stiri rock

Finlandezii de la Swallow the Sun vor cânta la Metal Gates Festival, în Bucureşti

Finlandezii de la Swallow the Sun vor cânta la Metal Gates Festival, în Bucureşti
Swallow the Sun este cel de-al treilea cap de afiş anunţat pentru Metal Gates Festival. Formaţia va fi la a doua apariţie în România, după concertul din urmă cu şapte ani de la Artmania Festival, în Sibiu. Câteva abonamente la preţ de presale, adică 120 de lei sunt încă disponibile, după care următoarea categorie de preţ va fi valabilă, mai precis, biletele vor costa 150 de lei. Acestea se pot achiziţiona de pe platforma iabilet.ro.

Trupa Swallow the Sun a fost înfiinţată la începutul mileniului de Juha Raivio, căruia i s-a alăturat la foarte scurt timp Pasi Pasanen (amândoi au cântat în Plutonium Orange). Aceştia au repetat câteva piese, una dintre ele fiind „Through Her Silvery Body”, care a ajuns pe primul lor demo, „Out of This Gloomy Light”. În 2001, Markus Jämsen apare în trupă ca al doilea chitarist, iar Mikko Kotamäki de la Funeris Nocturnum ca vocalist. Urmează Aleksi Munter la clape şi Matti Honkonen la bas, care au venit tot de la Funeris Nocturnum.

După înregistrarea demo-ului, formaţia semnează un contract cu Firebox Records, iar în 2003 lansează albumul de debut, „The Morning Never Came”. În februarie 2005, Swallow the Sun scoate cel de-al doilea album, „Ghosts of Loss”. Single-ul „Forgive Her…” s-a clasat pe locul patru in Finnish Top 20 în săptămâna lansării şi a rămas în top timp de şase săptămâni. În 2006, Swallow the Sun trece la Spinefarm Records şi porneşte într-un scurt turneu european. În următorul an lansează cel de-al treilea album, „Hope”, care include ca bonus un cover al piesei „Alavilla mailla” semnată de trupa finlandeză de heavy metal, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, piesă pe care au tradus-o ca „These Low Lands”, iar la voce a fost invitat Tomi Joutsen, frontman-ul colegilor de la Amorphis. De asemenea, Jonas Renkse de la Katatonia este invitat pe piesa „The Justice of Suffering”. 

În septembrie 2008 apare EP-ul „Plague of Butterflies”, iar câteva luni mai târziu trupa susţine o serie de concerte în deschiderea celor de la Apocalyptica în Marea Britanie. Un an mai târziu, toboşarul Kai Hahto se alatură trupei în locul lui Pasi Pasanen. Următorul album, „New Moon” a fost produs de Jens Bogren şi lansat pe 9 noiembrie 2009. Pe 3 decembrie 2014, Swallow the Sun a anunţat faptul că toboşarul Kai nu va mai înregistra tobele pentru următorul album, fiindcă a plecat să îl înlocuiască pe bateristul trupei Nightwish pentru albumul si turneul din 2015. Juuso Raatikainen l-a înlocuit pe acesta ca toboşar cu normă întreagă. Pe 13 noiembrie 2015, Swallow the Sun lansează ultimul album de până acum, „Songs from the North I, II, & III”.

Aceasta a fost o istorie pe scrut a trupei finlandeze, Swallow the Sun care va apărea pe scena festivalului Metal Gates Festival, în clubul Quantic din capitală. Festivalul va avea loc în perioada 16-18 noiembrie, iar alte nume invitate aici sunt următoarele: Primordial, Saturnus, The Foreshadowing, (EchO) şi Rîul Doamnei
 

Sursa: Final Step Productions


MAI MULTE DESPRE EchO, Primordial, Saturnus, Swallow The Sun, The Foreshadowing
Posted by Gina S., at 13:49 |  April 27, 2017  | 0 Comentarii  | 2813 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Finlandezii de la Swallow the Sun vor cânta la Metal Gates Festival, în Bucureşti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri