stiri rock

HAGGARD la Bucuresti si Cluj Napoca - oficial

HAGGARD la Bucuresti si Cluj Napoca - oficial
 Dupa extraordinarul succes din noiembrie 2008 - un concert sold-out la Cluj-Napoca (biletele s-au vandut cu 2 luni inainte de eveniment in doar 3 saptamani!), HAGGARD revine in Romania pentru a sarbatori 20 de ani de cariera alaturi de fani prin doua concerte: unul la Cluj Napoca si unul la Bucuresti.
        Concertele HAGGARD, organizate de Promusic Prod. si Maximum Rock, se vor desfasura in data de 17 aprilie la Cluj-Napoca (Casa de Cultura a Studentilor) si in 18 aprilie la Bucuresti (The Silver Church Club).

HAGGARD este cea mai importanta formatie germana, adepta a stilului symphonic metal. In anii de inceput, 1991-1994, membrii trupei au abordat stilul death metal, urmand ca apoi sa se axeze pe stilul care i-a consacrat, un stil destul de greu de definit - symphonic metal cu puternice influente clasice, medievale, dar si de death metal si doom metal. Anul 1995 a fost unul decisiv in ceea ce priveste stabilirea unei directii muzicale, elementele clasice devenind din ce in ce mai prezente in muzica celor de la Haggard prin cooptarea unor noi membrii, virtuozi ai unor instrumente precum vioara, pian sau cello. Dupa lansarea materialului „Once...Upon A December's Dawn” reactiile publicului au fost de-a dreptul euforice, motiv pentru care trupa a decis sa-si dezvolte noul stil. In anul 1996, Haggard avea in componenta 16 membri!

         Din 1996 pana in 2010 Haggard a inregistrat numeroase albume de studio, materiale live si un DVD, intreaga activitate concentrandu-se in jurul lui Asis, chitaristul si solistul vocal al trupei.
         In 2010, Haggard implineste 20 de ani de activitate, ocazie cu care Asis & co a lansat in data de 24 decembrie 2009 un material, in doar 999 de exemplare, intitulat "Era Divina - 20 years of Haggard".
         "Era Divina - 20 years of Haggard" contine un digipack dublu (CD+DVD), un tricou disponibil pentru ambele sexe si, in limita stocului disponibil, un stick USB Haggard de 1Gb ce contine si videoclipul "Haggard Over England" si un poster cu autograf. Digipack-ul, intitulat "Unlive", contine un documentar despre activitatea trupei din acesti 20 de ani, filmari, interviuri, fotografii, doua piese mai vechi needitate si "And Thou Shalt Trust...The Seer", un  material remasterizat aparut in 1997.

Sursa: Maximum Rock

 


MAI MULTE DESPRE Haggard
Posted by Cynyc, at 10:10 |  March 02, 2010  | 0 Comentarii  | 2737 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: HAGGARD la Bucuresti si Cluj Napoca - oficial

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri