stiri rock

HAGGARD la Cluj Napoca

HAGGARD la Cluj Napoca

După succesul obţinut la Bucureşti în luna februarie a acestui an, Haggard revin în România pentru a prezenta noul album discografic, „Tales Of Itiria”, de această dată în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca.
Concertul va fi unul special şi se va adresa atât amatorilor de muzică rock, cât şi celor care ascultă muzică clasică.
Haggard este cea mai importantă formaţie germană, adeptă a stilului symphonic metal. În anii de început, 1991-1994, membrii trupei au abordat stilul death metal, urmând ca apoi să se axeze pe stilul care i-a consacrat, un stil destul de greu de definit - symphonic metal cu puternice influenţe clasice, medievale, dar şi de death metal şi doom metal. Anul 1995 a fost unul decisiv în ceea ce priveşte stabilirea unei direcţii muzicale, elementele clasice devenind din ce în ce mai prezente în muzica celor de la Haggard prin cooptarea unor noi membrii, virtuozi ai unor instrumente precum vioara, pian sau cello. După lansarea materialului „Once...Upon A December's Dawn” reacţiile publicului au fost de-a dreptul euforice, motiv pentru care trupa a decis să-şi dezvolte noul stil. În anul 1996, Haggard avea în componenţă 16 membri!
Din 1996 până în 2008 Haggard a înregistrat cinci albume şi un DVD, întreaga activitate concentrându-se în jurul lui Asis, chitaristul şi solistul vocal al trupei. Ultimul album realizat, intitulat „Tales Of Itiria”, care urmează să fie lansat în data de 29 august, a beneficiat de numeroase recenzii pozitive din partea presei de specialitate şi urmează să beneficieze de un turneu de promovare în Europa, care va ajunge şi în România. „Tales Of Iritia”  este un material cu puternice valenţe de muzică clasică, în care vocea şi riff-urile agresive ocupă un loc secund, clapele, acordurile de vioară, instrumentele muzicale specifice evului mediu, vocea sopranei şi nu în ultimul rând corurile din fundal creând un sunet aparte acestui produs.

Concertul Haggard, organizat de Promusic Prod. şi revista Maximum Rock, se va desfăşura în data de 18 noiembrie,  la Casa de Cultura a Studenţilor din Cluj-Napoca, începând cu ora 20.00, iar preţul biletelor (număr limitat la 900 bucăţi) va fi de 60 RON  până în data de 10 noiembrie şi 70 RON după data de 10 noiembrie. Locurile de unde se vor procura biletele vor fi anunţate în cel mai scurt timp.

Amanunte: http://www.promusicprod.ro/haggard

Haggard:
Asis Nasseri - chitară/voce
Luz Marsen - tobe
Claudio Quarta - chitară
Michi Stapf - vioară Susanne - soprană
Steffi Hertz - violă
Veronika Kramheller - soprană
Hans Wolf - pian/orgă
Ivica Percinlie - contrabas
Fiffi Fuhrmann - tenor/flaut
Florian Schnellinger - oboi/horn englezesc
Judith Marschall - vioară
Johannes Schleiermacher - violoncel
Mark Pendry - clarinet
Michael Schumm - timpan/percuţie
Doro - vioară

Discografie:
Demo-uri
Introduction - 1992
Progressive - 1994
Once... Upon A December´s Dawn – 1995
Albume
And Thou Shalt Trust... the Seer - 1997
Awaking the Centuries - 2000
Awaking the Gods: Live In Mexico - 2001
Eppur Si Muove - 2004
Tales of Ithiria – 2007
DVD-uri
Awaking the Gods: Live In Mexico - 2001

http://www.haggard.de/
http://www.myspace.com/haggard2007



MAI MULTE DESPRE Haggard
Posted by at 00:00 |  August 22, 2008  | 3 Comentarii  | 3151 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: HAGGARD la Cluj Napoca

  • Metalfan, nu faci si tu un concurs unde se pot castiga bilete , ca poate sunt norocos .....ca bani n-am de unde .......

    1. Posted by Mihai | 31 August 2008 23:01
  • Vorbeam serios!!!

    2. Posted by Mihai | 31 August 2008 23:05
  • poate nu gasesc in ab bilet ca se cobora toti zeii pe pamint

    3. Posted by biby | 29 Septembrie 2008 20:18
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri