stiri rock

Heavy Metal Thunder: o carte ce comemoreaza marile coperti metal

Heavy Metal Thunder: o carte ce comemoreaza marile coperti metal

Doi jurnalisti rock, James Sherry (de la Metal Hammer, Kerrang!) si Neil Aldis (de la Rock World, Terrorizer) au decis sa creeze o carte in care sa stranga o colectie cu cele mai bune coperti ale albumelor metal. Astfel s-a nascut "Heavy Metal Thunder", cartea ce prezinta o arhiva cu cele mai bune, cele mai cunoscute, si cele mai importante coperti de albume din lumea metalului.

"Heavy Metal Thunder" vrea sa trezeasca sentimente de nostalgie in inima fiecarui metalist, sa-si aduca aminte de vremurile cand cumpara un album numai daca grafica copertii era destul de "metal", sa rada de copertile ce acum par ridicole, dar la vremea respectiva erau luate in serios; dar in acelasi timp se adreseaza si celor care nu sunt atat de interesati de metal, ci numai de art-work.

Initial, jurnalistii au vrut sa imparta cartea in sectiuni ce abordeaza o anumita tema a copertilor: coperti fantastice, glam, morbide, coperti cu oameni cu sabii, coperti ridicole, coperti cu tipe, etc., dar foarte repede au realizat ca aceasta ar fi mult prea complicat.
Astfel ca "Heavy Metal Thunder" a fost impartita in capitole dedicate fiecarui gen metalic, de la black, death, si thrash, pana la stoner, glam si nu metal.

Cartea mai contine o prefata scrisa de Scott Ian (Anthrax) si un interviu cu Derek Riggs (cel care l-a creat pe Eddie, mascota Iron Maiden).

Lansarea cartii va avea loc pe 1 iunie (in Statele Unite) la editura Chronicle Books, dar aceasta poate fi deja comandata de pe net (la un pret de 20$).MAI MULTE DESPRE General
Posted by Mikix, at 00:00 |  May 12, 2006  | 0 Comentarii  | 5026 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Heavy Metal Thunder: o carte ce comemoreaza marile coperti metal

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri