transilvania 2010. Mai mult decât atât, formația o va avea ca invitată la Castelul Bran pe soprana Lisy Stefanoni, solista vocală a grupului de gothic metal Evenoire.
Biletele la Rockin' Transilvania Open Air 2010 vor putea fi cumpărate la intrare, în limita
locurilor disponibile. Un abonament valabil pentru ediția din acest an a festivalului va costa 30 RON.

Pe scena festivalului internațional ROCKIN' TRANSILVANIA OPEN AIR 2010 vor mai
concerta: Axxis (Germania), Contradiction (Germania), Firefly (Olanda), Handful Of Rain (Spania), In Slumber (Austria) și Shadowside (Brazilia). Programul ediției din acest an mai cuprinde multe alte atracții, printre care se numără și finala WOA Metal Battle România, la care vor participa formațiile Altar, Bucium, Dirty Shirt, Guerrillas, Nexus si Pillfed.

Rockin' Transilvania Open Air 2010 este un eveniment organizat de Asociația Rockin' Transilvania și DWK – Clubul Economic German din Brașov, cu sprijinul următorilor parteneri: Castelul Bran, Consiliul Județean Brașov, Primăria Bran, Consulatul General al Germaniei la Sibiu, Ambasada Italiei la București, Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București și Forumul Cultural Austriac din București.

Sursa: Rockin' Transilvania


MAI MULTE DESPRE Altar, Axxis, Bucium, Derdian, Dirty Shirt, Guerrillas, Nexus, Shadowside
Posted by H., at 19:06 |  June 07, 2010  | 0 Comentarii  | 4738 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DERDIAN canta impreuna cu soprana Lisy Stefanoni la Rockin Transilvania 2010

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri