stiri rock

„Laibach Zarathustra Tour 2018” începe astăzi, iar pe 23 martie grupul sloven ajunge în Cluj-Napoca

„Laibach Zarathustra Tour 2018” începe astăzi, iar pe 23 martie grupul sloven ajunge în Cluj-Napoca
Recent, a apărut un promo video care anunţă partea a doua a turneului de promovare a celui mai recent material semnat Laibach. „Also Sprach Zarathustra” a reprezentat iniţial o coloană sonoră pentru piesa de teatru adaptată după lucrarea clasică a lui Friedrich Nietzsche, care a fost pusă pe scena Teatrului Anton Podbevšek din Slovenia în 2016, în regia lui Matjaž Berger. Muzica a trecut prin modificări ulterioare şi astfel a apărut următorul material după ce-al de-al optulea album de studio, „Spectre” din 2014. Totodată „Also Sprach Zarathustra” figurează ca cel de-al patrulea album soundtrack compus de Laibach, apărut după coloana sonoră a filmului independent „Iron Sky” din 2012, cu care grupul s-a prezentat în concert în cadrul festivalului TIFF din Cluj-Napoca. 
 
 
În 2018, Laibach continuă turneul „Zarathustra” desfăşurat în ultima parte a anului trecut, iar primul concert va avea loc astăzi, pe 21 februarie în Kirkenes, Norvegia. Tot de curând, Laibach anunţa prin intermediul paginii de Facebook că noi membri vor fi prezentaţi cu prilejul acestui turneu. După concertele din 2007 şi 2014 din Bucureşti şi după cel de la TIFF, avangardiştii sloveni revin în ţară, tot în Cluj-Napoca, în ultima parte a turneului. Concertul va avea loc pe 23 martie în Form Space în cadrul KVLT Evening şi biletele se găsesc în reţeaua Eventbook începând de la suma de 65 de lei pentru primele 150 de bilete, iar în ziua evenimentului, acestea ajung la 85 de lei. 
 

Iată şi descrierea fenomenului Laibach conform organizatorilor Waves With No Ends şi Cluj Napoca Rock n’ Roll. «Laibach este una dintre cele mai cunoscute și longevive prezențe artistice ce a rămas în urma căderii blocului răsăritean. Slovenii îmbină elemente sonore avangardise, martial industrial, experimental, neoclasice, electronica și darkwave cu estetica totalitară și un liricism ce abordează tematici socio-politice. Timp de aproape patru decenii, membrii Laibach au reușit să sfideze granițele oricărei sfere artistice datorită abordării lor excentrice. Aceștia fac parte și din Neue Slowenische Kunst, controversata colectivă politic-artistică înființată în 1984. În 2015, trupa a susținut două concerte in Coreea de Nord, prestație ce a ajuns subiectul documentarului „Liberation”. Ultimul lor album, „Also Sprach Zarathustra”, este o veritabilă coloană sonoră ce acompaniază esența filosofică a romanului lui Nietzsche materializată într-o prestație-concept. Laibach se vor și sunt cei ce își fac ascultătorii să gândească și, în același timp, să danseze în pas de marș... »
 
Sursa: Waves With No Ends | Cluj Napoca Rock n’ Roll


MAI MULTE DESPRE Laibach
Posted by Gina S., at 12:40 |  February 21, 2018  | 0 Comentarii  | 2196 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: „Laibach Zarathustra Tour 2018” începe astăzi, iar pe 23 martie grupul sloven ajunge în Cluj-Napoca

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri