stiri rock

Hefe (COMA) vorbeste despre 'Mantra', noul album ALTAR

Hefe (COMA) vorbeste despre 'Mantra', noul album ALTAR
Formatia Altar a primit un nou feed-back important pentru cel mai recent album - Mantra, din partea lui Hefe (Coma).

Textul integral poate fi citit in randurile ce urmeaza:

Tin minte ca in anii '90, licean fiind, mergeam la diversele (si extrem de putinele) festivaluri de pe atunci dintr-un singur motiv: pentru ca Altar erau pe scena si nu voiam nicidecum sa ratez singura trupa care era pe gustul meu in acea perioada, plus ca abia asteptam sa cant alaturi de Andy piesele de pe The Last Warning sau Respect. Timpul a trecut, in '98 a aparut albumul Born Again, dupa care despre Altar nu s-a mai auzit nimic  o  perioada de timp, pana  prin 2003 cand au revenit pe scena. De atunci se poate spune ca a inceput a doua etapa din viata trupei care, ca orice formatie mare, s-a reinventat si a ajuns sa sune (din nou) ca si afara. Un nou album in 2006, Atitudine, dupa care un EP de 2 piese, intitulat Under Control, o avanpremiera la noul material al trupei care, iata, a aparut la sfarsitul anului  2011, sub numele de Mantra.

Altar au respectat cu sfintenie ceea ce sustineau cu ceva ani in urma si anume: ”Do what you want to do! Go where you want to go! Say what you want to say! Fuck who you want to fuck!” Mantra este un album pe care daca ar fi sa il caracterizez  pe scurt, ca si un roman i-as zice” fara compromisuri”, iar daca ar fi caracterizat  de un  american, i-ar zice ”in your face”. Altar au pregatit 15 trackuri care lovesc nemilos si care, fara doar si poate, vor arunca in aer publicul din fata scenei, albumul degajand energie si adrenalina cat Casa Poporului. Piesele odata ascultate, ne fac sa ne intrebam de ce nu mai suna niciuna dintre trupele din anii 90 de la noi atat de bine, ne trimit cu gandul la hardcore-ul adevarat new yorkez si la metalul a la Machine Head. Experienta acumulata de catre componentii trupei se simte, albumul Mantra dovedind  ca toti cei 4 baieti  au dobandit centura neagra, ceea ce se traduce prin evolutie si, implicit, maturitate muzicala. Tobele suna impresionant, cimentand pentru mine faptul ca Levi este cel mai bun tobar din tara, si impreuna cu Damian, Andy si Teo, se dezlantuie ca niste  soldati  pe  campul de lupta.

Una dupa alta, piese precum Face Your Fear, Ritual, Mantra, Make Yourself Heard, War for Respect fac ca albumul sa curga intr-o directie exacta, directa,care arata ca Mantra este  un pretendent serios la titlul de albumul anului 2011 - 2012, fiind  totodata o lectie de metal predata de niste  oameni care au ramas fideli propriei identitati, indiferent cat de sus au fost purtati de celebritate sau cat de tare au atins pamantul in momentele grele.

Altar  sunt un exemplu de pasiune, ambitie si consecventa pentru noi toti si in special merita respectat faptul ca au avut curajul in 2011 sa vina cu un astfel de album, intr-o perioada cand toata lumea incearca sa faca zeci de compromisuri pentru a ajunge pe gustul radiourilor, posturilor de televiziune si nu in ultimul rand chiar a  ascultatorilor de muzica metal care, din pacate, sunt din ce in ce mai putini. Omul de la butoane, Paul Opris (Godmode), cel care a  produs albumul, dovedeste inca o data ca stie sa faca un album sa sune de ramai cu gura cascata, dandu-i o indentitate si o greutate proprie. Altar si-au ridicat stacheta inca o data si au reusit saritura perfect. Trupa care a preluat controlul in muzica romaneasca la inceputul anilor '90, este pregatita sa faca acelasi lucru si in 2012. Stop the silence! Right now ! This is your Mantra!

HEFE
Bring the noise
Sursa: PR Altar


MAI MULTE DESPRE Altar
Posted by H., at 09:20 |  January 06, 2012  | 0 Comentarii  | 3183 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Hefe (COMA) vorbeste despre 'Mantra', noul album ALTAR

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri