stiri rock

Joey DeMaio & Brian Blessed ofera detalii despre “The Warrior’s Prayer”

 Joey DeMaio & Brian Blessed ofera detalii despre “The Warrior’s Prayer”
 
Basistul si producatorul MANOWAR, Joey DeMaio si celebrul actor, scriitor si explorator britanic Brian Blessed s-au aflat recent la Birmingham, pentru inregistrarea piesei “The Warrior’s Prayer”, o colaborarea extraordinara ce se va regasi pe urmatorul proiect de studio al trupei, Kings Of Metal MMXIV. Cei doi au oferit informatii interesante despre demersul derulat in ziua respectiva:
 
Cum se imbina arta de a spune povesti cu actoria, chiar in piesa “The Warrior’s Prayer”? Joey DeMaio isi spune cu placere parerea despre cele doua forme de exprimare artistica: “inainte de a avea radio, televiziune si ziare toate lucrurile pe care le cunoa;tem despre societate au fost transmise prin viu grai. Oamenii obisnuiau sa se adune in jurul focului si sa asculte cum cineva spunea o poveste. Apoi altcineva, spunea o alta poveste si aceasta era  forma de divertisment la care toti aveau acces. Acum e o forma de arta pierduta, desigur. Dar cumva actoria si istorisirea povestilor sunt, in esenta,  acelasi lucru, de aici trebuie sa fi pornit actoria; cineva trebuie sa fi spus o poveste mai bine decat altcineva”.
 
Iar Brian Blessed continua: “a spune povestea unui copil inseamna a redescoperi o arta pierduta”. Apoi, actorul indreapta firul discutiei catre legatura sa cu scena metal: “imi plac sunetele, imi place energia degajata, imi place originalitatea, iar artistii par adevarati exploratori muzicali”. Iar in privinta colaborarii cu regii metalului spune: “Iubesc muzica si privesc aceasta colaborare ca pe o mare aventura”.
 
Pentru ca am avut privilegiul sa ascult una din inregistrarile lui Brian Blessed pot spune ca interactiunea actorului cu povestea este incredibila. Brian Blessed se ridica la reputatia de stea a ecranului britanic si demonstreaza ca nu este zadarnic numit “o bijuterie in coroana interpretarii dramatice”. In studio actorul s-a contopit complet cu povestea si s-a lasat purtat in taramul eroilor si al zeilor razboiului si a oferit naratiunii o sonoritate impresionanta apeland la un singur instrument: profunzimea si rezonanta vocii sale!
 
Desi se inteleg dintr-o privire si dau impresia ca se cunosc de o viata muzicianul si celebrul actor s-au intalnit pentru prima data chiar in ziua inregistrarii. Dar, prin bunavointa zeilor artelor, lucrurile au mers cat se poate de bine, potrivit lui Brian Blessed: “ne-am cunoscut abia azi, dar Joey a fost un ghid extraordinar pentru mine, mi-a dat indicatii intr-o maniera excelenta si nu s-a multumit decat cu perfectiunea.” Basistul MANOWAR ii intoarce imediat comlimentul: “a mers totul foarte cursiv, nu a fost deloc una din acele situatii in care tragi tarck dupa track, apoi tai si editezi. Totul a avut un flux cat se poate de natural.
 
Parca pentru a intensifica sentimentul de asteptare incordata Joey DeMaio completeaza: “a fost un spectacol magnific, care va face ca povestea din The Warrior’s Prayer sa prinda viata in mintea ascultatorului. Si stati sa ajungem la momentul in care toate sunetele si efectele vor fi la locul lor – atunci totul va ajunge la o cu totul alta dimensiune
 
Dupa ce i-a ravasit pe toti cei prezenti in studio cu interpretarea ulitoare si dupa ce a solicitat la maximum aparatura din studio si abilitatile tehnice ale inginerului de sunet al trupei MANOWAR – Dirk Kloiber, gratie tonalitatii incredibil de tunatoare si profunde, Brian Blessed vorbeste cu mult calm, iar atasamentul fata de proiect este vizibil dincolo de fiecare cuvant: “iubesc eroii si am in suflet ceva de razboinic. Iar acest script are il el toate aceste elemete: e plin de imaginatie, vibrant, epic, plin de sensibilitate si viziune! Si incorporeaza o rugaciune, o evocare a zeilor razboiului. Are, pur si simplu, un fel de beatitudine!
 
Desi a primit recent "Spirit of Hammer Award," in cadrul Premiilor Golden Gods, decernate de revista Metal Hammer, Brain Blessed considera ca este un virgin ce paseste intr-un peisaj cu totul nou si spune, cu multa convingere: “nu am vazut niciodata un show Manowar, iar acum voi vedea. El (nn Joey DeMaio) a realizat acest script extraordinar, iar acum ma va initia.
 
Ar fi oare posibil sa il vedem pe actorul cunoscut, printre altele, pentru roluri shekspeariene, pe scena alaturi de MANOWAR? “Sigur, am abordat acest subiect”, spune DeMaio. “Programul lui nu ar fi compatibil cu acela al unui turneu intreg, dar ne gandim la un show special, in care el sa fie prezent.”
 
Incheind discutia cu asteptarile ridicate la asemenea nivel, nu pot decat sa ma gandesc cu nerabdare la lansarea albumului Kings Of Metal MMXIV si la turneul aniversar programat anul viitor.
 
Fanii pot deveni parte din grafica albumului Kings Of Metal MMXIV
 
Regii Metalului isi invita fanii din lumea intreaga sa devina parte integranta a aniversarii ce marcheaza 25 de ani de la lansarea albumului Kings Of Metal: cei care doresc ca fotografia lor sa se regaseasca in grafica albumului “Kings Of Metal MMXIV” sunt asteptati sa ia parte la concursul Kings Of Metal MMXIV, urmand linkul de aici: http://bit.ly/13Hep3J
 
Toti cei care trimit fotografii vor lua parte la o tombola ce are ca miza 25 de pachete surpriza oferite de The Kingdom Of Steel, singurul magazin autorizat sa comercializeze produsele oficiale MANOWAR.
 
Lansarea “Kings Of Metal MMXIV” este programata pentru finalul anului, iar in 2014 MANOWAR va da startul turneului aniversar in care va canta integral noul album alaturi de alte piese „best of”, intr-o prezentare scenica complet noua.
 
Kings Of Metal MMXIV World Tour – Date confirmate:
 
Vineri, 21 martie, 2014 – Palatul Sporturilor Luzhniki  - Moscova, Rusia
Duminica, 23 martie, 2014 – Palatul Sporturilor Yubileyny – St Petersburg, Rusia
 
Pentru mai multe informatii si update-uri constante vizitati:
www.manowar.com    
www.facebook.com/manowar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


MAI MULTE DESPRE Manowar
Posted by Ruxia Sandru, at 15:02 |  August 21, 2013  | 0 Comentarii  | 2589 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Joey DeMaio & Brian Blessed ofera detalii despre “The Warrior’s Prayer”

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri