stiri rock

DIRTY SHIRT #ImpreunaRezistam

DIRTY SHIRT #ImpreunaRezistam
E incredibil de greu de scris acest comunicat, orice cuvinte par inutile față de tragedia de la Colectiv. Trecem prin momente teribile și toată compasiunea noastră se îndreaptă către victime, către familiile lor și către toată mișcarea rock din România (în primul rând cea din București). Încă stăm cu sufletul la gură și așteptăm vești bune de la mulți oameni. E imposibil să nu ne gândim la faptul că săptamâna viitoare urma să cântăm la clubul Colectiv. E imposibil să nu realizăm că de atâtea ori am cântat în conditii de risc, fără să conștientizăm pericolul în care ne găseam. Credem că este nevoie de o schimbare din partea tuturor celor implicați: cluburi, trupe, organizatori și public. Însă problemele sunt mult mai profunde, și o reformă a legislației privind activitățile culturale devine absolut necesară. Avem experiența altor țări, știm că se poate și altfel, dar nu atât timp cât Statul continuă să ignore cultura alternativă și nu îi oferă un sprijin similar altor domenii. Nu e normal ca atâtea fonduri publice locale să fie consumate de sărbătorile orășenești în vreme ce mulți alți artiști (indiferent de domeniu) sunt obligați să se exprime în condiții mizere.

Însă un lucru e cert: Dirty Shirt nu va mai accepta să cânte la un eveniment fără să fie respectate cu strictețe condițiile de securitate: fumatul interzis în timpul concertelor, capacitatea maximă revizuită în funcție de condițiile reale de risc, precum și asigurări că s-au făcut eforturile necesare pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță (extinctoare, uși accesibile, îndepărtarea oricărui material inflamabil, etc.). Toți am fost neglijenți până acum, dar aceste lucruri elementare se pot face ușor, fără mari eforturi. Ne bucură să vedem că trupe, cluburi și promoteri merg toți în aceeași direcție.

Durerea e încă mult prea mare și avem nevoie de puțin timp înainte de a urca din nou pe scenă. Astfel, anulăm toate concertele Dirty Shirt din luna noiembrie, cu excepția concertului #ImpreunaRezistam din Cluj Napoca. În acea dată, toată țara va cânta și plânge la unison pentru prietenii din Colectiv. Sâmbătă 14 noiembrie trebuia să încheiem turneul aniversar la Cluj, acum vom cânta la un concert caritabil în Parcarea Cluj Arena, alături de trupele prietene For The Wicked, Diamonds Are Forever, Front, Marchosias, Scars of a Story și Costi Cămărășan Band. Toate beneficiile evenimentului vor fi donate victimelor de la Colectiv. Toate trupele participă benevol. Mulțumim în primul rând The Shelter pentru organizare, și Cluj Arena și Open Sky Productions pentru susținere.

Info eveniment:
http://dirty-shirt.us8.list-manage.com/track/click?u=ea158900154e27f267b31d0f6&id=10a9633609&e=4b7cd1937e

Info concerte #ImpreunaRezistam:

De asemenea, chiar dacă nu e vorba de sume substanțiale, am decis ca toate veniturile din vânzările digitale din acest an să fie redirecționate către fundația Estuar.

Sursa: Dirty ShirtMAI MULTE DESPRE Dirty Shirt
Posted by H., at 17:39 |  November 04, 2015  | 0 Comentarii  | 1215 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DIRTY SHIRT #ImpreunaRezistam

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri