stiri rock

LACRIMOSA la Artmania Festival 2008!

LACRIMOSA la Artmania Festival 2008!

Dupa ce formatia Gamma Ray si-a anuntat participarea la ARTMANIA Festival 2008, si cei de la Lacrimosa (Germania) au confirmat ca vor completa line-up-ul festivalului de la Sibiu, urmand sa urce pe scena in data de 18 iulie.

Lacrimosa este o trupa cunoscuta atat pentru stilul inconfundabil, care imbina melancolia cu duritatea si metalul cu muzica simfonica, cat si pentru charisma celor doi membrii principali, duo-ul format din Tillo Wolf si Anne Nurmi, care electrizeaza publicul atat prin voce cat si prin prezena scenica. Cei doi sunt sot si sotie.

Printre altele, cei de la Lacrimosa au la activ o colaborare cu faimoasa  LONDON SYMPHONY ORCHESTRA, 9 albume de studio de mare succes si turnee mondiale, care au inclus Europa, America Centrala si de Sud.

Dupa ce de-a lungul anilor albumele trupei au ocupat cele mai inalte pozitii ale topurilor de gen din intreaga Europa, dar mai ales in Germania, Lacrimosa si-a lansat ultimul album intitulat Lichtgestal in 2005, lansarea marcand si aniversarea de 15 ani a trupei. Albumul a fost apreciat ca trasand noi frontiere pentru genul gothic metal.

De la inceputul anului 2008, cei de la Lacrimosa sunt in studio, inregistrand cel de-al zecelea album. Tot anul acesta, pe langa ARTMANIA Festival 2008, cei de la Lacrimosa vor fi cap de afis la BLACKFIELD FESTIVAL in Gelsenkirchen, Germania.

Discografie:

Angst (Fear) - 1991
Einsamkeit (Loneliness) - 1992
Satura - 1993
Inferno (Inferno) - 1995
Stille (Silence) - 1997
Elodia - 1999
Fassade (Façade) - 2001
Echos (Echoes) - 2003
Lichtgestalt (Luminous Being) - 2005

Pana in prezent, pe langa Lacrimosa, pentru ce-a dea treia editie a ARTMANIA Festival au confirmat Agua de Annique, Atrocity, Gamma Ray, Leaves Eyes si Tiamat.



MAI MULTE DESPRE Lacrimosa
Posted by Ella, at 00:00 |  May 05, 2008  | 1 Comentarii  | 4320 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: LACRIMOSA la Artmania Festival 2008!

  • Din pacate, anul acesta, o data cu anuntarea locatiei festivalului, se poate considera deja ca acesta va fi pe jumatate (sau mai mult) un esec. 4000 de locuri sunt o bataie de joc la adresa fanilor acestui festival. Ca si sibian si fost voluntar in cadrul celorlalte editii ale festivalului spun de pe acum ca numarul de locuri este total de neajuns (trebuie sa precizez ca la precedentele editii au fost cu mult mai multi spectatori) sa nu mai mentionam de celelalte probleme neluate in discutie: caldura insuportabila care va fi in interiorul cortului, 4000 de persoane intr-un spatiu inchis, practic un ţarc, isi vor arata nemultumirea deschis fata de decizia organizatorilor. Asa zisele motive de logistica invocate se vor trasforma in grave probleme de logistica la momentul respectiv.

    1. Posted by Valarauko | 07 Mai 2008 20:50
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri