stiri rock

Incepe turneul national METAL ORIENT EXPRESS

Incepe turneul national METAL ORIENT EXPRESS

Datele turneului sunt urmatoarele:
14 Aprilie, Casa de Cultura Zamfirescu, Ora 19, 8 lei (invitati SMOG)
15 Aprilie, Irish Music Pub, Cluj Napoca, Ora 18, 10 lei (invitati SPEARDROP)
16 Aprilie, Sundays Club, Iasi, Ora 19.30, 8 lei (+ Guest)
17 Aprilie, Old School, Bucuresti, Ora 19, 15 lei (invitati PHENOMENON)

Capetele de afis sunt:
 
BABYLON PRESSION
(MARSILIA, FranTA)
Formatie originara din Marsilia (Franta), BABYLON PRESSION s-a format in 1998, alaturandu-se repede colectivului CORIACE (Tripod, Eths, Fis(ch)er,…).
BABYLON PRESSION inseamna cinci muzicieni, din care doi solisti foarte complementari, ce permit o presanta scenica foarte energica. Formatia practica un « Fusion » cu influente foarte variate, rap, ragga pe un fond metal. Mai multe demouri, dintre care notabilul « Classé X » (2001), le permite realizarea de zeci de concerte in Franta.
Trupa revine in 2004 cu primul album « Négative Génération », album ce s-a bucurat de o critica foarte buna. Semand cu Sriracha, BABYLON PRESSION realizeaza un turneu cu zeci de concerte in Franta, Belgia si Elvetia.
Cel de-al doilea album « Travaille, consomme et meurs » (Munceste, consuma si mori), este intr-un spirit mai metal, mai hardcore, datorita plecarii unuia dintre solisti si cooptarea lui Roswell (ex-Eths) la bas. Muzica rarmane la fel de directa si textele vevendicative, ceea ce demonstreaza ca BABYLON PRESSION are un loc important in decorul muzical francez. Albumul este urmat de un turneu la nivel european…
www.babylon-pression.com
http://www.myspace.com/babylonpression
 
ZEROSCAPE
(Toronto, Canada)
ZEROSCAPE este un cvartet canadian ce fuzioneaza metal, hardcore, reggae, hip-hop si soul, intr-un un conctail muzical alternativ si heavy, puternic si unic. In nici un caz nu trebuie pierduta experienta unica a prestantei scenice explozive si unice.
ZEROSCAPE a fost fondata pe aceste principii : nici o limita nu este respectata sau acceptata. Astfel, muzica grupului canadian este viloenta, infecta, electrica, plina de viata si melodica in acelasi timp.
Trupa a realizat primul album in septembrie 2004, intitulat Braille, ce a fost urmat de un turneu in Canada si in Europa (sase luni in sapte tari europene, in cadrul unui turneu independent).
In 2006, ZEROSCAPE realizeaza cel de-al doilea album «And if this is the End, I will ». Un nou maraton european include de aceasta data si un concert in Romania (Rock la Mures). Trebuie recuperat timpul pierdut, deoarece ZEROSCAPE sunt in misiune. Lumea intreaga trebuie sa le asculte muzica, oricare ar fi mijloacele si costurile…
www.zeroscapemusic.com
http://www.myspace.com/zeroscape
 
DIRTY SHIRT
(SEINI, ROMANIA)
Cu o muzica originala, dinamica, ce imbina intr-o maniera surpinzatoare genuri considerate "incompatibile" (de la industrial metal la folclor, trecand prin new metal, hardcore, alternative, electro, funk…) Dirty Shirt isi autodefineste stilul ca fiind Industrial Mioritic. Evident, trupa nu isi impune absolut nici o limita, atat muzical cat si conceptual. Astfel, Dirty Shirt prezinta cu deinvoltura piese serioase cu teme sociale (Revolution), subiecte personale sau introspective (Skizo, Tell me why, Loneliness) sau mesaje pacifice (East West); dar in acelasi timp creatii ce ies din standarde si care surprind auditoriul: parodii muzicale (Blagosloveala, 3Color), inspiratii din versurile copilariei (Luna, Sandu Porcu'), prelucrari explozive (Pittbull Terrier, Kentacidis), folcor impins la extrem (UB, Bolnav). Nu ne surprinde faptul ca sunt piese in limba romana, altele in engleza sau chiar in franceza si ungureste. Cu o prezenta scenica plina de energie, trupa impresioneaza atat pe scenele romanesti dar si in strainatate.
Dirty Shirt s-a format in 1996, pe bazele formatiei Eclipse. In acelasi an trupa realizeaza un prim demo, intitulat „Alone”. Pana in 1999 formatia participa la o serie de concerte si festivale in Romania, deseori fiind recompensata de premii. In 1999, Dirty Shirt castiga marele premiu al festivalului Top T Buzau, care consista in inregistrarea unui album in studio. Astfel, in 2000, apare primul album, „Very Dirty” (Promusic Prod). In perioada 2000-2001, Dirty Shirt contiuna seria de concerte si festivaluri in tara. In 2001, un nou demo « Contradictie » prevesteste deja primele schimbari stilistice. In 2004 respectiv 2005, Dirty Shirt revine cu doua demo „Revolution” si "Different", realizate intr-o maniera complet diferita (industrial metal). Au urmat turnee in tara (turneu national cu formatia franceza Tripod), East West Tour (turneu in Franta si in Belgia). Inainte de inregistrarea unui nou album (prevazut pentru inceputul anului 2009), Dirty Shirt a pregatit un mic demo de 3 piese, « Povestea lui Sandu Porcu », disponibil pe pagina myspace.
www.dirty-shirt.net
www.myspace.com/dsromania
FORMATII INVITATE
SMOG
Hardcore-Metalcore, Satu Mare
www.myspace.com/smogsatumare
SPEARDROP
Hardcore Punk, Cluj Napoca
www.myspace.com/speardrop
PHENOMENON
Rock-Metal, Bucuresti
www.myspace.com/phenomenonband
www.phenomenon.ro

Informatii suplimentare :
www.estvest.org
www.myspace.com/estvestmusic
Contact :
booking@estvest.org
Video Promotional
http://www.youtube.com/watch?v=_p1tENaczxg

 

Posted by at 00:00 |  March 20, 2008  | 0 Comentarii  | 3535 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Incepe turneul national METAL ORIENT EXPRESS

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri