stiri rock

Iată forma finală a posterului pentru cea de-a doua ediţie Cobra Fest

Iată forma finală a posterului pentru cea de-a doua ediţie Cobra Fest
 Guest a anunţat recent ultimul nume inclus pe posterul celei de-a doua ediţii Cobra Fest, un festival alternativ din Bucureşti bazat pe muzică din aria psychedelic, post-metal & post-rock, experimental şi alte tendinţe derivate. Grupul Lost in Kiev din Paris este cel care completează afişul, o trupă care nu acceptă vreun eventual caracter monoton al post-rockului şi transformă genul prin armonii şi alte elemente compoziţionale de natură progressive, inspirându-se de la Mogway şi alţi giganţi care stăpânesc latura atmosferică a muzicii. Cel mai recent album a fost lansat în 2016 la dunk! Records şi se numeşte „Nuite Noire”, a cărui tematică explorează, în mod evident, misticismul nopţii. 
 
Al doilea cap de afiş de la Cobra Fest este Sofia Sarri, o prezenţă unică în muzica contemporană care stârneşte interesul vânătorilor de sonorităţi speciale din scena indie, dar în acelaşi timp, muzica Sofiei imprimă o deschidere către o gamă foarte largă de ascultători. După ce a făcut parte din grupul grec de post-rock şi trip-hop, Night on Earth, alături de care a scos două albume, a participat la înregistrări cu cvartetul experimental Borderline Syndrome şi a colaborat cu pianistul Costis Christodoulou, Sofia Sarri s-a apucat să compună la debutul solo. Creaţia grecoaicei este pusă în fapt alături de muzicieni care experimentează cu instrumente mai puţin convenţionale, precum lira sau vibrafonul. Genurile pe care Sofia Sarri admite că le explorează reprezintă un conglomerat de avant-rock, urban ambient, dark-hop şi muzică extremă de provenienţă scandinavă. În vreme ce vocea spectaculoasă este percepută ca un instrument, întreaga creaţie cuprinde o cantitate extraordinară de informaţie muzicală. 
 

Dintr-un teritoriu şi mai apropiat de spaţiul românesc, vor veni pe scenele de la Corba Fest bulgarii de la Trysth cu un post-metal potrivit pentru fanii din gruparea Neurosis, Isis sau Cult of Luna şi, tot din Sofia, vin cei de la Brond cu un proiect descries ca „riff-n-rhythm power house”, în care muzica include mult hardcore, ceva stoner, un pic de grunge, iar toate stilurile migrează în chip imprevizibil. Din alt oraş bulgar mai avem Nameless Day Ritual, cu mult progressive şi groove. Alături de aceştia vor mai fi croaţii de la Emphasis, al căror atmospheric post-metal este familiar celor care descopereau astfel de proiecte în trecut prin intermediul platformei independente Asiluum. Materialul „Black.Mother.Earth” din 2017 a fost masterizat de Marius Costache la Studio 148, păstrându-se astfel contactul între aceşti muzicieni şi un artist implicat la label-ul Asiluum de pe vremuri. 
 
Reprezentanţi din Italia la Cobra sunt cei de la John Malkovitch, un grup instrumental explorator de soundscapes, XIX, proiect electronica cu drone şi ambient şi 124C41+, un colectiv care caută să se exprime fără a se ancora prea mult într-un singur mediu, aşa că lucrările acestora cuprind cu lejeritate şi muzica, şi poezia, arta vizuală şi, probabil, altele. Ivatu, un trio din Moscova axat pe darkwave, trip-hop & beyond face parte din acelaşi line-up alături de câteva nume din scena locală. Bucureştenii de la Tragic revin la cea de-a doua ediţie a festivalului, de data asta într-o nouă formulă. Apoi, proiectul Orkid este animat de doi artişti vizuali, cunoscuţi pentru conbribuţiile lor în cadrul Anim’est, care au hotărât să exploreze dimensiunea muzicală împreună, fiind atraşi de modelarea frecvenţelor joase şi de lumea subacvatică. Mountains On My Back din Bucureşti completează evenimentul cu un alternative ivit din căile post-rock-ului şi din multă visare, exprimate de o voce fenimină care manifestă fragilitatea. 
 
La fel ca anul trecut, Cobra Fest se va desfăşura pe scenele de la Fabrica şi B52. Anul acesta, festivalul se întâmplă pe datele 18-19 mai, iar biletele şi abonamentele vor fi disponibile pe platforma Eventbook. Recent, pe pagina de Facebook a evenimentului a fost anunţat un concurs prin care se pune la bătaie o chitară Shecter, cu sprijinul Monster Energy. 


MAI MULTE DESPRE Sofia Sarri, Tragic
Posted by Gina S., at 14:34 |  February 27, 2018  | 0 Comentarii  | 3877 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Iată forma finală a posterului pentru cea de-a doua ediţie Cobra Fest

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri