stiri rock

Doua zile de rock incendiar la Artmania Festival

Doua zile de rock incendiar la Artmania Festival

Cea de-a treia editie a ARTMANIA Festival s-a incheiat sambata, putin dupa ora 23.00, dupa doua zile in care pe scena din Pavilionul 2007 au evoluat 11 trupe, sase de peste hotare si cinci autohtone. Inainte de orice, organizatorii doresc sa multumeasca tuturor celor care au venit la festival si au sustinut ARTMANIA si care s-au dovedit a fi un public minunat.

“Doresc sa cred ca ARTMANIA Festival a fost un succes si la cea de-a treia editie. Publicul a fost extraordinar, foarte civilizat si entuziast. Toate trupele straine s-au declarat incantate de reactia spectatorilor, in special Gamma Ray”, a declarat Codruta Vulcu, director executiv ARTMANIA.

ARTMANIA Festival 2008 a insemnat peste 3000 de participanti pe seara, aproximativ 17 ore de muzica, sunet cu o putere de aproape 70.000 watti, peste 80 de proiectoare conventionale de lumina si 16 proiectoare inteligente cu cap mobil (moving heads) si o scena de aproximativ 15 metri latime si 12 metri adancime.

In locatia festivalului au existat 10 puncte de vanzare de bere si sucuri, 40 de toalete, terase si mai multe puncte de vanzare de merchandise.

 

ARTMANIA Festival – Ziua 1

In ciuda faptului ca spectacolele au inceput cu o intarziere de aproximativ o ora si jumatate, provocata de probleme la reteaua electrica, aceasta a fost recuperata pe parcurs, multumita echipei tehnice. Organizatorii isi cer scuze pentru aceasta intarziere si pentru neplacerile cauzate.

Incepand cu ora 17.00, pe scena s-au succedat trupele romanesti Frozen Dusk, Sincarnate si Bucium, care au incalzit atmosfera si s-au descurcat exceptional.

Membrii Agua de Annique au aparut in uniforme de pilot si au avut un recital de aproximativ o ora, timp in care Anneke van Giersbergen a comunicat in permanenta cu publicul, asa cum ne-a obisnuit inca de la editia din 2007, cand a urcat pe scena ARTMANIA alaturi de The Gathering. Pe tot parcursul recitalului, baietelul ei de numai patru ani a urmarit concertul din spatele scenei!

Suedezii de la Tiamat au inceput concertul la ora 20.00, cu o piesa de pe noul album Amanethes, lansat in luna mai a acestui an. Recitalul lor a durat aproximativ 90 de minute, iar Johan Edlund nu a parasit scena pana nu a cantat pentru fani probabil cea mai apreciata piesa a trupei, Gaia.

Membrii Lacrimosa au urcat pe scena cu zece minute inainte de ora 22.00, acompaniati de pian si vioara, iar aparitia solistului Tillo Wolf a fost marcata de o explozie de lumini si sunet. Trecand prin intreg repertoriul, cei de la Lacrimosa au oferit un spectacol energic si emotionant in acelasi timp, pentru cele peste 3000 de persoane din public.

Rechemati pe scena insistent de catre spectatori, Lacrimosa a incheiat prima seara a festivalului cu faimoasa piesa Copycat, spre deliciul audientei.

 

ARTMANIA Festival – Ziua 2

Cea de-a doua zi a festivalului a debutat la ora 16.45, cu recitalul trupei Avatar. Din pacate, concertul Nexus a fost anulat, deoarece solistul trupei nu a ajuns la timp la Sibiu, din cauza problemelor din trafic. Urmatoarea trupa, Negura Bunget, cea mai cunoscuta trupa romaneasca de black metal, a avut un concert foarte reusit, asa cum ne-au obisnuit deja, care a durat 40 de minute.

Leaves' Eyes a deschis seria trupelor straine la 18.40, publicul explodand la propriu cand frumoasa solista Liv Kristine le-a reamintit ca sotul ei, Alex Krull de la Atrocity are origini sibiene: atat bunicul cat si mama sa s-au nascut la Sibiu! Sustinuta de energicul Alex Krull, Liv Kristine a oferit fanilor un concert pe care acestia cu siguranta nu il vor uita in curand. A urmat Atrocity, la ora 20.00, trupa care a electrizat spectatorii la propriu. Majoritatea persoanelor aflate in sala au cantat alaturi de solistul Alex Krull, care a parut de neobosit!

Headlinerii serii, Gamma Ray au urcat pe scena la cateva minute dupa ora 21.30, dupa ce publicul le-a scandat numele minute in sir. Nemtii, aflati pentru prima oara in Romania, au demonstrat din plin ca sunt niste profesionisti, spre bucuria spectatorilor. Cei peste 3.000 de oameni din sala au strigat la unison „Heavy Metal Universe!”, dupa ce solistul Kai Hansen le-a facut un „instructaj” amanuntit! Impresionati de primirea de care au beneficiat, cei de la Gamma Ray au cerut organizarea unei sesiuni de autografe dupa concert, dorind sa isi intalneasca fanii.

Din nou, va multumim tuturor ca ati participat la festival, speram ca v-a placut si va promitem ca ne vom revedea in 2009, la cea de-a patra editie!

Echipa ARTMANIA



MAI MULTE DESPRE Agua de Annique , Atrocity, Gamma Ray, Lacrimosa, Leaves' Eyes, Negura Bunget, Tiamat
Posted by Ella, at 00:00 |  July 20, 2008  | 21 Comentarii  | 4774 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Doua zile de rock incendiar la Artmania Festival

  • wtf... ce review steril... cum poti sa zici ca atrocity au electrizat publicu... si leave's eyes si atrocity au fost praf... se agitau numai pustoaiecele de 12 ani in fata... Gamma Ray au fost zei...

    1. Posted by logical | 20 Iulie 2008 15:33
  • CEL MAI DE KKT COMUNIKAT - DEBORDEAZA DE OPTIMISM DE KKT

    2. Posted by MARFA PERISABILA | 20 Iulie 2008 17:47
  • Deci - ca la noi la nimeni!Public maxim 1000 pe seara, restul interesati de berea si fufele pseudogothice de afara.
    Nu spune nimeni ca Tiamat au vrut sa mai cante dar nu au fost lasati!Doar determinarea lui Johann (care a si plecat nervos) ne-au facut sa mai ascultam Gaia...
    Concluzie: avem un public de kkt, nu stiu de ce drak mai vin trupe de afara la noi.
    muzica:Agua fascinanta, Lacrimosa exuberanti, Tiamat orgasmatici,Avatar neasteptat de beton, Negura si-au reconfirmat pozitia de cult-band, Leave`s Eyes slabuti(noroc ca Liv salveaza totul), Atrocity profi si dementiali(chiar alex si eu am innebunit literalmente pe The great Commandment), Gamma Ray intr-adevar o legenda - au sunat ceas,ata,super tare.
    Pentru Noi headlinerii au fost Tiamat.....
    again, publicul e la nivelul rockerilor din Ghana sau Bangladesh....
    Metal is forever!

    3. Posted by alex&ciprian | 20 Iulie 2008 18:20
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri