stiri rock

GOTHIC reprezinta Romania la cel mai mare festival de rock din lume

GOTHIC reprezinta Romania la cel mai mare festival de rock din lume
Formaţia Gothic din Petroşani a câştigat finala naţională a concursului W:O:A Metal Battle România şi va reprezenta ţara noastră în finala internaţională ce se va desfăşura la începutul lunii august în cadrul celui mai mare festival de rock din lume: Wacken Open Air (Germania). În prezent, W:O:A Metal Battle se desfăşoară în 33 de ţări diferite. Din 2004, de când se desfăşoară anual, W:O:A Metal Battle a devenit cel mai mare concurs internaţional de talente pentru tinere trupe ale genului. În România concursul se desfăşoară începând din 2009 trupele care au reprezentat România fiind X-plod (2009), Altar (2010) şi Bucovina (2011).
 
Formaţia Gothic a fost înfiinţată în decembrie 1992 de Alin Petruţ în oraşul Lupeni (Hunedoara). În cei peste 18 ani de activitate, trupa a prestat în peste 400 de concerte atât în ţară cât şi în străinătate, având peste 100 de apariţii difuzate în emisiuni de specialitate pe posturile naţionale de radio şi televiziune, cât şi articole şi interviuri apărute în cele mai mari publicaţii din România şi străinătate. 
 
Albumul de debut Touch of eternity (1998 Bestial Records) a fost unul dintre cele mai bine vândute albume din metalul românesc în anii 90, piese ca Anguish, Regrets şi Memorial Winter devenind adevarate hituri. Celebra publicatie germană Metal Hammer a acordat nota 9 (din 10) acestui album.
 
Liderul formatiei, Petruţ Alin a mutat trupa în Belgia în perioada 2000-2004, reuşind performanţa de a scoate albumul In Blood We Trust în 2004 la casa de discuri belgiana Painkiller Records, cotat pozitiv în reviste din Franţa, Olanda, Germania, Belgia. 
 
Din 2005 trupa Gothic activeaza în Petroşani. Revenirea trupei în România a prilejuit lansarea unui album aniversar intitulat 12 Years of True Metal, o compilaţie cu cele mai cunoscute piese ale trupei. Concertele susţinute de către gothici adună audiente full-house aproape în toate ocaziile, având parte de mare succes, conferind trupei statutul de formatie `cult` a muzicii metal româneşti. 
 
În 2009 formaţia l-a cooptat pe Alin Moise, unul dintre cei mai talentaţi chitarişti români, câştigător al concursului naţional de chitară Naţionala de rock 2010.
 
În 2001 având o componenţă stabilă, trupa a intrat în Consonance Studio din Timişoara, înregistrările pentru noul album Expect the Worst fiind finisate, un nou video urmând a fi lansat în viitorul apropiat. Muzica trupei este o combinaţie de doom-death metal cu elemente de black, gothic, new sau chiar heavy metal, cu excelente riffuri şi solouri de chitară. 
 
Finala W:O:A Metal Battle România 2012 va fi urmată astăzi 18 mai, în clubul Oldies Sibiu, de o seară specială în care va putea fi urmărită trupa maghiară Superbutt. În deschidere vor concerta trupele sibiene Heavy Duty şi EvergreeD.
 


MAI MULTE DESPRE Gothic
Posted by Dragos P., at 12:28 |  May 18, 2012  | 0 Comentarii  | 6951 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: GOTHIC reprezinta Romania la cel mai mare festival de rock din lume

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri