stiri rock

Distracţie cu grupul finlandez KORPIKLAANI la Rockin' Transilvania 2009!

Distracţie cu grupul finlandez KORPIKLAANI la Rockin' Transilvania 2009!

Apreciatul grup finlandez de folk metal KORPIKLAANI va cânta sâmbătă, 13 iunie 2009, la Sibiu, în cadrul festivalului Rockin' Transilvania 2009!

Grupul Korpiklaani a debutat în 1993 sub numele de Shaman, actuala titulatură fiind folosită doar din anul 2002. Korpiklaani abordează un gen de metal cu puternice accente tradiţionale, motiv pentru care instrumentele folosite sunt o mixtură de chitare electrice, percuţie, vioară, instrumente de suflat, jouhikko (un instrument finlandez traditional, vechi, asemanător lirei), djembé (tobă traditională din Africa) şi bineînţeles instrumentul tradiţional finlandez – acordeonul. Muzica celor de la Korpiklaani este numită de fani “beer metal”, datorită energiei pozitive pe care aceasta o transmite ascultătorilor, dar şi a faptului că multe din cântecele trupei se referă la această băutură favorită a trupei, care este berea. Primele albume semnate de către Korpiklaani au avut numai versuri în limba engleză. Acum, textele celor mai multe piese sunt în limba finlandeză, scrise în stil Kalevala (poem epic finlandez) şi vorbesc despre natură, istorie, petreceri şi bere. Hittavainen (vioară), Jarkko (bass), Jonne (voce/chitară solo), Matson (tobe), Cane (chitară), şi mezinul trupei - Juho (acordeon), într-un singur cuvânt Korpiklaani, cântă pentru le place într-adevăr, compun pentru “că nu se pot abţine să nu o facă” şi intră în studio pentru că “ar fi păcat să nu se facă nimic cu acest torent nesfârşit de cântece”. Au scos pe piaţă două albume în perioada în care trupa se numea Shaman, urmate de cinci noi albume sub numele de Korpiklaani. Ultimul album de studiou “Korven Kuningas” (King of the woods) a apărut în anul 2008 la binecunoscuta casă de discuri Nuclear Blast. În vara acestui an va fi lansat noul album al grupului, intitulat Karkelo. La început, Korpiklaani a fost doar o altă trupă necunoscută din Finlanda, acum este o trupă foarte apreciată şi peste graniţele Finlandei, pentru muzica sa unică, care îndeamnă la petrecere şi voie bună.

Biletele de intrare la Rockin' Transilvania 2009 sunt disponibile până inclusiv duminică, 10 mai, prin reţeaua Eventim, atât online, pe www.eventim.ro , cât şi în magazinele Germanos din întreaga ţară, în ofertă specială, la preţ redus de 90 RON pentru biletele valabile numai pentru o zi (13 iunie sau 14 iunie) şi 130 RON pentru abonamente valabile pentru două zile (13 iunie şi 14 iunie).

Alături de Korpiklaani, sunt confirmate la Rockin' Transilvania 2009 şi grupurile STRATOVARIUS (Finlanda), IN EXTREMO (Germania), BONFIRE (Germania), DESTRUCTION (Germania), JON OLIVA'S PAIN (SUA) şi SUPERBUTT (Ungaria).

Rockin' Transilvania este un eveniment cultural organizat de Asociaţia Rockin' Transilvania. Rockin' Transilvania este o acţiune co-finanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.



MAI MULTE DESPRE Korpiklaani
Posted by Rockin' Transilvania, at 00:00 |  May 08, 2009  | 0 Comentarii  | 4067 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Distracţie cu grupul finlandez KORPIKLAANI la Rockin' Transilvania 2009!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri