stiri rock

Fates Warning la Bucuresti: mesajul lui Andy (TAINE)

Fates Warning la Bucuresti: mesajul lui Andy (TAINE)
Formatia americana de progressive metal FATES WARNING va ajunge pentru prima data in Romania in cadrul turneului european din luna martie 2012. Concertul, organizat de Promusic Events si revista Maximum Rock (producator Nelu Brindusan), va avea loc in data de 21 martie 2012 in Jukebox Club din Bucuresti.

Andy (foto), o figura importanta in peisajul rock/metal autohton (chitara si voce in formatia bucuresteana Taine, producator muzical in studioul Taine Multimedia, etc), a transmis urmatorul mesaj:

Pentru mine Fates Warning reprezinta unul din cele mai nedrepte destine, atunci cand vorbim de “cariera artistica”.

Nu fac istoria
Fates Warning, dar parerea mea e ca daca vorbim despre metalul progresiv, trupa asta a fost printre primele din lume care au incercat abordarea asta de gen muzical. Dream Theater erau “mici copii” pe cand apareau pe piata albume ca The Spectre Whitin (1985) sau Awaken the Guardian (1986). Dupa multi ani si schimabari ineviatbile de componenta, dupa 13 albume editate la diverse case de discuri, trupa asta a ramas pentru mine fantastica si la fel de originala asa cum am descoperit-o atunci cand am ascultat primul album Parallels (1991) undeva prin anul 2000.

Fates Warning e genul de trupa care sau ii iubesti la maxim sau nu poti sa asculti nici macar o piesa. Scuzati-mi aroganta, dar ca sa intri in “schema” FW , trebuie sa ai un background muzical puternic, nu oricine poate sa inteleaga feelingul incredibil al acestui mare grup. Probabil asta este si motivul pentru care au ramas atat de “underratted” … Albumele mele favorite raman Disonnected (2000) si FX (2004). Imi plac, pentru ca acolo este si ceva muzica electronica, un experiment foarte reusit din punctul meu de vedere.

Cand am auzit ca Fates Warning canta in Romania nu mi-a venit sa cred. Ei si cu
Porcupine Tree sunt trupele pe care speram ca o sa reusesc sa le vad doar plecand departe in lume dupa ei. Insa miracol!!!! Fates Warning canta pe 21 martie in Bucuresti !!!
In concluzie, acesta e un concert pe care, sincer, nu trebuie sa il rateze cineva. Va invit sa ascultati “Something From Nothing” si “Simple Human “ , doar doua piese care spun atat de mult despre Fates Warning. Eu ai iubesc maxim !!!
See you there !

In deschiderea concertului din 21 martie de la Bucuresti vor canta clujenii de la Voices of Silence.

Biletele se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online AICI. ) la urmatoarele preturi:
58 lei pentru primele 100 bucati (Primele 50 de bilete participa la o extragere pentru 15 pass-uri meet and greet cu formatia Fates Warning. Cei interesati trebuie sa trimita un email la promo@promusicprod.ro  (subiect: meet & greet Fates Warning) cu numele complet din buletin si codul de bare al biletului.
68 lei pentru urmatoarele bilete, pana la data de 20 martie 2012
75 lei pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 21 martie 2012. Acestea se achizitioneaza DOAR la intrarea in locatia evenimentului, in limita biletelor disponibile.


MAI MULTE DESPRE Fates Warning, Voices of Silence
Posted by Dragos P., at 11:53 |  February 07, 2012  | 1 Comentarii  | 3277 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Fates Warning la Bucuresti: mesajul lui Andy (TAINE)

  • Si mie tot Disonnected si FWX imi plac cel mai mult, dar cu toate acestea, nu am cum sa trec cu vederea peste Parallels sau Inside Out. Oricum, fiecare album in parte este unul foarte bun, incepand de la Night On Broken pana la... albumul scos anul trecut de Arch/Matheos, adica Sympathetic Resonance.

    1. Posted by Fantotzii | 07 Februarie 2012 13:01
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri