stiri rock

Ester Segarra prezintă „Ars Umbra” – o colecţie de fotografii cu muzicieni din grupuri metal, în Bucureşti

Ester Segarra prezintă „Ars Umbra” – o colecţie de fotografii cu muzicieni din grupuri metal, în Bucureşti
 Fotografii care şi-au dedicat viaţa umblând încolo şi încoace după artişti cu scopul de a le documenta arta şi stilul de viaţă, au avut întotdeauna o mulţime de poveşti fascinante de spus. Dacă ne referim la cei care au fotografiat muzicieni preocupaţi de rock-n-roll sau heavy metal, ştim sigur că putem afla de la ei despre tot felul de fapte care inspiră pe aproape oricine să scrie un scenariu de film. Mick Rock, Pennie Smith sau Ross Halfin sunt unii dintre cei mai renumiţi fotografi asociaţi cu sfera rock-n-roll, iar din heavy metal-ul zilelor noastre îi putem menţiona pe Jacob Ehrbahn, ori pe Jonas Bendiksen. Printre aceştia se află cu siguranţă şi Ester Segarra, artistă fotograf născută în Barcelona, care semnează portrete de muzicieni din grupuri precum Venom, Ghost, Watain, Mayhem, Cathedral, Darkthrone, Paradise Lost, At the Gates, Carcass, Triptykon, Behemoth, parte dintr-o listă impresionantă de colaborări. 

În vara anului curent, Ester Segarra a publicat „Ars Umbra”, o colecţie ce cuprinde peste 150 de fotografii cu muzicieni din grupuri metal, care au contribuit nu numai cu imaginea, ci şi cu textele care oferă o nouă perspectivă celor ce privesc capturile din acest album. Segarra lasă astfel subiectul să se manifeste prin propria voce şi se preocupă doar de latură vizuală, adâncindu-se în identitatea artiştilor fără a influenţa privitorul prin metode narative. 
 
Pe 15 octombrie, de la ora 19:00, Segarra îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi de fotografie şi heavy metal la J’ai Bistrot, în Bucureşti, unde va răspunde oricăror curiozităţi legate de tehnică, abordare, principiu, muzică metal şi alte aspecte conexe. Cu acest prilej, va fi prezentată în premieră în România cartea „Ars Umbra – The Art of Ester Segarra”, care este acompaniată de un soundtrack pe vinil, compus de Uno Bruniusson, fost toboşar în In Solitude, astăzi activ în Death Alley şi Procession.

 


MAI MULTE DESPRE In Solitude
Posted by Gina S., at 12:56 |  October 11, 2018  | 0 Comentarii  | 4797 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Ester Segarra prezintă „Ars Umbra” – o colecţie de fotografii cu muzicieni din grupuri metal, în Bucureşti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri