stiri rock

FINNTROLL, TYR si SKALMOLD concerteaza in Bucuresti

FINNTROLL, TYR si SKALMOLD concerteaza in Bucuresti
Duminica, pe 15 septembrie esti chemat pe campul de batalie in Club Silver Church din Capitala unde pe scena isi vor face aparitia trei nume etalon ale scenei folk/pagan metal internationale: FINNTROLL, Tyr si Skalmold.

Intitulat sugestiv, The Trolls Are Coming, turneul surprinde aparitia noului album Finntroll, intitulat Blodsvept. O alta premiera pentru Romania este prezenta formatiei Tyr din Insulele Feroe, de departe una din cele mai exotice aparitii pe teritoriul roman. Alaturi de cele doua formatii ii vom avea invitati pe islandezii din Skalmold.

FINNTROLL - Nume etalon al scenei europene, Finntroll au cucerit scena metal odata cu lansarea hitului Trollhammaren (2004) iar pe parcursul carierei de aproape 20 de ani, grupul finlandez a impus standarde reale pentru scena pagan metal, oferind publicului un mix perfect intre sonoritatile viking, black metal si folk. Formatia vine la Bucuresti pentru a-si promova cel mai nou album intitulat Blodsvept, disponibil incepand cu data de 25 mai via Century Media Records.

"Combinand sunetul clasic cu influente non-traditionale - in perspectiva muzicii metal - am reusit sa compunem 11 piese cu un sound pe care l-am dorit de foarte mult timp. A fost una din cele mai dificile sarcini. Cum poti pastra un sound proaspat si totusi familiar dupa 6 albume si 15 ani?"
 
"La un moment dat ne-am temut ca aceste piese nu sunt suficient de melodice. Apoi am inceput sa credem ca sunt prea melodice. Ce se intampla daca fanii nu vor fi de acord? Ce se intampla daca vor fi dezamagiti? Asa ca ne-am pus pe treaba si ne-am intrecut potentialul. Este 100% Finntroll." declara trupa.


TYR - Probabil cea mai exotica aparitie a scenei folk/viking, TYR a luat nastere in 1998, pe vremea cand membrii trupei aveau doar 17 ani. Muzica formatiei este puternic inspirata de mitologia nordica, muzica traditionala a Insulelor Feroe precum si muzica heavy metal.

'Misiunea formatiei TYR este de a darama zidurile construite intre orice gen de metal aparut in toti acesti ani. Power, doom, black, progressive, gothic, viking, folk, ethnic sau epic metal. Astfel de ziduri nu fac decat sa distruga idei.' declara trupa. O trupa deloc straina pentru publicul roman, Tyr a concertat in cadrul celebrelor turnee Paganfest si Black Sails Over Europe, concertand alaturi de Ensiferum, Eluveitie, Turisas, Korpiklaani, Amon Amarth sau Alestorm.

Formatia isi va promova noul album programat pentru lansare in aceasta toamna.

SKALMOLD - Invitati speciali sunt islandezii din Skalmold, formatie lansata oficial in 2009 si puternic promovata pe continentul european. Unul din numele importante ale noului val de formatii viking/folk, formatia numara influente din partea unor nume precum Metallica, Iron Maiden, Anthrax, Slayer sau Ensiferum, precum si compozitii clasice islandeze. Versurile trupei sunt exclusiv in limba natala si au ca inspiratie mitologia nordica dar si povesti din folclorul islandez.

Biletele sunt disponibile exclusiv pe http://www.metalhead.ro/bilete/ si pe http://www.iabilet.ro la urmatoarele preturi:

65 lei - pana pe 15 iulie
75 lei - pana pe 15 august
90 lei - dupa 15 august si in ziua concertului

Platesti cu cardul, primesti pe mail biletul, indiferent ca ai luat un bilet sau 20, vii cu el printat  la intrare si te bucuri de concert ! E-mailul care contine biletele este valabil oricand asa ca poti cumpara acum si poti printa chiar in ziua concertului. Pentru orice intrebari va rugam sa ne contactati la contact[at]iabilet.ro.

Bilete fizice pentru acest eveniment veti putea gasi inclusiv la Bucharest Metal Nights, eveniment ce are loc pe 9 iulie la Club Fabrica din Bucuresti si ii are ca headlineri pe Veil of Maya.

Un eveniment organizat si prezentat de METALHEAD.RO, Mighty Owl Productions si Sprint Media Group.

Sursa: Mighty Owl Productions


MAI MULTE DESPRE Finntroll, Týr
Posted by H., at 12:02 |  May 13, 2013  | 0 Comentarii  | 3006 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: FINNTROLL, TYR si SKALMOLD concerteaza in Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri