stiri rock

E.M.I.L. lanseaza album

E.M.I.L. lanseaza album

După ce a ocupat primele locuri în topurile din România, alături de artişti internaţionali, cu piese de pe albumele precedente, E.M.I.L. lansează la începutul lui iulie cel de-al treilea disc, “Ştiu, ţi se pare absurd...”. Una dintre cele mai cunoscute trupe româneşti ce combină stilurile ska-punk, reggae, dub, dancehall sau skate-punk, recunoscută şi apreciată şi pentru că şi-a câştigat fanii în peste două sute de concerte, şi mai puţin prin promovare, E.M.I.L. va distribui pentru început albumul împreună cu revista “Sunete”, în ediţiile din lunile iulie-august, şi va fi prezent pe piaţă în acestă formulă începând din 10 iulie. Băieţii vor susţine concertul de lansare al noului album în Vama Veche, în data de 25 iulie.

”Ştiu, ţi se pare absurd...” reprezintă un manifest”, spun băieţii. “Alternativa noastră la curentul muzical comercial din showbiz-ul românesc. Atitudinea noastră firească şi autentică împotriva unei adevărate mecanizări a societăţii. Mai mult decât atât, “Ştiu, ţi se pare absurd...” este o dovadă de devotament faţă de o scenă şi faţă de un curent muzical care ne-a schimbat viaţa.”

Noul album vine la aproape patru ani de la lansarea pe piaţă a discului precedent, “Rom, Fum şi Vanilie” şi conţine 11 melodii originale, compuse în perioada 2007-2009.

 “Ştiu, ţi se pare absurd...” este un disc independent, produs în cel mai curat stil DIY (do it yourself), alături de toţi prietenii formaţiei.

În 2006, Sorin (voce), Stoi (chitară), Gabi (chitară), Barbu (bas) şi Piti (tobe) au lansat pe piaţă  hit-ul “Doi”, care a fost printre cele mai apreciate piese în rândul tinerilor şi a ajuns, de pildă, pe locul I în Top 100, la City FM, în aprilie. 

E.M.I.L. au devenit din ce în ce mai cunoscuţi prin cele peste 200 de concerte în cluburi, împărţind scena cu trupe punk şi ska internaţionale – NOFX, No Use For A Name, Bloodhound Gang etc. din SUA, Stereophonics, Toy Dolls (Marea Britanie), The Special Guests (Germania). În 2008, băieţii au reprezentat România la festivalul internațional Fete de la Musique din Berlin. “Extratereştrii Merg Iarna La Ski”, numele de la care derivă acronimul E.M.I.L., au susţinut până în prezent concerte în cadrul tuturor festivalurilor importante de rock din România: Stufstock, BestFest, CokeLive, Student Fest TM, Noisefun, Rock la Mureş, Punkaid, Motorock, Top T.

“Ştiu, ţi se pare absurd...” este un album simplu, despre noi, despre faptul că am înţeles şi am învăţat să ne asumăm identitatea”, spune Barbu (bas, E.M.I.L.), “iar astăzi ne simţim bine să fim printre cei care încă laudă albumele Metallica din anii ’80 şi care încă râd de mustaţa lăsată de o halbă de bere rece deasupra buzei celui mai bun prieten.”



MAI MULTE DESPRE E.M.I.L.
Posted by at 00:00 |  June 24, 2009  | 2 Comentarii  | 2069 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: E.M.I.L. lanseaza album

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri