stiri rock

Florin Rugaciune (SANCTUAR): 'Trupa Sanctuar isi va vinde scump pielea in finala de la Sibiu'

Florin Rugaciune (SANCTUAR): 'Trupa Sanctuar isi va vinde scump pielea in finala de la Sibiu'

Sanctuar, trupa care reprezintă Banatul în finala naționala Wacken Metal Battle Romania 2013, se află pentru prima dată în fața publicului sibian. Alături de God, L.O.S.T. și Whispering Woods, timișorenii de la Sanctuar vor încerca să impresioneze juriul și publicul din Sibiu în încercarea de a câștiga finala și de a reprezenta România la cel mai mare festival de rock din lume: Wacken Open Air.

Participarea în finala națională Wacken Metal Battle România 2013, reprezintă pentru trupa Sanctuar, roadele mult așteptate după sutele de ore de repetiții. Ne simțim onorați și mândri să participăm la acest eveniment și asigurăm pe toată lumea că Sanctuar își va vinde scump pielea în această finală dar, bineînțeles, într-o manieră fair-play. Indiferent de rezultatul final, trupa Sanctuar promite un show ce ne va permite să coborăm cu fruntea sus de pe scena Sibiului” a declarat Claudiu Rugăciune, voce și chitară în formația Sanctuar.

Trupa Sanctuar a luat fiinţă în primele luni ale anului 2004, în Timişoara. Cu toate că ideea formării unei trupe era existentă de ceva vreme, în luna februarie a acelui an s-a stabilit componenţa şi genul muzical pe care trupa îl va aborda, şi anume heavy metal-ul aniilor ’80, influenţat de trupe ca Iron Maiden, Manowar, Helloween, Judas Priest etc.După o perioada de repetiţii şi crearea unor piese proprii, Claudiu Rugăciune (voce/chitară), Florin Cărămidaru (chitară), Florin Rugăciune (bass) şi Andrei Niezgoda (tobe), debutează oficial pe scena rock-ului românesc la Festivalul Periam Port. Tot în aceea perioada, urmează diferite participări la festivaluri de motociclişti şi concerte în diferite localuri din ţară. Sanctuar iese astfel din anonimat şi începe să fie cunoscută în lumea rock-ului românesc. În aprilie 2007, trupa lansează primul album, numit Fiinţe Alese. Componența trupei în momentul de faţă este: Claudiu Rugăciune – voce/chitară, Levy Borzasi – chitară, Florin Rugăciune – bass, Robert Rîşteiu – tobe.

Finala Wacken Metal Battle România 2013 se va desfășura joi, 16 mai 2013 la Sibiu, în Oldies Pub, cu începere de la ora 20. Concursul Wacken Metal Battle se adresează tinerelor trupe de rock, formaţia din România declarată câştigătoare în finala de la Sibiu având şansa de a urca și reprezenta țara noastră pe scena celui mai mare festival de muzică rock din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfăşoară anual în orășelul Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume! Până acum formaţiile care au reprezentat România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (2009), Altar (2010), Bucovina (2011) şi Gothic (2012).

Sursa: WACKEN Metal Battle Romania


MAI MULTE DESPRE GOD, L.O.S.T., Sanctuar, Whispering Woods
Posted by H., at 23:24 |  May 14, 2013  | 1 Comentarii  | 3460 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Florin Rugaciune (SANCTUAR): 'Trupa Sanctuar isi va vinde scump pielea in finala de la Sibiu'

  • WAAAAAAAACKEEEEEEEEEEEEN !!!!!!!!!!!!!!!! m/ (-_-) m/

    http://www.youtube.com/watch?v=5SwikxGelMU

    1. Posted by Zbarla | 14 Mai 2013 23:39
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri